21 Kasım 2009 Cumartesi

Galatasaray - Manisaspor {Maça Doğru}

Genelde Milli Takım dönüşleri Galatasaray açısından her zaman zorlu olmuştur. Çünkü Milli Takım'lara futbolcu verme konusunda çok aktif bir takım olmamız yüzünden Milli Takım dönüşlerinde sıkıntı yaşıyoruz. Ama baraj maçlarında Türkiye'nin olmaması ve hazırlık maçları da oynamadığımız için futbolcularımız çok güzel bir ara geçirdiler. Sadece bazı yabancı futbolcularımız Milli Takım kamplarına katıldılar ve Arda haricinde tam takım Manisaspor maçına çıkmaya hazırız. Galatasaray'ın sisteminin oturması ve sakatların bir an önce takıma dönmesi adına zamana ve takımın mümkün olduğunca fazla bir arada çalışmaya ihtiyacı vardı. Bu açıdan baktığımda br haftalık aranın takıma çok olumlu yansıyacağını düşünüyorum.


Fenerbahçe maçından bu yana toparlandığımızı ve futbol olarak giderek daha iyiye gitmeye başladığımızı söyleyebilirim. Sivasspor, Dinamo Bükreş ve Diyarbakırspor maçlarında futbol olarak olumlu işler yaptığımızı ve kazanmaya yönelik hamlelerimizi görmek mümkündü. Verilen aradan iyi yararlandığımızı düşünerek Manisaspor karşısında mükemmel futbol ve farklı bir galibiyet bekliyorum. Manisaspor bu sezon ligde istedikleri gidişatı yakalayamadılar ve kötü bir futbol oynuyorlar. Gerçi defansif olarak fena oynamasalar bile gol yollarında büyük sıkıntı yaşıyorlar ve Galatasaray gibi müthiş hücumcu bir takıma karşı çabuk çözüleceklerini düşünüyorum. Barış Özbek'in de cezalı olacağını düşünerek geçmiş maçlarda kurduğumuz Mehmet Topal - Mustafa Sarp - Barış Özbek orta sahası bu maçta bozulacak. Orta sahada Brezilya Milli Takım'ında gösterdiği müthiş performansı göz önüne aldığımızda ve Arda'nın da olmayacağını düşündüğümüzde Elano mutlaka oynayacaktır. Hatta Elano'nun artık beklediğimiz patlamayı yapması açısından ideal bir maç gözüyle bakıyorum. Hücum hattında ise Keita takımla az idmana çıkmasına rağmen bu karşılaşmada forma giyecektir. Sol tarafta da Kewell'ın form grafiği çok iyi ve Nonda son maçlarda iyi durumda. Yani Arda Turan dışında pek fazla sıkıntımız yok ve geniş kadronun nimetlerini en iyi şekilde kullanacağımızı düşünüyorum.

Arda mı Elano mu tartışmalarını bu maçta daha dikkatli bir gözle izleyeceğim. Galatasaray'ın kilit noktasının tempo olduğunu söyleyip duruyoruz. Bu temponunda temel anahtarını Keita olarak görüyorum. Solda oynayacak Kewell'da Keita'ya ayak uydurabilecek bir kanat futbolcusu. Daha önemlisi orta sahada Elano gibi basit ve seri oynayan, takımını ileri çıkarmaya çalışan bir futbolcuyla çok olumlu bir futbol oynayacağımızı düşünüyorum. Manisaspor'da dikkat edeceğimiz ve bu maçta çekindiğim bir yönlerini bulamıyorum. Bu yüzden rakip takımı değerlendirmek istemiyorum. Elbette hafife almak doğru olmaz ve maçlara ciddiyetle bakmak lazım ama bu maçta farklı kazanacağız diyorum. Bakalım Total Futbol dediğimiz olguyu bu maçta ne kadar sahaya süreceğiz ve basketbolda yaşanan olaylardan sonra taraftar bu maçta ne gibi tepkiler ortaya koyacak. Asıl merak ettiğim konu budur diyebilirim. Ayrıca Orkun Usak, Mehmet Güven ve Yaser Yıldız gibi eski futbolcularımızı tekrar Ali Sami Yen'de görmek güzel olarak diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir