17 Ekim 2009 Cumartesi

Galatasaray - Trabzonspor {Maça Doğru}

Trabzonspor geçtiğimiz sezon giriştiği şampiyonluk yarışını son haftalarda olmadık maçlarda yaşadıkları puan kayıpları sayesinde kaybetmişti. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin böylesine kötü geçirdiği bir sezonda uzun zamandır şampiyonluk hasretiyle tutuşan Trabzonspor şampiyon olamadı ama taraftarlarını şampiyon olabileceklerine inandırdılar. Sadri Şener'le birlikte Trabzonspor'un vizyonunun oldukça arttığını sürekli söylüyorum. Bu vizyonla beraber bu sezona da oldukça iddialı girmek istiyorlardı ama sezon başında yaşadıkları teknik direktör kaosu ve takımın ihtiyacına yönelik transferler yapılmadığı için şu an 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 8. sırada bulunuyorlar. Hugo Bross takıma geldiğinde çok fazla övülüyordu ama şu ana kadar gösterdiği performans pek iç açıcı değil.

Galatasaray son haftalarda aldığı kötü sonuçların ardından hedef tahtası haline getirildi ve sezonun en çok övülen takımını bir anda yerden yere vurulur oldu. Üst üste verilen sakatlıkların ardından takımın dengesi bozuldu ve sezonu da erken açtıklarını düşününce böylesine düşüşler normaldir diyorum. Galatasaray belki de son 2 sezondur ilk defa bir maça tam kadro olarak hazırlanıyor. Müzmin sakat olarak nitelendirdiğimiz Linderoth, Emre Güngör ve Serkan Çalık bile maça hazır durumda. Milli Takım arası Galatasaray için oldukça iyi geldi ve sakatlıkların düzelmesiyle Galatasaray elindeki geniş kadroyu en iyi şekilde kullanacak durumda. Rijkaard Ankaragücü maçının ardından takım içerisinde değişiklikler yapacağını söylüyordu ve sanırım bu maçta kafasında oluşturduğu ideal 11'i sahaya sürmüş olacak.

Trabzonspor'da Galatasaray gibi oldukça gollü bir takım. Hugo Bross önceliği hücuma veren bir teknik direktör olduğu için Trabzonspor'da ana silahını hücum olarak belirlemiş. Ama savunmasında yaşadığı sıkıntılardan ötürü ve güçsüz orta sahasından ötürü işin savunma tarafında zayıflar ve 90 dakika içerisinde pek istikrar tutturamıyorlar. Galatasaray'ın da hücum oynadığını ve tempoyu bırakmadığını düşünürsek oldukça gollü bir karşılaşma izleyebiliriz. Galatasaray'da Keita'nın takıma dönmesi çok önemli oldu çünkü o olmayınca hücumda bir şeyler eksik gibi görünüyor. Galatasaray'ın temposunun bir numaralı silahı Keita'dır. Gökhan Zan'ın da dönmesiyle beraber ideal savunma hattımıza kavuşuyoruz ve Gökhan Zan'ın diğer stoperlere göre topu daha iyi oyuna sürmesi sayesinde hücumlarımız daha verimli başlayacaktır. Hepsinden önemlisi ben Rijkaard'ın bu karşılaşmada mutlaka Linderoth'u oynatacağını düşünüyorum. Haftalardır bu futbolcu için destanlar yazdık ve bu sistemin olmazsa olmaz ideal orta sahası durumundadır. Benim beklediğim ilk 11'imize gelirsek:

--------------- Leo Franco ---------------
Sabri ----- G. Zan --------- Servet ----H.Balta
----------Linderoth ------ Ayhan ---------
Keita ------------ Elano --------------- Arda
------------------ Baros---------------------

Galatasaray'ın olması gereken ideal kadrosu bence budur ve ilk defa bu kadroyla maça çıkabiliriz. Rijkaard'ın uygulayacağı futbol için sabır gösteriyoruz ve bu maçta puan kaybetsek bile bu sabrımız devam edecek. Trabzonspor'un da mutlaka galibiyet peşinde koşacağını düşünürek ve savunması ile orta sahasının zayıflığını düşünerek Galatasaray'ın gollü bir galibiyet alacağını düşünüyorum. Çok ters bir skor gelme ihtimalide var ama Trabzonspor'u böyle bulmuşken elden kaçırmamak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir