12 Ekim 2009 Pazartesi

Galatasaray Branş Raporu

Galatasaray Cafe Crown Konya'da süren Teknosa Türkiye Kupası C Grubu ikinci maçında Tofaş ile karşılaştı. İlk maçında Pınar Karşıyaka'yı 70-68'lik skorla geçen takımımız Tofaş'ı da yenerek 2'de 2 yaptı. Karşılaşma iki tarafında bulduğu basketlerle başladı. Tofaş'ın bulduğu sayılara yeni transferimiz Rancik ve Darius Washington ile cevap verdik. İlk çeyrekte geriye düşsekte yakaladığımız 10-0'lık seri ile farkı açarak ilk çeyreği 18-24 önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyrekte Tofaş'ın iyi başlangıcını izledik. Bulduğu 6 sayı ile farkı eriten Tofaş; Galatasaray'ın ilk 3 dakikada sayı bulmasını engelledi. Galatasaray adına suskunluğu Can Akın bozdu. Savunma sertliğini artıran takımımız devrenin son 5 dakikasına 24-32 üstün girdi. İlk devrenin son beş dakikasında üçlükler bularak farkı koruduk. Devre 35-44 Galatasaray Cafe Crown üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci devrenin ilk sayısı Polat Kocaoğlu'ndan geldi. Polat'ın bulduğu üçlüğe cevabı Tofaş'ta Sean Denison verdi. Üçüncü çeyrekte de tüm maçta olduğu gibi üstün oyunumuz sürdü. Tofaş karşısında iyi savunma yapan ve farklı üstünlüğünü koruyan Galatasaray Cafe Crown, Cemal Nalga ve Tufan Ersöz ile sayılar üretmeye devam etti. Tofaş, İlkan Karaman ve Sean Denison ile sayılar bulsa da oyuna dengeyi getiremedi. Polat Kocaoğlu, Cemal Nalga ve Evren Büker ile farkı açmaya devam eden Galatasaray Cafe Crown mücadelenin son 10 dakikasına da 50-73 önde girdi. Son periyota Tofaş müthiş başladı. İlk sayıyı atan ardından 8 sayı daha bularak 10-0'lık bir seri elde eden Tofaş farkı 13 sayıya kadar eritti. Üst üste bulduğu basketlerle de Galatasaray'a tam 5 buçuk dakika sayı yüzü göstermedi. Galatasaray son periyottaki ilk basketini periyotun 6. dakikasında Darius Washington'un elinden gelen üçlükle buldu. Karşılıklı basketler sürse de son dakikaya 13 sayı farkla giren ekibimiz maçtan 70-82'lik sonuçla galip ayrıldı. Maçın en değerli oyuncusu 18 sayı 2 ribaund 1 asist ile Tufan Ersöz seçildi. Gruptaki diğer maçta Pınar Karşıyaka ile Mersin Büyükşehir Belediye karşı karşıya geldi. Pınar Karşıyaka son periyottaki başarılı oyunu ile maçtan 83-72 galip ayrıldı.

C grubu maçlarında son maçların programı;

13.45 Pınar Karşıyaka - Tofaş
16.00 Mersin BŞB - Galatasaray Cafe Crown

Son maçlar öncesi puan durumu;

TAKIM
O
G
M
A
Y
PUAN
G.Saray Cafe Crown
2
2
0
152
138
4
Pınar Karşıyaka
2
1
1
151
142
3
Mersin BŞB
2
1
1
144
144
3
Tofaş
2
0
2
131
154
2



Voleybol erkek takımımız Aroma Voleybol Liginde sezonu Fenerbahçe derbisi ile açtı. Derbi her yerde derbi işte. Futbol, basketbol, voleybol ayırt etmiyor. Bu maça da gerginlikler damgasını vurdu. Maç 20 dakika gecikme ile başladı. Ayrıca olmasını hiç tasvip etmediğimiz küfürlü tezahüratlar da mevcuttu maçta. Maça dönecek olursak ilk sete iyi başlayan taraftık. Bilhassa pasörümüz Dehne’nin takımı çok iyi yönlendirmesi sonucu rakibe 25-22’lik bir üstünlük sağlayarak 1-0 öne geçtik. İkinci sette Fenerbahçe ve Arslan'ın oyununu seyrettik. Arslan'ın etkili servisleri ile setten 25-18 galip ayrılan Fenerbahçe seride durumu 1-1'e getirdi. Seyircinin taşkınlıkları ile geçen ve zaman zaman duran 3. sette de oyunun kontrolünü elinde tutan sarı-lacivertli ekip 25-18’lik sonuçla 2-1 öne geçti. Son sete iyi başlayan Fenerbahçe 20'li sayılara kadar beş sayılık farkla geldi. Galatasaray setin son sayılarında oyuna asıldı ve farkı bir topa kadar indirdi ancak setten 25-23 ve karşılaşmadan da 3-1 mağlup ayrıldı. Bayan Voleybol Takımımız ise Teledünya Türkiye Kupası 1. Tur üçüncü karşılaşmasında UPS takımını 3-0 yendi. Yalnızca 19 dakika süren ilk seti 25-5 kazanan takımımız diğer setlerde de üstün oyununu sürdürerek ikinci seti 12-25 ve üçüncü seti 17-25 kazanarak bir saatte rakibinin işini bitirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir