22 Ekim 2009 Perşembe

Euroleague' de Efes Pilsen

Ülkemizi Euroleague' de temsil edecek takımdan Fenerbahçe Ülker bugün, Efes Pilsen de yarın ilk maçlarını yapacaklar. Fenerbahçe Ülker Abdi İpekçi' de Regal Barcelona' yı konuk ederken, Efes Pilsen Litvanya deplasmanında Lietuvos Rytas ile karşılaşacak.

Bu sene Euroleague' de ülke olarak Efes Pilsen' den çok şey bekliyoruz. Türkiye' de geçtiğimiz sezon bütün kupaları toplayan Efes Pilsen, Euroleague' de sevenlerini hayal kırıklığına uğratmıştı. Geçen seneki bu başarısızlığın ardından bu sene daha iyi bir kadro kuruldu ve hedefler daha da büyütüldü.

Bildiğiniz gibi Kerem Gönlüm' de doping çıkmasından dolayı Efes Pilsen bu oyuncudan bir süre (federasyonun vereceği cezaya göre) yararlanamayacak. Bunun eksikliğini hissetmemek için hemen Ermal Kuqo ile anlaştılar. Ermal, Efes Pilsen camiasının evladı. Efes Pilsen' e büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca ligde kullanamadıkları Santiago' yu da Euroleague maçlarında kullanabilecekler. Bu da pota altında alternatifleri iyice artıracak.

Burada her yazımızda Efes Pilsen' in hedefinin Final Four olması gerektiğini belirttik. Olympiakos, Panathinaikos, Real Madrid, Barcelona ve Efes Pilsen benim en büyük Final Four adaylarım. Bu beşliden dördünün Paris bileti kapacağını düşünüyorum. Umarım bunların içinde Efes Pilsen de olur.

Bugünkü maça dönersek Litvanya zor bir deplasman. Basketbolda önemli bir ekol. Lietuvos Rytas da bu ekolün en önemli temsilcilerinden. Efes Pilsen için zor bir maç olacak ama Efes Pilsen' in kalitesi kesinlikle daha yüksek. Umarım bu kaliteyi sahaya yansıtıp, güzel galibiyetle dönecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir