14 Ekim 2009 Çarşamba

Rüştü'den Milli Veda

(A) Milli Futbol Takımı'nın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber, yarın oynanacak Ermenistan maçının muhtemelen son milli maçı olacağını belirterek, ''Bu konuda kararlıyım'' dedi. Milli futbolcular Arda Turan ve Tuncay Şanlı ile birlikte düzenlenen basın toplantısına katılan Rüştü Reçber, ''Milli takımı bırakmıştın. Fatih hocayla geri döndün. Şu aşamada ne düşünüyorsun?'' yönündeki soruya, şu yanıtı verdi: ''2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan sonra milli takımı bırakmıştım, ama geçen zaman içerisinde sayın hocamız tekrardan davet etti, çağırdı. Kendisine teşekkür ediyorum. Milli duygular taşıyan bir insan olarak, tekrar geri geldim. Bundan sonraki kararım ne olacak? Hocam bıraktı, benim de muhtemelen bu son maçım olacak. Kesin bu konuda kararlıyım. Ama milli takımlar bırakılır, çağrıldığınız zaman her zaman göreve hazır olursunuz.''

Rüştü Reçber'e sadece Milli Takım mevzusunda değil son zamanlarda Beşiktaş taraftarlarından da büyük tepkiler geliyor. 36 yaşına geldiği için sanki gelen başarısızlıklara sebep olmuş gibi sürekli eleştiri okları Rüştü'nün üzerinde. Ben Rüştü Reçber'i çok severim ve Türk futbol tarihinin en iyi kalecisi olduğuna inanırım. Rüştü Reçber Euro 2008 sonrasında zaten Milli Takım'ı bırakmıştı ama zorunluluktan Fatih Terim onu tekrar takıma almak zorunda kaldı. Çünkü Türkiye'de iyi kaleciler yetişmiyor. Çoğu takım kalesini yabancı kalecilere temsil ediyor ve Türk futbolu kaleci yetiştirme konusunda çok zayıf kaldı. Bugün takımında çok iyi işler yapan bir Volkan Demirel var. Onun arkasından gelen herhangi bir yedek kaleci göremiyoruz. Alttan elbette Ufuk Ceylan gibi, Volkan Babacan gibi genç kaleciler gelecek ama onlarda takımlarındaki kadro kalitesinden ötürü yedek kalmak durumundalar. Bu yüzden kimse Rüştü'yü Milli Takım'a aldın diye Fatih Terim'i suçlayamaz. Rüştü'de ister yerine birileri yetişsin ve ondan eldiveni devralsın ama bu malesef gerçekleşmiyor ve kısa vadede de gerçekleşecek gibi görünmüyor.

Rüştü Reçber Türk futbol tarihinin geneline baktığımda bir Türk futbolcunun ulaşabileceği en doruk noktalara ulaşan sayılı isimlerimizden birisi olmuştur. Barcelona gibi bir takıma transfer edilmesi bile zaten başlı başına büyük bir olay. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın yaşadığı şampiyonlukta Rüştü'nün büyük payı vardı ama bu sezon performansı düşünce bir anda taraftarların saldırısına uğradı hatta yumurtalı saldırı hazırlıkları falan yapılmış. Bunlar olmaması gereken şeylr çünkü Rüştü bunları hak etmiyor. Basın toplantısına gelirsek Rüştü Ermenistan maçının son maçı olacağını belirtmiş ve tekrar Milli Takım'ı bırakacağını söylemiş. Ama Rüştü'yü bilirim Milli Takım'ı çok seviyor ve görev verilmesi durumunda tekrar kararını gözden geçirecektir. Böyle bir isime sahip olduğumuz için hergün gurur duyacağımıza biz karalamaya çalışıyoruz. Ben Rüştü için biz futbolseverlere bugüne kadar yaşattığı büyük gururlar için teşekkür ediyorum. Türk futbolu onun gibi kaleci görmedi ve uzun sürede göreceğe benzemiyor.

Not: Yaşlanmayan Eldiven ve Rüştü'nün Barcelona Kariyeri Üzerine yazılarımda Rüştü'yü uzun uzun değerlendirdiğim için bu yazıda fazla detaya girmiyorum. Sadece hislerimi belirten bir yazı oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir