16 Ekim 2009 Cuma

Mourinho Geri Döndü

Blogda son zamanlarda Mourinho yazmadığımızı gördüm ve hakkında çıkan bir haberi görünce bunu hemen yazmak istedim. Jose Mourinho Inter Channel'e yaptığı açıklamalarda '' Ben 'bauscia' mıyım? Evet bunun ne demek olduğunu biliyorum. Bütün taraftarlar her şeyimi kulüp için ve onlar için verdiğimi kesinlikle biliyorlar. Ben başka türlü çalışamam. Ben böyleyim" ifadelerini kullandı. Ayrıca Cambiasso ile ilgili olarak '' İki tane Cambiasso'ya ihtiyacım var. Bir tanesi forvetin 10 metre ilerisinde, diğeride 10 metre gerisinde." şeklinde konuştu. Bu açıklamaların ilgi çeken bölümü ise yine birilerine laf atmak oldu. Inter'de ki geleceği üstüne konuşan Mourinho Wenger ve Benitez'i örnek gösterip "Arsene Wenger 15 yıldır Arsenal'in teknik direktörü ve Carling Cup bile kazanamadı. Rafael Benitez 6 yıldır Liverpool'da ve daha şampiyonluk kazanmadı fakat hala Liverpool'un teknik direktörü. Bunlar İtalyan düşüncesine ters. Burada kalmak için kazanmaya devam etmeliyim." dedi.

Mourinho geçtiğimiz sezon İtalya'ya alışma sezonunun ardından bu sezona sistemine uygun transfeler yaparak ve hedefi Avrupa olarak göstererek girdi. Artık Inter taraftarları ve İtalyan futbolseverler az çok Inter'in yine şampiyon olacağının farkındalar. Serie A'da şu ana kadar oynanan futbola ve takımların durumuna baktığımızda Inter çok da iyi başlamamasına rağmen yine öne geçti ve böyle götürecektir. Şampiyonlar Ligi'nde ise yine istedikleri skorları alamıyorlar ama Şampiyonlar Ligi'nde de toparlanacaklardır. Mourinho'yu bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yapacaklarına göre değerlendireceğiz. Çünkü Inter'de artık başarı kıstası Avrupa arenasında neler yapacaklarıdır. Cambiasso ise geçirdiği önemli sakatlığın ardından sanki hiç sakatlanmamış gibi sahalara döndü ve Inter'in bel kemiği durumunda. 29 yaşına gelen Cambiasso şu an Dünya'nın en iyi ön liberoları arasında ama nedense ismi fazla konuşulmuyor. Real Madrid'de oynadığı dönemde de çok beğenmeme rağmen Inter'de oynadığı dönemde özellikle Mourinho'nun sisteminde Cambiasso'nun futbolu çağ atladı diyebiliriz. Inter'ın bu sezon büyük başarılar kazanması için sağlıklı bir Cambiasso'nun varlığı şart.

Yalnız bu açıklamaların sonunda neden Wenger ve Benitez'den örnekler verdi bilmiyorum. Mourinho artık Serie A'da olmasına rağmen kafası hala Premier Lig'de gibi. Aslında Wenger için söyledikleri bir bakıma doğru. Arsenal'de iyi bir jenerasyon yakalandıktan sonra Arsenal sürekli gençleşme hamleleri yapmasına rağmen başarı gelmiyor. Takım genç geleceğe oynuyorlar diyoruz ama değerini bulan futbolcu hemen kulüpten gönderiliyor. Böyle bir takımda da başarıdan söz edilmesi zor. Ama Arsenal yönetimi ve taraftarları da bu durumdan hoşnut gözüküyor. Benitez ise Liverpool'u bir turnuva takımı yapıp Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasına ve her sene Şampiyonlar Ligi'nde önemli işler yapmasına rağmen Premier Lig'de bir türlü şampiyonluğa ulaşamadı. Mourinho'nun zaten Premier Lig'de olduğu dönemde de Benitez'le pek yıldızı barışmazdı. Bana sorarsanız Benitez hakkında söyledikleri çok doğru. Avrupa'nın diğer liglerinde olsa ve sadece Avrupa'da gelen başarıyla yetinseler neyse diyeceğim ama Premier Lig'de şampiyon olmak çok önemli ve Mourinho bunu tam iki kere başardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir