8 Kasım 2009 Pazar

Madrid Derbisi {Atletico Madrid:2-3:Real Madrid}

Dünya'da derbiler başka bir havada geçiyor. Ezeli rekabetler Dünya'da büyük keyifle bekleniyor ve haftalar öncesinden tartışmalar başlıyor, eski anılar anlatılıyor ve futbolun kısaca dibine vuruluyor. Ülkemizde ise Galatasaray ve Fenerbahçe maçları aylar öncesinden konuşulmaya başlıyor ama son maçlara baktığımızda hep gerilim ve futbol bayramından eser olmayan görüntüler var. Bu gerilim de sahada kaliteli futbol izlememize engel oluyor. Atletico Madrid ve Real Madrid arasında oynanan Madrid derbisi inanılmaz geçti. Atletico Madrid bu sezon büyük sıkıntılar yaşıyordu ve ligde istedikleri konumda değildi. Real Madrid ise lige fırtına gibi girmesine rağmen Ronaldo'nun sakatlığının ardından düşüşe geçti ve bu maç öncesinde neler yapacakları merak ediliyordu. Atletico Madrid'in de son iki maçta gösterdiği performans toparlandılar gibi görününce skoru merak edilen ve futbol olarak büyük beklentileri olan bir maç izledik.

Real Madrid maça fırtına gibi başladı ve ilk yarıda 2-0 öne geçti. Ayrıca çok sayıda da pozisyon kaçırdı. Atletico Madrid ilk yarıda rakip kale sahasına bile giremezken oyunu Real Madrid domine etti. İkinci yarıda ise Agüero'nun oyuna girmesiyle beraber Atletico Madrid adına kıpırdanmalar başladı ama Real Madrid arkasına aldığı rüzgarla 3-0 öne geçti. Yalnız 67. dakikada Ramos'un Agüero'yu düşürüp kırmızı kart yemesinin ardından rüzgar Atletico Madrid tarafına döndü. İnanılmaz pozisyonlar buldular, maçı 3-2'ye getirdiler ama bu maçta puan almayı başaramadılar. Futbol olarak özellikle son 20 dakikada büyük keyif aldık ve gerçek Madrid derbisini izledik diyebilirim.

Atletico Madrid bu sezon geçtiğimiz yıllar yakaladığı ivmenin oldukça aşağısında görülüyor. Teknik direktör değişikliği de yapmalarına rağmen hala toparlanabilmiş değiller. Real Madrid maçına çıkarken son iki hafta oynanan futbolun getirdiği moral olmasına rağmen savunma konusunda yaşadıkları sıkıntılar yine baş gösterdi ve maç erken kopma tehlikesi geçirdi. Belki Ramos kırmızı kart görmeseydi fark artabilirdi de ama bu kırmızı kart Atletico Madrid'in toparlanmasını sağladı. Atletico Madrid inanılmaz bir hücum potansiyeli olmasına rağmen bu sezon savunmada yaşadıkları sıkıntılar yüzünden çok fazla puan kaybettiler ve La liga puan durumuna baktığımızda küme düşme hattında bulunuyorlar. Geçtiğimiz sezon Agüero ve Forlan ikilisinin sürüklediği takımdan eser kalmamış gibi. Ayrıca Agüero ve Forlan'da bu sezon formsuz görüntü çizince takımın ayarları iyice bozuldu. Bugün Ramos'un yediği kırmızı kart onları belki de faciadan kurtardı. Şimdi herkes Atletico Madrid'in yaptığı muhteşem geri dönüşü konuşacak. Bu karşılaşmada Agüero ve Maxi Rodriguez'in de yedek kalmasını anlamadım. Real Madrid karşısında kontrollü oynayarak kazanmayı denediler ama bu ikili yokken rakip kaleye bile gidemediler. Savunma hattında bu kadar sıkıntı yaşarken galip gelmek için böyle bir strateji uygulamak çok ilginç oldu.

La Liga'da puan durumuna baktığımda Barcelona ve Real Madrid'in ilk iki sırada diğer rakiplerle farkı açtığını görüyoruz. Bu iki takımın şampiyonluk yarışında birbirinden kopmaması çok önemli. Real Madrid, Cristiano Ronaldo'nun sakatlanmasının ardından futbol olarak büyük bir düşüş yaşadılar ve istenmedik sonuçlar aldılar. Bir takımda bu kadar yıldız futbolcu varken sadece bir futbolcuya bu kadar bağlı kalmaları çok kötü bir durumdu ama son haftalarda toparlanmaya başladıklarını söyleyebilirim. Cristiano Ronaldo'dan da iyi haberler gelmesi onları moral açısından düzeltmiş oldu. Real Madrid'in kadrosuna baktığımda bir çok yıldız futbolcu var ve bu futbolcuların sorumluluk alması gerekiyordu. Atletico Madrid karşısında ilk yarıda Kaka sazı eline aldı ve takımı taşıyan isim oldu. Yalnız ikinci yarıda oyundan düştü ve bir anda Real Madrid hücumları daha verimsiz bir hâl aldı. Real Madrid güçlü orta sahası ve savunmasıyla ilk yarıda rakibe pozisyon vermediler ve orta sahada işlerini bitirdiler. Benzema, Hugain ve Kaka'da bol miktarda pozisyon buldu. Ramos'un kırmızı kart yemesinin ardından takımın dengesi bir anda bozuldu ve rakip pozisyonlara karşı koyamadılar. Bu dakikalarda ise Casillas bize bir kalecinin nasıl maç alacağının resmini çizmiş oldu.

Atletico Madrid ne kadar kötü durumda olsun çok kaliteli futbolculara sahip ve böylesine derbilerde her türlü sonuç çıkabiliyor. Real Madrid bu bakımdan çok önemli bir 3 puan kazanmış oldu. Atletico Madrid bu mağlubiyetle birlikte iyice ateş hattına düştü, Real Madrid ise büyük moral kazandı ve Ronaldo'suz da iyi oynayabileceğinin sinyallerini verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir