1 Ekim 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi İkinci Hafta {İkinci Gün}

Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta maçları tamamlandı. İlk gün maçlarını burdan, Cska Moskova-Beşiktaş maçını burdan, Manchester United-Wolfsburg yazısını burdan okuyabilirsiniz. B grubunda temsilcimiz Beşiktaş, aldığı iki mağlubiyetle grup sonuncusu olurken, Manchester United 2'de 2 yaparak B grubunun lideri konumunda. B grubu dışında dün gece A, C ve D gruplarında da maçlar oynandı. A grubu maçlarında Bordeaux; Maccabi Haifa'yı konuk etti. İlk maçında Bordeaux, Juve ile 1-1 berabere kalmış, Maccabi ise Bayern'e 3-0 mağlup olmuştu. Bu maçı kazanan gruptaki iddiasını sürdürmeye devam edecekti. İlk yarısı golsüz geçen maçın beraberlikle biteceği düşünülmeye başlanmıştı ki sahneye Ciani çıktı. Bordeaux hanesine golü yazdıran Ciani takıma 3 puanı getiren isim oldu. Maccabi'de Kial 88. dakikada kırmızı kart görerek maçın son anlarında takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonuçla Bordeaux puanını 4'e çıkardı. Maccabi Haifa'nın ise henüz puanı yok.

A grubunun diğer maçında Bayern; Juventus'u Allianz Arena'da konuk etti. Lige çok iyi bir başlangıç yapmıştı Juve geçtiğimiz haftaya kadar. Fakat geçtiğimiz hafta yaşadığı puan kaybı liderlikten etti. Bayern içinse aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. 7 haftanın geride kaldığı Bundesliga'da Bayern aldığı 3 galibiyet ve 2 beraberlik ile 11 puan toplayarak Bundesliga'nın 7. sırasında bulunuyor. İlk yarısında Diego ile ataklar bulan taraf Juve'ydi. Fakat top bir türlü ağlarla buluşamadı. Bayern ise Müller'in ataklarından sonuç alamadı. İkinci yarıda bilhassa Ribery'nin güzel oyunu ile skora ulaşmaya çalışsada Bayern golü bulamadı. Hamit'in yedek başladığı maç başladığı gibi golsüz sona erdi. Bu maçın ardından grup lideri averaj farkıyla Bordeaux oldu. Bayern'in de 4 puanı var ve ikinci konumda. Juventus aldığı 2 beraberlikle ezeli rakibi Inter ile ortak kader paylaşıyor aslında. Grubunun 3. sırasında bulunuyor.

C grubuna dönersek gerçekten sürpriz olarak nitelendirebileceğimiz bir maç oynandı. Milan; Zürih'i konuk etti kendi sahasında. Sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Zürih'in aldığı bu 3 puan şüphesiz altın değerinde. Ligdeki kötü gidişi Şampiyonlar Liginde ilk maçta Marsilya'yı yenerek bir nebze unutturmuştu aslında. Zürih ise ilk hafta Real Madrid'e farklı mağlup olduğundan bu hafta bir çıkış arama yoluna gidecekti. Mücadelenin 9. dakikasında Gaijc'in soldan içeriye doğru yaptığı ortada, Seedorf topu kornere attı. 10. dakikada kullanılan köşe vuruşunda savunmadan gelerek topu filelere gönderen Tihinen, takımını öne geçirdi; yeni sezonda sahasında sadece bir gol atabilen Milan'ı şok etti. Zürih ofsayt taktiğini çok başarılı uygulayarak Milan'a gol yüzü göstermedi ve sahadan 1-0 galip ayrılan taraf oldu. Gecenin diğer maçında ise Real Madrid Marsilya'yı konuk etti. Ronaldo'nun yine boş geçmeyerek 2 gol attığı maçı Real 3-0 kazanarak gruptaki 2. galibiyetini yine 3 farklı kazandı. Maçın diğer golü ise penaltı ile Kaka'nın ayağından kazanıldı. Çok para verildi, karaktersizdi falan diye Ronaldo'yu eleştiriyoruz ama adam çıkıp çatır çatır oynuyor. Verilen penaltıyı kazandıran isim de Ronaldo mesela. Hat-trick yapması işten bile değil. Ama Kaka'ya attırıyor golü. Grup lideri Real şu an 6 puanla. İkinciliği Zürih ile Milan paylaşıyorlar. Marsilya'nın ise henüz puanı yok.

Son grup olan D grubunda ise Chelsea Kıbrıs'a geldi. Apoel deplasmanına konuk olan Chelsea Anelka'nın attığı gol ile maçı 1-0 kazanarak puanını 6'ya çıkardı. İlk hafta Porto'yu da 1-0 yenen Chelsea'de tarife değişmedi. Chelsea'ye galibiyeti getiren gol 18. dakikada Anelka'dan geldi. Cezalı olan Drogba'nın yokluğunda üzerine düşeni yapan Fransız golcü, takımını galibiyete taşımayı başardı. Ligde yenilmiyorlardı bu haftaya kadar. Fakat bu hafta Wigan'a 3-1 mağlup olarak namağlup ünvanını kaybetmiş oldu. Bu maçla biraz olsun toparlanırlar sanırım. Gecenin diğer maçında ise Atletico Madrid ile Porto maçını izledik. İlk yarıda tek gol sesi çıktı. Ev sahibinin ilk yarının son anlarında Gonzales ile bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı ve takımlar soyunma odasına eşitlikle gitti. İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ev sahibi Porto'ydu. 75. dakikada Falcao ve 82. dakikada Rolando'nun ayağından 7 dakikada bulduğu 2 golle Porto maçı 2-0 kazandı. Falcao; Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez gol atmanın heyecanını bu maçla yaşadı. D grubunda lider 2'de 2 yapan Chelsea. İkinciliği ise Madrid'i yenerek 3 puana ulaşan Porto aldı. Apoel ve Atletico Madrid'in ise birer puanı bulunuyor.

Şampiyonlar Ligi'nde gelecek maçlar 13-14 Ekim tarihlerinde oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir