16 Ekim 2009 Cuma

Trabzonspor'un Yattara Sendromu

Ligimizin oynadığı futbolla en heyecan verici futbolcularını say deseler kesinlikle Yattara'yı ilk beş sırada saymak mümkün. Hatta 2-3 sezon öncesine kadar birinci sıraya bile koyabilirdik. Ben bir futbolcunun bu kadar yetenekli olup, bu kadar sorun çıkardıktan sonra uzun yıllar aynı kulüpte kaldığını göremedim. Genelde bu futbolcular sürekli takım değiştirirler ama Yattara inatla Trabzonspor'da oynamaya devam ediyor. Bu sezon başında sakatlığı yüzünden forma giyemiyordu ve son olarak yine sakatlığını öne sürdüğü için idmana bile çıkmadı. Büyük ihtimalle Galatasaray maçında da forma giyemeyecek. Trabzonspor uzun süredir elinde Yattara gibi bir yıldız olmasına rağmen ondan istediği gibi faydalanamıyor. Üstelik bu futbolcu benim bildiğim kadarıyla Trabzonspor'un en çok kazanan futbolcusu durumunda.

Yattara Trabzonspor'a 2003 yılında sadece 400 bin dolara transfer olmuştu. Kısa sürede gösterdiği performansla bütün dikkatleri üzerine çekti. Her iki kanatta oynayabilen, olabildiğince teknik ve futbol zekasına sahip. Oynadığı takımlara sınıf atlatacak kalitede olmasına rağmen Trabzonspor'un son yıllarına oynayamadığı maçlarla damga vuruyor. Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz'in Trabzonspor'a süper yıldız olduğu dönemlerde Trabzonspor'a oldukça büyük başarılar kazandırdı ve Trabzonspor acaba eski günlerine dönüyor mu dedik. Yalnız sonrasında neredeyse gelen bütün teknik direktörlerle tartıştı ve futbolu asla devamlılık sağlamadı. Yattara'nın ilk geldiği zaman aldığı yıllık ücretle, şimdi arasında büyük farklar var. Yattara futbol heyecanını kaybettiği için ortalarda yok. Geçtiğimiz sezon kendisini Katar kulübü iyi paraya alacaktı ve bunu duyan Yattara takımdan ayrılmak için elinden geleni yaptı. Transfer olmak üzere derken gerçekleşmedi ve Trabzonspor'un bütün dengesi bozuldu. Böyle futbolcular takımlarına büyük yararlar sağladığı gibi, takımın en büyük handikapı olabiliyorlar. Galatasaray'ın Lincoln sendromundan yola çıkarsak Trabzonspor'un bu sendromu senelerdir yaşadığını söyleyebiliriz.

Bu saatten sonra Trabzonspor'un Yattara'yı kazanacağına inanmıyorum. Hatta Yattara'yı elden çıkaracağına bile inanmıyorum. Hakkında Real Madrid, Chelsea gibi Dünya devleri transfer edecek haberleri çıkmıştı ama hepsi koca bir yalan. Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon kaçırdığı şampiyonlukta ve bu sezon hala belini doğrultamamasında Yattara'nın payı çok büyüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir