13 Kasım 2009 Cuma

Artık Nöbetçilikten Sıyrılma Vakti

Sürekli yedek oturup gol krallığına ulaşan futbolcu sayısı sanırım çok azdır. Ben sadece bunun Semih Şentürk'ün başardığını biliyorum. Ya da benim izlediğim kadarıyla sadece o başarmıştır. Geçmişe baktığımızda elbet başka futbolcularda mutlaka vardır. Semih Şentürk, Fenerbahçe altyapısından yetişip forma şansı bulan nadir futbolculardan birisi. Kariyeri boyunca eline geçen fırsatları mükemmel şekilde değerlendirdi ama bir türlü takımın birinci santraforu durumuna gelemedi. Önce Anelka sonra Kezman şimdilerde Güiza'nın yedeği durumunda. Hatta Güiza olmadığında santrafor tercihinin Kazım'dan yana kullanıldığını görüyoruz ve Semih üçüncü santrafor durumuna düştü. Futbol yeteneklerine baktığımda mükemmel bir golcü diyebilirim. Bitiricilik özelliliği çok iyi olan, güçlü, hava toplarında hakim, santrafor dışında yönlü bir hücum futbolcusu gibi de oynayabilen harika bir futbolcu. Önünde formsuz olan santraforların arkasında ikinci santrafor gibi yedek beklemesini ben bir futbolsever olarak kabul edemiyorum. Daum'un Fenerbahçe'ye getirdiği ve Zico ile Aragones'in de kendi sistemlerini tutturamayınca devam ettirdikleri 4-4-1-1'de Semih malesef istediği forma şansını bulamıyor. Kariyerine baktığımızda Semih gibi bir futbolcunun bir sezonda 30 maça çıkamadığını görüyoruz.

Eskiden Semih yedek kaldığında genç Semih, geleceğin yıldızı Semih, mutlaka bu takımın bankosu olacak diyorduk ama yaş geldi 26'ya. Sanırım futbolu genç futbolcu olarak bırakacak. Semih Şentürk gibi kaliteli bir futbolcununda eğer Fenerbahçe'de düzenli şans bulamayacaksa şansını başka kulüplerde denemesi gerekiyor. Belki futbol olarak Avrupa'nın üst düzey takımlarında da şans bulamayacak ama Avrupa'nın önemli liglerinde oynayabilecek kalitede bir futbolcu. Bugün Tuncay Şanlı, Stoke City'de oynamasına rağmen Premier Lig'de oynuyor diyebiliyoruz. Semih'in de Fenerbahçe'de futbol yeteneklerini çürüteceğine Avrupa'da şansını denemesini isterim. Düşünebiliyor musunuz Milli Takım'ın bir numaralı santraforu kendi takımında yedek kalıyor. Hadi önünde süper yetenekler olsa bir şey demiyeceğim ama Güiza'nın ardından yedek beklemek adama biraz koyar bence.

Semih'in son iki sezonda çok sık sakatlandığını görüyoruz. Bunun sebebi fazla şans bulamaması, maç eksiklikleri ve bunun yarattığı sorunlardır. Nöbetçi golcü tanımı belki güzel bir tanım ama Semih Şentürk'ün kariyer anlamında artık çıkışa geçmesi gerkeiyor çünkü tren kaçmak üzere. Zaten kendisi de eğer düzenli şans bulamayacaksa sezon sonunda takımdan ayrılabileceğini açıkladı. Bence de en doğru kararı vermiş olur. Fenerbahçe ile ilgili konulara Galatasaray'ı karıştırmayı sevmiyorum ama Semih Şentürk, Galaatasaray'da oynuyor olsaydı bugün bulunduğu nokta bence çok daha farklı olurdu.

1 yorum:

  1. ümit karan'ın bulunduğpu noktada olurdu belki de.

    bu sene guiza'sız semih'le başladığımız maçlardaki performanslarını gayet iyi biliyorum.

    semih morali bozuk olduğu için belki, belki başka nedenlerle oldukça formsuz.

    guiza-semih ikilisinden semih'i tercih ederim ben de. ama fenerbahçe'ye bu iki golcünün çok üzerinde bir santrofor lazım.

    kafamdaki fenerbahçe'de, semih ancak yedek olur ama guiza'nın yedeği değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir