14 Ekim 2009 Çarşamba

Ne Kadar Almanya İçin Oynasa Da O Bir Türk

Mesut Özil'in Almanya ve Türkiye arasında tercih yapacağı zamanlar Almanya'yı tercih edeceğini az çok biliyordum. Kendisi Türk olmasına rağmen hal ve hareketlerini bir Alman gibi görüyordum ve saç stilinden bile aslında nasıl bir ruh haline sahip olduğu belli oluyordu. Bu futbolcuların seçimlerinde ailelerinin önemi çok büyük oluyor. Çoğu gurbetçi futbolcumuz tatil zamanlarında Türkiye'ye gelmesine rağmen Mesut Özil ve ailesinin Türkiye'ye ayak basmadıklarını düşünüyorum. Çünkü babası ile iyice Almanya'yı vatan ilan etmişler ve Türkiye ikinci planda. Zamanında Türkiye'yi seçen Altıntop kardeşler, Nuri Şahin gibi futbolcuların yaşantısına bakınca aslında ne demek istediğim ortaya çıkıyor.

Ama Mesut Özil'in son zamanlarda açıklamalarına ve davranışlarına bakınca bu futbolcuyu Türkiye adına kazanmanın pek imkansız olmadığını düşünüyorum. Mesut Özil, ''Kölner Express'' gazetesine verdiği röportajda, milli marşlar söylenirken ve maça çıkmadan önce Kuran-ı Kerim'den ayetler okuyarak dua ettiğini belirterek, ''Kuran'dan ayetler okumak bana güç veriyor. Bunu yapmadığım takdirde kötü bir hisse kapılıyorum'' dedi. Bir futbolcu ülkemizde bunu yapsa büyük suç olur ve olmalı da. Gerçi o ülkenin vatandaşı olupta aynı genleri taşımayınca böyle şeyler olabiliyor. Mesela Aurelio ülkemizde İstiklal Marşı'nı bilmesine rağmen içinden gelerek mi söylüyor yoksa söylerken anlamını biliyor mu düşünmek lazım. Mesut Özil'de belki Almanya Milli Takım'ında oynamasına rağmen Almanya'nın Milli marşını okumak hiç içerisinden gelmiyordur.

Mesut Özil şu an Türkiye'de oynasaydı büyük ihtimalle Dünya Kupası'na gidemeyecekti. Ya da göstereceği müthiş performansla ülkemizi Dünya Kupası'na taşıyacaktı. Mesut Özil şu anda geleceğin en büyük yıldızları arasında yer alıyor ve mutlaka Werder Bremen bir zaman sonra ona dar gelmeye başlayacak. Ofansif orta saha olmasına rağmen çağın futbolunun bütün özelliklerini taşımaya başladı. Werder Bremen bu futbolcuya güvenerek Diego'nun transferine onay vermesi bile çok önemli bir durum. Ben sürekli söylüyorum bir futbolcunun kariyerinde ulaşabileceği en doruk nokta Barcelona'da forma giymektir diye. Mesut Özil'de bunun hayallerini kurmaya başlamış.

Mesut Özil, Eren Derdiyok, Gökhan İnler gibi önemli futbolcuları ülkemiz adına forma giyemedikleri için kötüleyebiliriz ama bu futbolcuların ne olursa olsun Türk olduklarını unutmayalım. Belki yeterince ilgilenilmedi, bu futbolcular ülkemizde oynasınlar diye çabalanmadı. Bunları resmi ağızlardan duyamadıkça bilemeyiz. Belki biz Güney Afrika'ya gidemedik ama en azından bu futbolcular kendi ülkelerinde de olsa bir nebze Türkiye'yi temsil ederler. Euro 2008'de Türkiye - İsviçre maçını hatırlarsak İsviçre gol attığında Hakan Yakın, Eren Derdiyok, Gökhan İnler gibi futbolcular gole sevinmediler. Yani ne olursa olsun bu futbolcuların Türk olduklarını unutmamak gerekiyor. Mesut Özil'e dönersek Almanya kendisine çok güveniyor ve 2-3 sene sonra bu ülkenin en büyük yıldızı olacak. Ballack ve Lahm gibi futbolcular bile Mesut Özil'le inanılmaz ilgileniyorlar ve onun gelişiminde önemli rol oynuyorlar. Ben Türkiye'nin olmadığı bütün büyük şampiyonalarda Almanya'yı tutmuşumdur. Türkiye olmadığına göre yine böyle olacak ve Mesut Özil'i farklı bir gözde izleyeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir