1 Ekim 2009 Perşembe

Eurovolley 2009 {Türkiye:3-1:Azerbaycan}

Eurovolley F grubunda mücadele eden bayan milli voleybol takımımız 2. maçında Azerbaycan'ı mağlup etmeyi başardı. İlk maçtaki Sırbistan galibiyetinin ardından bu galibiyet milli takımımızın ilerlemesini sürdürdü. Grup maçlarından Almanya mağlubiyeti takımda moralleri bozsa da Almanya maçından sonraki iki maçta alınan galibiyetler takımın kendine güvenini yerine getirdi. Sırbistan ve Azerbaycan önünde aldığımız galibiyetlerin ardından Almanya maçında aldığımız mağlubiyete üzülmemek elde değil. Almanya maçını basit hatalar sonucunda kaybetmeseydik bugün yarı final için büyük avantaj yakalamış olacaktık şüphesiz.

Azerbaycan yakından tanıdığımız bir ekip aslında. Sık sık yapılan hazırlık maçları, komşuluk ilişkileri falan derken içli dışlıyız Azerilerle. Maçın ilk setini karşı tarafın yaptığı hatalar ve Neslihan'ın başarılı oyunu ile 25-23 galip bitirdik. İkinci sette üstün oyunumuz sürüyordu. Rakibinin açıklarını iyi değerlendirmeyi bilen milli takımımız seti üstün bir skorla 25-19 önde tamamlayan taraf oldu. Bilhassa ikinci sette daha önce çok ciddi eleştriler alan Deniz ve Esra'nın müthiş performansı bu farklı galibiyette önemli pay sahibiydi. Final seti olarak çıkılan 3. sette işler pek de istediğimiz gibi gitmedi aslında. Servisten, smaçlara kadar her yerde üst üste hatalar gelince set Azerbaycan'a hediye edildi. Azerbaycan bu seti 25-17 önde tamamlayarak umutlandı. Fakat 4. sette maçı kaybetme endişesinin de etkisiyle milli takımımız daha organize oynayan taraftı. Bu sette teknik molaların ikisine de önde giren milli takımımız set sonunda 25-17'lik skor elde ederek maçta durumu 3-1'e getirdi ve gruptaki ikinci galibiyetini elde etti.

Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı 21.00'de başlayacak ve NTV Spor'dan naklen yayınlayacak. Millilerin yarı finale yükselmesi için bu maçı kazanması, aynı zamanda Almanya ve Sırbistan'ın da maçlarını kaybetmesi gerekiyor. İtalya-Sırbistan karşılaşması 16.00'da, Almanya-Azerbaycan maçı da 18.30'da yine NTV Spor'dan canlı yayınlanacak. F Grubunda dün ayrıca İtalya, Çek Cumhuriyeti'ni 3-0, Almanya ise Sırbistan'ı 3-2 yendi. Takımların bir önceki turdan puan taşıdıkları play-off'larda (A) Milli Takım, (F) grubunda 2. galibiyetini elde ederek puanını 6'ya çıkardı ve averajla 4. sıradaki yerini korudu. (F) Grubu maçları sonunda ilk 2 sırayı elde eden takımlar, yarı finale yükselecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir