1 Ekim 2009 Perşembe

Ferrari Alonso

Geçtiğimiz günlerde yazdığım Ferrari'den haberler konusunda Alonso'nun gelecek sezon Ferrari pilotu olacağına dair dedikoduların ayyuka çıktığını resmi açıklamanınsa bir kaç gün içinde duyurulacağını yazmıştım. Luca de Montezemelo sağolsun beni bekletmedi ve haberi hemen hafta ortasında açıkladı. Ferrari resmi sitesinden yapılan açıklamada; ''İki dünya şampiyonluğunu kazanarak olağanüstü değerini gösteren, zafer kazanan bir pilota sahip olmaktan dolayı çok memnunuz. Alonso'nun çok özel bir kişiliği var. Onun başarıya ulaşması ve Felipe ile rekabetçi bir takım haline gelmesi için tüm olanaklarımızı sunacağız'' denildi. Kimi Raikkonen'in sözleşmesinin karşılıklı feshedildiği, Fisichella'nın ise Massa ve Alonso'nun yedek pilotu olarak Ferrari bünyesinde kalacağı açıklamanın diğer önemli ayrıntıları olarak gözümüze çarpıyor. Bu arada İspanyol basını Alonso'nun, Ferrari'den sezon başına 25 milyon Euro alacağını iddia ediyor.

Alonso ise verdiği demeçlerde Ferrari bünyesinde olmaktan duyduğu mutluluğu söylüyor sürekli. Ferrari kullanmanın her pilotun hayali olduğunu söyleyen Fernando "Ferrari bir takımdan öte. Kariyerimi Ferrari'de bitirmek istiyorum. Ferrari ile birçok şeyi paylaşıyoruz. Yarışma tutkusu, her yarışa yüzde 100'ümü vermem gibi. Yaşamımın en iyi kararını verdim. Felipe Massa ile her zaman aramız iyidir. İkimiz de Latin'iz. Çok iyi bir birliktelik olacak. Uzun süredir Ferrari'de ve bana alışmam konusunda yardımcı olacak" açıklamalarını yaptı. Şimdi çok geniş bir kitlenin ortak fikri Alonso'nun Ferrari ile anlaşmasının McLaren ve Raikkonen'e yarayacağı yönünde. Zira Massa'nın takımdan gönderilmeyeceğini açıklamadaki; Alonso, Felipe ile iyi bir ikili olacak sözlerinden anlıyoruz. Kimi, McLaren'e dönerse daha mutlu olacak, daha rahat yarışlar çıkaracaktır şüphesiz. Alonso'ya dönersek; onda Schumi'nin hırsını görebilmek mümkün. Zaten şampiyonluklarını da bu hırsı sayesinde kazandığını söyleyebiliriz. Bu hırs bazı yerlerde agresifliğe dönüşüyor yalnız. Alonso agresifliğini yenebilirse 2010 sezonuna damga vuran isim olur. Zaten Ferrari bu sezonki kötü gidişten sonra gelecek sezon için çalışmalara başladı. Yeni aracın müthiş bir araç olacağı konusunda ciddi duyumlar geliyor.

Ferrari, Alonso'yu takıma kazandırırken Kimi Raikkonen ile sözleşmesini feshetti. Kimi Raikkonen'in Ferrari takımıyla henüz 1 yıllık kontratı bulunuyordu. Ancak karşılıklı anlaşmaya varılarak bu anlaşma iptal edildi. Raikkonen açıklamasında: "Ortak bir sonuca ulaşarak, henüz dolmasına 1 yıl olan kontratın iptali konusunda anlaştık. Takımdan ayrıldığım için çok üzgünüm, burada 3 harika yıl geçirdim ve bu süre zarfında pek çok yarış kazandım. Birlikte, takım şampiyonlukları kazandık, 2007'de ise dünya şampiyonu oldum. Böylece kariyerime başlarken koyduğum hedefime ulaşmış oldum. Burada kendimi hep evimde hissettim ve buraya dair hep iyi hatıralarım olacak." dedi. Kimi'nin yeni takımı olarak ise McLaren Mercedes adının bir hayli geçmeye başladığı haberini verebilirim. Schumacher'in bırakmasının ardından Raikkonen'in takıma kazandırılması kırmızıların taraftarlarını bir hayli memnun edebilecek bir haber gibi görünüyor zira.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir