5 Kasım 2009 Perşembe

Dinamo Bükreş - Galatasaray {Maça Doğru}

Bu sezon öncelikli hedefimizin Avrupa Ligi olduğunu düşünürsek yarın oynayacağımız Dinamo Bükreş maçının öneminin çok büyük olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar grupta lider olsakta, belki bir beraberliğin bile çok işe yarayacağını düşünsekte Avrupa Ligi'nde alacağımız her galibiyetin büyük önemi bulunuyor. Çünkü uzun yıllar aradan sonra Dünya'nın en iyi futbol kulüpleri sıralamasında ilk 10'u zorluyoruz. Bunda bu sezon Avrupa Ligi'nde aldığımız iyi sonuçların payı çok büyük. Rijkaard, Galatasaray'ın başındayken henüz Avrupa'da yenilgiyle tanışmadık. Bu düzenin de devamı açısından Dinamo Bükreş'i güzel bir futbolla ve farklı bir biçimde yenmemiz gerekiyor. Fenerbahçe karşılaşmasının ardından futbol olarak sarsıldık ama Sivasspor karşısında gösterdiğimiz performans oldukça olumluydu. Bu karşılaşmada ligde eksik olan futbolcularımızın oynayacağını düşünürsek favori olduğumuzu söyleyebilirim. Ayrıca maçın seyircisiz oynanacak olması Galatasaray için önemli bir avantaj.

Dinamo Bükreş ile ilk oynadığımız karşılaşmayı 4-1 kazanmıştık. Galatasaray bu maçta oldukça ofansif bir futbol oynadı ve çok fazla sayıda pozisyon buldu. Ama bunun yanında kalesinde de oldukça fazla pozisyonlar verdi. Rakip özellikle uzaktan attığı şutlarla etkili olmaya çalıştı. Galatasaray'ın zaten takım savunmasında oldukça fazla sorunlar vardı ama Rijkaard'ın Sivasspor maçında yaptığı hamlelerle pozisyon vermediğimiz gibi iyi pozisyonlar bulduğumuzu gördük. Dinamo Bükreş karşılaşmasının sert geçeceğini düşünürsek yine orta sahada defansif aksiyonu fazla olan futbolcularla maça başlayabiliriz. Barış Özbek - Mustafa Sarp - Mehmet Topal üçlüsünü bu maçta tekrar ilk 11'de görebiliriz. Forvet tercihinde ise Nonda yerine Kewell ilk 11 başlayıp Arda sol tarafta Keita ise sağ tarafa geçecektir. Keita'nın gelişiyle beraber tempo konusunda sıkıntı yaşamayız ve bol pozisyonlu bir maç izleyebiliriz. Kazanmamız gereken bir maç ama rakibin gücü belli olduğundan Rijkaard kafasında oluşturduğu ve denemek istediği bazı futbolcu tercihlerini bu maçta uygulayabilir. Bu maçta benim kafamda oluşturduğum 11'e gelirsek:


Rijkaard karşılaşmanın durumuna göre beklediğimiz bol rotasyonlu bir kadroda sahaya sürebilir. Bu yüzden aslında kim oynar diye pek tahmin yapmak istemiyordum ama yine de yazdım. Sivasspor karşılaşmasıyla çıkışa geçtiğimizi düşünüyorum ve bunu bu maçta da sürdüreceğiz. Dinamo Bükreş karşılaşmasından sonra oynanacak Diyarbakırspor maçı da oldukça büyük önem taşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir