23 Ekim 2009 Cuma

Zorunluluktan Mükemmeliyete {Steaua Bükreş 0-1 Fenerbahçe}

Türkiye - Romanya maçları olarak adlandırabileceğimiz ilk maçta Fenerbahçe deplasmanda Steaua Bükreş'i 1-0 yendi. Bu deplasmandan gelip gelerek kendi sahalarında aldıkları Twente yenilgisini bir bakıma unutturmuş oldular ve grupta liderliğe yükseldiler. Zaten gruba bakarsak Fenerbahçe ayarında bir takım olmadığını görebiliriz. Yalnız sezon başında önceliğin lig olarak açıklanması ve ardından gelen Twente yenilgisi taraftarları oldukça düşündürmüştü ama bugün oynanan iyi futbola bakınca Fenerbahçe'nin Avrupa'da da elinden gelenin en iyisini yapacağını söyleyebiliriz. Sadece Fenerbahçe'de değil Galatasaray'da da öncelikle akıllar derbide olacağı için oynanacak bu maçlar beni oldukça fazla düşündürüyordu. Üstelik Fenerbahçe'de Alex, Güiza ve Semih gibi futbolcuların sakatlıkları yüzünden olmaması büyük bir handikap oluşturuyordu. Çünkü Alex'siz Fenerbahçe Gaziantepspor karşılaşmasında hücumda oldukça fazla organizasyon sıkıntısı çekmişti.

Alex'in olmadığı Fenerbahçe'de hücum açısından büyük sıkıntılar yaşandığını söyleyebilirdik. Sezon başından bu yana Alex'in gösterdiği mükemmel performans bir anda Alex'i olmazsa olmaz yaratmıştı. Tabi bunları bugün Özer Hurmacı'yı izleyene kadar söylemiştim. Özer sezon başında sakatlığı yüzünden hazırlık kampına katılamamıştı ve kendini ancak yeni toparlamaya başlıyor. Toparladığında da ne kadar mükemmel bir futbolcu olduğunu bugün bizlere gösterdi. Fenerbahçe bana kalırsa bu sezonun en mükemmel futbolunu S.Bükreş karşısında oynadı. Özellikle hücum konusunda Fenerbahçe'nin oldukça başarılı olduğunu söyleyebilirim. Rakip takım kalecisi gününde olmasaydı bu maç daha da farklı bitebilirdi. Fenerbahçe hücumlarının böyle yararlı olmasında Özer Hurmacı, Mehmet Topuz ve Kazım'ın mükemmel futbollarının büyük etkisi oldu. Mehmet Topuz ideal yeri olan sağ kanata geçince performansını arttırdı. Kazım ise santrafor olarak gösterdiği performansla Güiza ve Semih'i gölgeledi diyebilirim. Belki bugün Deivid sakat olmasa o santrafor olarak oynayacaktı ama zorunluluklar Fenerbahçe'yi mükemmel bir hale getirdi. Kazım aslında Fenerbahçe'ye ilk transfer olduğunda santrafor olarak takıma katılmıştı ama ondan bir anda sağ açık yaratıldı ve öyle devam etti. Bugün hareketli, güçlü ve teknik futboluyla oldukça iyi işler yaptı diyebilirim.

S.Bükreş'de maçta önemli pozisyonlar bulmasına karşın Fenerbahçe olması gerekenden daha mükemmel oynadı ve maçtan 3 puanı almasını bildi. Üst üste iki deplasmandan 6 puan aldığını ve içeride iki maç oynayacaklarını düşününce Fenerbahçe bu gruptan rahatlıkla lider olarak ayrılacaktır. Asıl soru eğer sakatlar iyileşirse Galatasaray karşısında nasıl bir kadroyla çıkılacağı yönünde olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir