21 Kasım 2009 Cumartesi

Neden Tigana ?

Dünya Kupası baraj maçları bitip, kupaya katılan takımlar belirlendiğine göre bir süredir askıya aldığımız Milli Takım için teknik direktör arayışlarına tekrar başlayabiliriz. Türk teknik adam mı olsun, yabancı teknik adam mı olsun tartışmalarını geride bıraktığımızı düşünüyorum çünkü federasyondan yapılan açıklama teknik adamın yabancı olacağı yönünde. Üstelik Türk teknik adamlara baktığımda bu görev için çok iddialı isimlerimiz malesef yok. Benim Türk teknik adam dendiğinde bu aralar aklıma gelen ilk isimler Ertuğrul Sağlam ve Abdullah Avcı'dır. Böyle bir düşünce olsa Ertuğrul Sağlam'ın şu aşamada Bursaspor'dan ayrılmasına ihtimal vermiyorum, Abdullah Avcı'nın ise ancak yardımcı teknik adam için düşünülen isimler arasında yer alabileceğini düşünüyorum. Aslında Milli Takım'ın işleyişini bilen, daha önce Genç Milli Takım'larda çalışmış bir teknik adam her zaman iş yapabilir. Ama baştan aşağı sistemimizin bozuk olduğunu düşününce alttan gelecek teknik adamlarında neyi nasıl yapacaklarını tahmin etmek gerçekten güç.

Yalnız yabancı teknik adam deyince aklımıza gelen ilk isim Hiddink oluyor. Özellikle Rusya'nın da Dünya Kupası'na gidemeyeceğini düşününce bu haberler daha da artacaktır. Yalnız Hiddink teknik adamlığı bırakacağını söylüyordu ve Türkiye'nin olası teklifini kabul edeceğini hiç düşünmüyorum {gelse müthiş olurdu}. Benim ise aklımda daha farklı bir isim var. Sürekli Milli Takım'ın yapılanmaya gitmesi gerektiğini, istikrar yakalaması gerektiğini ve artık genç futbolcuların daha fazla oynaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Genç Milli Takım'larda büyük başarılar kazanmamıza ve gelecek vaad eden futbolcular bulmamıza rağmen bunları bir üst seviyeye çıkartamıyoruz. Doğal olarak son yıllarda Milli Takım'da hep aynı yüzleri görüyorduk ve günü kurtarmaya oynuyorduk diyebilirim. Fatih Terim'i bu konuda fazla eleştirmek istemiyorum çünkü çok beğendiğim bir teknik direktördü ama son yaşananlar artık bir hava değişimine ihtiyaç duyulduğu yönündeydi.

Benim Milli Takım için teknik direktör adayım Tigana'dır. Kendisinin Milli Takım bazında neler yapabileceğini tam olarak kestiremiyor olmama rağmen tarzına baktığımda tam aradığımız adam diyebilirim. Tigana'nın Beşiktaş kariyerini aklıma getirdiğimde takıma bir çok genç futbolcuyu kazandırmıştı ve eğer uzun vadede düşünen bir yönetim anlayışı olsaydı bugün Beşiktaş'ı çok daha güzel günler bekliyordu. Belki Delgado ve Ricardinho'yu oynattığı mevkiler eleştirildi, hatta futbolunun keyif vermediği söylendi ama Beşiktaş'ın genç futbolcu atağı, yeni isimler, altyapının canlanması çok heyecan vericiydi. Tigana'nın Beşiktaş'tan ayrılırken tazminat bile istemedi diye biliyorum. Yani o kadar da parayla işi olmayan, futbolu düşünen bir isim. Milli Takım açısından değerlendirdiğimizde Türkiye'yi çok iyi tanıması ayrı bir avantaj gibi duruyor. Kariyer olarak değerlendirdiğimde ise elindeki imkanlarla iyi işler yaptığını söyleyebilirim. Tigana'nın yanına verilebilecek genç jenerasyondan iki Türk teknik adamla önemli işler yapabiliriz. Genç Milli Takım'lar canavar gibi oyuncular üretiyor ve bunları korkmadan bir üst seviyeye taşıyacak isimlerin başında Tigana gelmektedir. Haberlerde Milli Takım için hiç adı geçmedi ve belki de geçmeyecek ama Tigana'yı takip etmenin tadı damağımda kaldığı için Milli Takım'da kendisini görmeyi çok isterim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir