5 Kasım 2009 Perşembe

Bu Grupta İşler Karışık {Rubin Kazan 0-0 Barcelona}

Barcelona, Inter, Rubin Kazan ve Dinamo Kiev'li grubu gördüğümde Barcelona ve Inter'in gruptan rahatlıkla çıkacağını düşünmüştüm. Ama Rubin Kazan ve Dinamo Kiev'in aldığı sürpriz puanlar sayesinde grup oldukça karışmış durumda. Inter'in ilk üç maçta berabere kalması, Barcelona'nın kendi evinde Rubin Kazan'a yenilmesi oldukça sürpriz sonuçlardır. Yine çok büyük sürpriz olmadıkça Barcelona ve Inter gruptan çıkacaklar ama bu grupta yaşanan heyecan sanki bir yarı final oynanıyormuş gibi geçiyor. Bugün televizyonda Rubin Kazan - Barcelona maçını izleme fırsatı buldum. İki takımın kadrolarına baktığımda arada uçurumdan öte tarifsiz farklar var ama Rubin Kazan mükemmel bir direnç örneği gösteriyor. Barcelona tek kale oynasa bile, rakip alana kamp kursa bile bir türlü gol atmayı başaramadı. Rubin Kazan'da yarattığı kontra ataklarla gol aradı ve maçtan galip ayrılabilirlerdi ama olmadı. Bu maçta Rusya'nın müthiş soğuk havasının etkisi çok fazla oldu ama Dünya devi Barcelona'dan iki maçtır görmeye alışık olmadığımız skorlar görüyoruz. Hatta bu karşılaşmayı Rubin Kazan kazansaydı, Barcelona'nın da son maçını soğuk Ukrayna deplasmanında oynayacağını düşününce çok farklı durumlar olabilirdi.

Rubin Kazan'ın bu etkileyici performansı sayesinde bizler Gökdeniz Karadeniz'i yeniden hatırlamış olduk. Gökdeniz aslında haklı bu futbolcuyu hatırlamak için illa Barcelona'ya gol atması mı gerekiyordu. Bu maçta beklediğim performansı göstermese de Gökdeniz'i Barcelona karşısında izlemek güzel bir duyguydu. Maça baktığımızda Barcelona'nın galip gelmek adına büyük çaba sarfettiğini söyleyebiliriz. Rubin Kazan her ne kadar kapalı bir futbol oynasa da ve savunmada etkili olmuş gibi görünse de Barcelona gibi bir devi durdurmak imkansız. Barcelona orta sahası bu maçta hücum anlamında çok etkili oldu. Özellikle Iniesta ve Xavi'nin gol yollarında çok çabaladığını söyleyebiliriz. Bu ikiliye Messi'de oldukça fazla destek verdi ama Ibrahimoviç'in son vuruşları yapamaması ve sol tarafta Keita'nın hücum aksiyonlarının yetersiz olması sebebiyle beklenen gol gelmedi. Barcelona gol atamadıkça defansını giderek ön tarafa doğru çekti ve Rubin Kazan'da maçın son bölümüne doğru etkili kontra ataklar geliştirdi. Maçın -7 derecede oynanmış olması elbette Rubin Kazan'ın işine geldi. Barcelona'lı bazı futbolcular soğuktan çok etkilendiler ve doğal olarak böyle bir sonuç ortaya çıktı.

Rubin Kazan boş bir takım olmadığını bu maçta bir kere daha kanıtladı. Nou Camp'ta aldıkları galibiyet her ne kadar sürpriz olsa da hafife alındıkları an çok ters skorlar alabiliyorlar. F Grubu'nda işler oldukça karışmışa benziyor. Barcelona - Inter maçından çıkacak herhangi bir sonuca göre Rubin Kazan veya Dinamo Kiev bu yarışta etkili olabilir. Aslında Rusya ve Ukrayna takımlarının böyle performanslar gösterdiğini gördükçe Beşiktaş'ın şu gösterdiği performans içimi çok acıtıyor. Ülke futbolu olarak malesef istenilen noktada değiliz. Bakalım Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde neler yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir