2 Ekim 2009 Cuma

Toni Oynamak İstiyor {Van Gaal'e Savaş}

Sezon başında Franck Ribery ile sorun yaşayan Bayern Münih'in Hollandalı teknik direktörü Luis Van Gaal, şimdi de Luca Toni'yi karşısına aldı. Sezon başından bu yana, sadece bir kez, Almanya Kupası’nda ilk 11'de sahaya çıkan İtalyan futbolcu, Şampiyonlar Ligi’ndeki Juventus maçında da forma şansı bulamayınca basına isyan etti. Van Gaal'in, "Luca'yı sakat olduğu için oynatmıyorum" savunmasının gerçekleri yansıtmadığını belirten Toni, tamamen iyileştiğini vurguladı. Bundan böyle yedek olarak sahaya çıkmayacağını söyleyen Toni, "Van Gaal sanırım benim 3. Ligde oynamamı istiyor. Bundan böyle yedek soyunmayacağım. Özellikle Juventus'a karşı oynamamam büyük haksızlıktı. Ulusal takımdan arkadaşlarıma karşı forma giymeyi çok isterdim" diye konuştu. Bundesliga tarihinin en pahalı oyuncusu Mario Gomez'in de son maçlarda yedek kalması, Van Gaal'in prensiplerinden taviz vermeyeceğini gösteriyor. Bundesliga'da 7. sırada yer alan Bayern Münih, son 2 maçında gol atamadı.

Bayern Münih'i Bundesliga'nın sömürgecisi olarak kabul ediyorum. Yıllardır Bundesliga'da yıldızını parlatan çoğu futbolcuyu mutlaka kendi takımlarına katarlardı. Bu geleneği hala sürdürmelerine rağmen Avrupa arenasında istedikleri başarıları alamadıkları için Almanya dışından da pahalı transferler yapmaya başladılar. Bu transferlere göz attığımızda iki sezon önce önemli bir ücrete transfer ettikleri Luca Toni'yi anmadan olmaz diye düşündüm. Fiorentina'da yıldızını parlattıktan sonra önemli bir rakama Toni Bayern Münih'e transfer olmuştu. Hatta gittiği ilk sezonda da Bundesliga'da gol kralı oldu. Takıma Klinsmann'ın gelmesinin ardından Bayern Münih büyük düşüşe geçti ve bu düşüş çevresinde Toni'nin de oldukça ivme kaybettiğini söyleyebiliriz.

Bu sezona baktığımızda Bayern Münih yine istediği başlangıcı yapamadı. Şu an Bundesliga'da kötü durumdalar ve gol yollarında oldukça zorlandıklarını söyleyebiliriz. Van Gaal yıldızlarla arası pek iyi olmayan bir teknik direktör olarak bilinir. Bu sezon Ribery mevzularından sonra Toni'ye kafayı takmışa benziyor. Özellikle Olic ve Mario Gomez gibi forvetler takıma katıldıktan sonra Toni fazla forma şansı bulamıyor. Hatta Mario Gomez'de son maçlarda kızağa çekildi ama Toni hala şans bulamıyor. Önümüzün Dünya Kupası olduğunu düşünürsek ve Toni'nin de 32 yaşına geldiğini düşünürsek Toni oynamak istediğini belirtmesinde oldukça haklı. Toni hava toplarına hakim, ağır bir futbolcu olarak görünsede çok önemli bir gol makinesi. Van Gaal neden kendisinden yararlanmak istemeyip, çeşitli mazeretler üretiyor anlamıyorum. Toni bundan sonra yedek kalmak istemediğini ve oynamak istediğini ısrarla belirtiyor. Van Gaal'in de geri adım atmak istemediğini düşündüğüm için Toni devre arasında büyük ihtimalle takımdan ayrılacaktır. Dünya Kupası'nda olmak uğruna Avrupa'da önemli liglerde orta sıra takımlarda oynamayı bile göze alabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir