8 Kasım 2009 Pazar

Diyarbakırspor - Galatasaray {Maça Doğru}


Bu maça gelmeden önce bol bol Diyarbakırspor maçlarında yaşanan olayları ve kulübün başkanının bu maça çıkmayacağız demesini konuştuk. Diyarbakırspor'un sorunlu bir seyircisi var ama deplasmanlarda onlara yapılanları da kınıyorum. İster istemez ortamlar geliriyor ve futbol dışında her olayı konuşmaya başlıyoruz. Diyarbakırspor'un bu maça çıkacağını adım gibi biliyordum. Maçın öncesinde güzelce gündem oluşturdular ve yaşadıkları sorunlara parmak basmak istediler. Yalnız şöyle bir şey var ki Diyarbakırspor'un oynadığı bütün maçlarda olaylar yaşanır ama Galatasaray maçında asla olay yaşanmaz. Çünkü Diyarbakır'da Galatasaray inanılmaz seviliyor ve her Diyarbakır deplasmanı bir bayram havasında geçiyor. Bu bakımdan Diyarbakırspor'la deplasmanda oynadığımız karşılaşmaları çok seviyorum. Galatasaray'da dün Diyarbakır'a gitti ve daha havalimanında büyük bir sevgiyle karşılandı.

Sivasspor ve Dinamo Bükreş maçlarında yakaladığımız iyi havayı bu maçta da koruyacağımızı düşünüyorum. Dinamo Bükreş karşılaşması beklediğimizden daha rahat geçti ve bu maçta futbolcularımız fazla yıpranmadılar. Bu açıdan baktığımızda Galatasaray oldukça rahat görünüyor. Mustafa Sarp'ın cezalı olması orta sahanın dengesi açısından ufakta olsa sorun yaratabilir ama Elano'nun orta sahada oynatılması hücum aksiyonları bakımından daha verimli bir Galatasaray yaratacaktır. Son iki maçta kalemizde pozisyon vermediğimizi ve tempolu futbolu kontrol altına alabildiğimizi gördük. Bütün bunlar Galatasaray'ın çok iyi yolda olduğunu işaret ediyor. Elimizde bulunan geniş kadroyu kullanıp bu karşılaşmada rotasyon uygulayabiliriz ama Diyarbakırspor güzel futbol oynamıyor gibi görünse bile çok ters bir takım. Son haftalarda yaşanan olaylar yüzünden oynadıkları futbol biraz gölgede kaldı ama asla hafife almaya gelinmezler. Diyarbakırspor'un savunmada çok fazla sıkıntı yaşadığını görüyoruz. Galatasaray'ın da Nonda ve Kewell gibi formda hücumcuları bulunuyor. Ayrıca Elano'nun da takıma girmesi ve Arda'nın da son zamanlarda toparlandığını düşünürsek çok farklı bir maç izleyebiliriz. Ben seyir zevki yüksek ve Galatasaray'ın farklı kazanabileceği bir maç bekliyorum.


Galatasaray son haftalarda futbol olarak yaşadığı yükselişi bu maçta da sürdürecektir. Takım savunmasının artık oturmaya başlamadı ve hücum hattında oynayan sihirli ayakların sihirlerini daha sık maça yansıtmaları sebebiyle total futbol dediğimiz olaya gün geçtikçe daha çok yaklaşıyoruz. Diyarbakırspor bu maçta alacağı skordan önce tribünde yapacağı güzelliklerle son haftalarda yaşananları unutturabilir ve çok güzel bir futbol günü yaşayabiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir