19 Kasım 2009 Perşembe

Galatasaray'ın Basketbol Depremi {Merkez Üssü Ahmet Dedehayır}

Olayın aslını tam olarak bilmediğim için Oyak Renault ligin ilk maçında Cemal Nalga'nın cezalı olduğu halde oynatıldığı yönünde itiraz etmişti ve kabul edilmemişti. Fenerbahçe'de aynı şekilde itirazını yapınca olayın derinliklerine inildi ve umulmadık gerçeklerle karşılaşıldı. Cemal Nalga oynanan hazırlık maçında rakibine yumruk attığı için 5 maç ceza almıştı. Sonrasında ise federasyon Cemal'in beş hazırlık maçında oynatılmadığı için cezasını doldurdu denmişti. Oysa ki Cemal Nalga'ya Tufan Ersöz forması giydirilerek hazırlık maçında oynadığı belirlendi ve bu şok olay karşısında Galatasaray kendine yakışacak şekilde operasyonunu yaptı ve Mert Uyguç, Okan Çevik, Koray Mincizozlu ve Cengiz Karadağ'ın kulüple ilişkileri kesilmiş oldu. Verilmesi muhtemel cezalara baktığımızda Galatasaray'ın ihracı gündemde ve Cemal Nalga için de önemli cezalar gelecek. Ayrıca bu işin sponsorluk ve Uleb tarafıda var. Yani nereden bakarsak bakalım bu büyük bir skandal olmuştur ve 3-4 kişi yüzünden Galatasaray'ın itibarı zedelenmiştir.

Yıllardır bu işin Ahmet Dedehayır ile olmayacağını söylüyoruz ve görevden ayrılması için yapılmadık kampanya kalmamıştı. Ahmet Dedehayır dediğimiz kişi Özhan Canaydın ve lise kontenjanından ötürü Adnan Polat yönetimine girmiş birisidir. Öncelikle bu olaylardan sonra eğer biraz gururu varsa istifa etmesini bekliyorum. Yarın gurursuz şekilde kendini savunucu açıklamalar yaparsa Galatasaray yönetiminin harekete geçmesini bekliyorum. Bu adam gerek Galatasaray'a gerek basketbola hatta türk sporuna yakışmayan bir isim. Bunca yapılan yanlıştan haberi olmayacağını sanmıyorum. Hadi haberi yoktu arkasından iş çevirildi diyelim, madem haberin yok o makamda ne işin var derler adama. Görevde olduğu günden bu yana gerek erkek gerekse bayan basketbol takımında ilginç işler oluyor. Bayan basketbolu yine bir yerde ayakta kalmayı başardı ama erkek basketbolunda olanlar hiç içime sinmiyor. Her şeyi geçtim geçtiğimiz sezon bayan takımının başında olan Okan Çevik neden erkek takımına kaydırıldı. Sonrasında Murat Özyer, Koray Mincinozlu mevzuları falan bu konu uzar gider.

Mert Uyguç, Okan Çevik, Koray Mincizozlu ve Cengiz Karadağ gibi isimlerde büyük yanlışa düşmüşlerdir. Mert Uyguç takımın menejeri olmasına rağmen bu olaylara nasıl göz yumar anlamıyorum. Koray Mincinozlu ve Cengiz Karadağ gibi kurt isimler nasıl böyle bir oyuna alet olurlar. Okan Çevik nasıl izin verir Cemal Nalga'nın Tufan formasıyla oynamasına. Bu isimlerin hepsi suçludur ve Galatasaray'dan gönderildikleri için çok mutluyum. Bu durumda sadece Cemal Nalga'ya üzülürüm ama o da bu işe alet olmuştur. Cezalı olduğunu bile bile neden oynadı demeyeceğim, Tufan'ın formasını neden giydi. Bu saflığı ona büyük cezalar gelmesine yol açacak. Tam bu sene basketbolunu geliştirdi, çok önemli bir uzun durumuna geldi demişken kensine yazık etti.

Galatasaray'ın bu olaylardan sonra küme düşürülmesini bekliyorum ve doğru olan bu olacaktır. Çünkü açık bir şekilde aldatmaca var ve federasyon buna göz yummamalıdır. Gerçi burada sadece federasyon değil Galatasaray'da aldatılmıştır ve 3-4 kişi yüzünden bu duruma gelmiştir. Federasyonun ardından Uleb'in de vereceği cezalar yüzünden bir süre Avrupa Kupaları'na katılamayabiliriz. Ayrıca sponsorunda basketboldan çekilmesi gündemde olabilir. Gerçi Ülker'in çekilmesini çok isterim ve bu kötü olay bile iyi bir şeye vesile olabilir. Sonuçta Galatasaray camiasında Ülker gitse başkası gelir ama giden itibar adına çok üzülürüm.

Galatasaray kendine yakışır biçimde sorumluları anında cezalandırarak kendi adına yakışanı yapmıştır. Sırada Ahmet Dedehayır'ın istifası ve liseli kanadın artık basketboldan elini ayağını çekmesi vardır. Bu işi basketboldan anlayan birileri yapmalı ve çok iyi bir şekilde yapılanmalıyız. Bu skandal bir bakıma kafamızı yerine getirmeli ve doğru hamlelerde bulunmalıyız.

5 yorum:

  1. sabah sabah boyle bir sokla uyanmakk cok uzucu bır durum bır gs lı olarakk en agır cezanın verılmesınden yanayım bu yonetıcı kılıklı adamında mumkunse uzaktan bızı ızlemesını ıstıyorumm ınsallah dıleklerım olur cok utandım cokkk....

    YanıtlaSil
  2. Ahmet Dedehayırı savunmak değil amacım ama bilgilerde hata var: Ahmet Dedehayır sene başından beri bayan takımının sorumlusu ve lise kontanjanından değil çünkü kendisi Alman liseli.

    Şu anda sorumlu kişi Yiğit Şardan gözüküyor. Temizlik için her ikisi de gitmeli. Hatta kendileri istifa etmeliler.

    YanıtlaSil
  3. Sadece Dedehayır ile bitecek bir iş değil bu. Yiğit Şardan da aynı şekilde olayın müsebbibidir.

    YanıtlaSil
  4. Dedehayır için lise kontenjanından diyorum çünkü nedense GS Liseli taban Dedehayır'ı destekliyor. Özellikle de Özhan Canaydın.

    YanıtlaSil
  5. Aptal ve sahtekar profesyonellerin kovulması yetmez; ilgisiz ve cahil yöneticiler de istifa etmeli (içlerinde bir nebze gurur ve sorumluluk duygusu kaldı ise) ya da ettirilmelidir. Bu cümle ile hem Ahmet Dedehayır - ki kendisi yıllardır şubenin içindedir ve yapılanmadan sorumludur - hem de Yiğit Şardan'ı kastediyorum.

    Cemal ve takım muhakkak hak ettikleri cezalara çarptırılacaklardır. Umarım bu olay şubenin sil baştan ve camiaya yakışır şekilde yapılandırılmasına bir vesile olur da alnımıza sürülen kara leke biraz da olsun silinir...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir