27 Ekim 2009 Salı

Galatasaray Panaroma {23-25 Ekim}

Haftasonu Galatasaray'ımız için pek iyi geçti denemez. Futbol takımımızın ardından erkek basket takımımız da dün mağlup oldu. Galatasaray'ımızın Fenerbahçe ile yaptığı maçın yazılarından maçın hikayesini buradan, maçın analizini buradan, maçtan enstantaneleri buradan okuyabilirsiniz. A2 takımımızın maçını henüz yapmadığı için onu ayrı bir yazıda belirtiriz artık. Branş branş üstünden geçmemiz gerekirse;

Erkek Voleybol Takımımız;
Geçtiğimiz hafta Plevne'yi Tokat'ta yenen Erkek Voleybol takımımız bu hafta da Diltaş Eğitim Kurumları'nı konuk etti. Maça Dehne, Nemer, Ahmet, Kemal, Barca, Murathan kadrosuyla çıkan takımımızın benchinde Güray(L), İbrahim Emet, Caner, İbrahim Akşeker, Ali, Semih vardı. 28 dakika süren ilk seti Galatasaray 25-23 kazandı. İkinci sette ise 21-25 mağlup olmaktan kurtulamadı. Üçüncü set tam bir düello gibiydi. Uzatmaya giden seti Galatasaray 30-28 kazanan taraf oldu. Final setine çıktık maçı kazanıyoruz derken oynanan 4. set 25-22 Diltaş üstünlüğü ile geçildi. Seride durum 2-2'ye gelince tie-break setine geçildi. 15 dakika süren sette Galatasaray'ımızın 15-12'lik üstünlüğü vardı. Tie-break setiyle maçı 3-2 kazanan takımımız haftayı kayıpsız kapattı.

Erkek Basketbol Takımımız;
Ligin ilk haftasında Oyak Renault'u Abdi İpekçi'de mağlup eden Galatasaray Cafe Crown bu hafta Kepez Belediye ile oynayacağı maç için Antalya'ya gitti. Kepez maçı bizim için gerçekten büyük önem arzediyordu. Zira geçen sene takımımızın en önemli isimlerinden olan Cüneyt Erdem, Fatih Solak, Erdem Türetken ve Ersin Görkem; Kepez'e transfer olmuşlardı. Oyak maçından galibiyetle ayrılsakta herkesin kafasında bir soru işareti oluşmuştur. Tamam yeni takımdık falan ama takımın hâlâ hazır olmaması çok büyük bir handikaptı. İşin gerçeği Kepez maçında da bunu gördük. Yeni bir takım olmamız ve hazır olmamamıza rağmen takımın oyunu fena değildi. İlk yarıda kaçan üçlükleri kaçırmamış olsaydık yada o üçlükleri farklı bir şekilde değerlendirebilseydik eminim bu maçtan galibiyetle çıkardık. Cüneyt Erdem, Fatih Solak, Erdem Türetken ve Ersin Görkem dörtlüsü Kepez'in skoruna 43 sayı ile yarıdan fazla katkıda bulununca galibiyette kaçınılmaz oldu tabii. Böyle önemli oyuncular nasıl takımda tutulmaz anlayamıyorum. Avrupa'da, ligde bir şey yapmayı düşünmüyor mu yönetim sormak lazım. Galatasaray Cafe Crown yabancı oyuncularıyla bir şeyler yapmaya çalışsa da pek başarılı olduğu söylenemez. Klişe olacak ama önümüzdeki maçlara bakalım. Maçın istatistiklerine dönecek olursak;
KEPEZ BELEDİYE (74): Erdem Türetken 4 (3 ribaund), Bora Sancar, Jovo Stanojevic 7 (8 ribaund, 2 asist), Cüneyt Erden 17 (5 ribaund, 2 asist), Alex Gordon 11 (4 ribaund, 5 asist), Barış Güney 2 (4 ribaund, 1 asist), Ersin Görkem 16 (1 ribaund, 2 asist), Bradley Buckman 8 (4 ribaund), Shan Foster 3 (2 ribaund, 3 asist), Fatih Solak 6 (4 ribaund)
GALATASARAY (63): Darius Washington 15 (2 ribaund, 3 asist), Tufan Ersöz 2 (3 asist), Murat Kaya (3 ribaund, 2 asist), Mike Wilkinson 4 (5 ribaund), Radoslav Rancik 13 (10 ribaund), Cemal Nalga 4 (2 ribaund, 1 asist), Evren Büker 2 (1 ribaund, 1 asist), Can Akın 5 (4 ribaund, 4 asist) Simas Jasaitis 18 (8 ribaund).

Bayan Voleybol Takımımız;
Haftanın en iyi haberi Bayan Voleybol branşından geldi şüphesiz. Eczacıbaşı ile ligi domine eden takım olan Vakıfbank Güneş Sigorta'yı konuk ettik bu hafta ligde. Mücadelenin 24 dakika süren ilk setinde Vakıfbank, Neslihan ile bulduğu sayılarla seti 25-19 kazandıysa da daha sonra Galatasaray'ın geri dönüşüne engel olamadı. 2. setten itibaren defansta başarılı bir oyun sergileyen takımımız hücumda ise Djerisilo'nun smaçları ve ortadan Krsmanovic ve Özlem'in hızlı hücumlarıyla rakibinin sete ortak olmasına izin vermedi. 29 dakika süren ikinci set 25-23 kazanıldı ve durum 1-1'e geldi. Üçüncü set ise takımımız adına çok kolay geçti. 23 dakikada sona eren seti Galatasaray'ımız 25-15 kazanarak seride durumu 2-1'e getirdi. Final setinde Vakıfbank iyi başlayan taraftı ki öne de geçtiler. Fakat takımımız oyuna ağırlığını koyarak 24 dakika süren son seti 25-22 kazandı. Maçın skoru 3-1 olurken geçtiğimiz sezon playofflarda elediğimiz Vakıfbank'ı bu defa da ligin ikinci haftasında mağlup etmeyi başardık.

Bayan Basketbol Takımımız;
Haftasonu oynanan maçlarda Bayan Basketbol Ligi'de başladı. Galatasaray'ımız ilk maçında Botaş'ı yenerek lige iyi bir başlangıç yaptı. Ne kadar kötü de oynasak eksiklerimiz çok olmasına rağmen galip geldik. Botaş maçının yazısını okumak için buraya tıklayabilirisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir