27 Ekim 2009 Salı

Robinho'nun Barcelona Grevi Yakındır

Manchester City'nin forvet oyuncusu hakkında son aylarda İspanya ve Avrupa'nın şampiyonu Barcelona'ya transfer olacağı yönünde bir çok transfer söylentisi çıkmış ancak Katalan ekibi eski Real Madridli yıldız için herhangi bir girişimde bulunmadığını ısrarla belirtmişti. Ancak şu anda sakatlığı nedeniyle forma yeşil sahalardan uzak olan Robinho transfer olmak istediğini itiraf etti. Yıldız oyuncu "Barcelona'nın bana olan ilgisinden dolayı son derece memnunum. Nou Camp'da oynayarak dünyada en iyi oyuncu olmak City'de olduğundan çok daha kolay" şeklinde konuşurken Barcelona'da oynama hayalini bu sezon bir kaç kez dile getirmesine rağmen "İngiltere'den gönderilmem veya teknik direktörümle herhangi bir problemim olduğu için bu şekilde konuşmuyorum" ifadelerini kullandı. Brezilyalı yıldız kariyerinde iki kez transfer yapabilmek için grev yaptı. Öncelikle 2005 yılında Real Madrid'e gelebilmek için ülkesinde Santos formasını giymeyi reddeden Robinho, geçen sene de bir basın toplantısı düzenleyerek Real Madrid'de kalmak istemediğini açıklamış ve bunun sonucunda da Premier Lig'e transfer rekoru kırarak 32.5 milyon pound karşılığında Manchester City'ye katılmıştı.

Robinho'nun Manchester City'de düzeldiğini ve artık oynadığı takımın tadını çıkaracağını düşünüyordum ama her gittiği takımda aynı senaryoyu izliyoruz. Santos'dan ayrılmak için yapmadığını bırakmadı sonrasında ise Real Madrid'de de ayrı davranışları gösterdi. Futbol yeteneklerine baktığımızda inanılmaz bir futbolcu ve her takımın kadrosunda görmek istediği yıldızlardan bir tanesi. Ama karakterini sahaya yansıtamadığı için Dünya'da en çok antipati duyulan futbolcuların başında geliyor. Eğer aklı başında oynasaydı bugün hala Real Madrid'de oynuyordu ve Los Galaktikos kadrosunun çok önemli bir parçası durumundaydı. Robinho aslında karakterinde olmasa bile futbolunda önemli değişimler yaptı. Mesela çok iyi bir forvet oyuncusuyken kendini geliştirdi ve sol açıkta oynamaya başladı. Asıl piyasasını da sol açık oynamaya başladığında yaptı diyebiliriz. Öyle ki Barcelona Robinho'nun peşine düştü ve devre arasında transfer etmek istiyor. Haliyle Robinho'da böyle bir teklife balıklama atlayacak gibi görünüyor.

Barcelona sistemi içerisinde zayıflamaya başlayan halkaları bir bir temizlemeye başlıyor. Operasyonunda bir diğer ayağı yaşlanmaya başlayan Henry olacak ve o bölgeye Robinho transfer edilecek. Aslında sağ tarafta Messi ve sol tarafta Robinho'nun oynadığını düşününce bu takımın hız rekoru kırabileceğini düşünüyorum. Ama Robinho'yu transfer etmek kolay olsa bile bu futbolcuyu 2-3 sene bu takımda tutabilir misin böyük soru işareti. Real Madrid'de oynuyorken büyük takım hevesini aldı, Manchester City'de para hevesini aldı, Barcelona'ya da gelirse kupa hevesini alacaktır. Bakalım bu transfer gerçekleşirse Manchester City bu futbolcudan ne kadar kazanç elde edecek?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir