15 Kasım 2009 Pazar

Brezilya İyi de, Elano Başka {Brezilya:1-0:İngiltere}

Brezilya ile İngiltere 2010 Dünya Kupası öncesinde Katar'da bir hazırlık karşılaşmasında mücadele ettiler. Avrupa'nın en iyilerinden birisi olan İngiltere ile Dünya'nın en iyilerinden birisi olan Brezilya'nın karşılaştığı maçın futbola doyurmasını bekliyorduk hâliyle. Fakat evdeki hesap pek çarşıya uymadı bu defa. Çok eğlenceli ve heyecan seviyesi yüksek bir maç izlemedik. İlk yarıda iki tarafında dengeli futbolu vardı sahada. Bir kaç pozisyon izlediysek de bu pozisyonlar gole dönüşmeden kayboldu gitti. İkinci yarının hemen başında ise Brezilya'nın şok golünü izledik. Açıkçası maçın geneline bakınca golü hak eden tarafın da Brezilya olduğunu söylemek mümkündü. Elano'nun Nilmar'a çıkardığı müthiş pas gole dönüşünce ikinci yarı Brezilya'nın öne geçmesiyle başladı. 47. dakikada gelen bu golün ardından Capello'nun aslardan oluşmayan yedek İngiltere'si tam manasıyla tuzdan bir kale gibi yerle bir oldu. 47. dakikada golü atan Nilmar 55. dakikada Foster'ın müdahalesiyle yerde kalarak takımına bir de penaltı kazandırdı. Fakat Luis Fabiano bu penaltıyı auta şutladı. Kalan dakikalarda gol olmayınca da maç 1-0 Brezilya üstünlüğü ile geçti.

Şimdi takımlar hazırlanabildiler mi ona değinelim biraz. İlk olarak mağlup taraf. İngiltere'nin aldığı bu mağlubiyet asla kendileri için kötü bir kriter değil. Zira takımın as oyuncularından Ferdinand, Terry, Ashley Cole, Lampard ve Gerrard takımda yerlerini alamadılar. Sakatlık belası İngiltere'yi turnuvasız zamanlarda yakaladığı için şanslı olmalılar. Takım genç ve bir hayli tecrübesizdi. En azından Milli Takım'a.. Takımdaki en tecrübeli ayağın Rooney olduğunu, kaptanlık pazu bandının bile onun kolunda olduğunu düşünürsek sanırım bu maçın günahı olmaz diyebiliriz. Birileri sürekli Beckham'ın futbolunu eleştiriyor. Fakat bugün sahada en çok aranan isimlerin başında geliyordu Beckham. Rooney geriye geldi top taşımaya çalıştı ama nafile. Tek kişi tüm takımın yükünü çekemez. Beckham mesela bugün sahada olsaydı toplar orta sahadan daha kolay, daha kaliteli taşınabilirdi. Capello maçtan sonra "Bu gece dünyanın en iyi takımı ile oynadık. İlk yarıdaki performansımızdan dolayı mutluydum ama golü yedikten sonra sahadaki şeklimizi kaybettik. Bugün takım içinde bazı oyuncuların değerini anladım. Fakat oyuncular dışarıdan görüldüğü gibi değildir." dedi. Dilerim değerini anladığı oyunculardan biri Beckham olur. Son kez belki de Dünya Kupasına katılabilir. Dünya Kupası öncesi Capello'nun hücumcusu Rooney olacak bu kesin. Ama Rooney'in partneri kim olacak? Bu soru hala büyük bir muamma olarak kalmaya devam ediyor diyebiliriz.

Gelelim Brezilya'ya. Galip takımlarda işler her daim güzel devam eder. Brezilya'da da durum bu. Hayat Güney Amerika'da güzel zaten. Elano'yu doya doya yazmak istiyorum. Milli Takım'ında müthiş işler yapan bu adamın Galatasaray'a entegre olamamasının sebebini sanırım bugün anladım. Elano tam Galatasaray'a geliyor, takıma ısınıyor, lige adapte oluyor; ardından hooopp milli takım yolu çıkıyor. Artık Güney Amerika'ya mı olur yoksa dünkü gibi Katar gibi bir ülkeye mi olur orasını bilemeyeceğim ama sürekli uçaklarda geçiyor hayatı. Yine de onu milli takımda izlemek çok güzel. Bugünkü maça damgasını vuran isim de Elano'ydu tabii. 64 dakika sahada kalan ve çıkarken yerini Dani Alves'e bırakan Elano maçın tek golünün asistini yapan isim oldu. Elano'nun yaptığı asist gerçekten çok şıktı. Orta saha çizgisinin rakip yarı alana bakan tarafında savunmanın önde olduğu bir anda Nilmar'ın bulunduğu noktaya çok güzel bir pas çıkardı. İki savunmacının arasında kalan Nilmar ise bu şık pası karşılıksız bırakmayarak güzel bir kafa golü izletti bize. Golü kaçıranlar aşağıdan izleyebilirler. Maç hazırlık maçı bile olsa Brezilya kalite farkını bir şekilde ortaya koyup oyunu domine etmeyi başarıyor. Bugün İngiltere, Kaka'yı kitlemiş gibi göründü ama Nilmar yine yapacağını, yapması gerekeni yaptı. Dunga'nın takımı yine kaybetmedi Güntekin Onay'ın dediği gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir