14 Ekim 2009 Çarşamba

Seedorf'tan Profesyonellik Dersi

Clarence Seedorf bugün başarıya doymuş futbolcuların en başında geliyor. Futbol adına neredeyse kazanmadığı başarı ve kupa yok gibi. Özellikle Ajax, Real Madrid ve Milan'da kazandığı Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarıyla muhteşem kariyerini taçlandırdı. Bir bakıma kariyerini eski NBA oyuncusu Robert Horry'ye de benzetiyorum. O da üç ayrı takımda NBA şampiyonluğu yaşamıştı. Ayrıca Seedorf'la ilgili aklıma gelen bir başka durum ise ben kendisini sürekli yaşlı bir futbolcu olarak tanıdım. Real Madrid'de oynadığı dönemlerde 30'lu yaşlarda sandım, Milan'da ilk yıllarında aynı şekilde 30'larda sandım ama Seedorf şu an 33 yaşında. Bu açıdan bakarsakta Seeddorf benim için şaşırtıcı bir futbolcu olmuştur. Ofansif orta sahada olması gereken bütün yetenekler bu futbolcuda toplandığı gibi güçlü oyuncu ve lider özellikleriyle oynadığı takımlarda müthiş işler başardı. Dünya üzerinde hakkı tam anlamıyla verilemeyen futbolculardan birisi oldu. Bazı futbolcular çok fazla göz önünde oluyor ve büyük yıldızlar gibi kabul ediliyorlar ama Seedorf gibi isimler aslında bu futbolcuları yıldızlaştıran isimler.

Seedorf yılların verdiği tecrübeyle gerek kendisi, gerekse Milan hakkında bazı eleştirilerde bulunmuş. Milan'ın forvet hattının yeterince çalışmadığı için etkili performans gösteremediğini belirtmiş. Ayrıca teknik direktör Leonardo'nun takımda oluşan sorunları kısa sürede çözeceğini belirtmiş. Kendi futbolunuda geliştireceğini ve takım için daha faydalı olacağını belirtmiş. Böylesine dev takımların başına getirilen stajer teknik direktörler için Seedorf gibi karakterli ve lider futbolcuların varlığı çok önemli. Takım içerisinde uyumu bu futbolcular sağlıyor ve teknik direktörlerine oldukça katkı sağlıyorlar. Gerçi Milan'ın kadrosuna baktığımızda herkes tecrübeli ama Seedorf gibi aklı selim futbolcuların sayısı oldukça az.

Bu yala gelmiş ve futbol adına kazanılabilecek bütün başarıları kazanmış bir futbolcunun hala böyle sorumluluk alma isteği bütük takdirimi topladı. Ben Seedorf'un yerinde olsam yani yaşlılar topluluğu Milan'ın yaşlı bir futbolcusu olarak kazandığım paraya bakarım ve emekliliğime gün sayarım. Milan kadrosunda Seedorf gibi birçok eski Dünya yıldızı futbolcu bulunmasına rağmen hiçbirinin başarı için emeği yok. Hatta genç diyebileceğimiz futbolcular bile işi iyice sermiş durumdalar. Milan hakkında çok fazla yazıyoruz yani bu takım kötü yönetiliyor ve stajer Leonardo bu takımı asla yeniden yapılandıramaz. Takım eskiden günü kurtarıyordu ama iş günü kurtarma noktasını da geçti. Benim üzüntüm Milan gibi bir devin yerle bir olmasının yanında Seedorf gibi futbolcuların çabalarının boşa gitmesidir. 36 yaşına gelmiş Inzaghi'nin gol atınca sevindiği bir Milan var karşımızda. Ne desek boş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir