7 Kasım 2009 Cumartesi

Hamit Altıntop Ayrılmak İstiyor {Olası Transfer Senaryoları}

Bayern Münih’ten ayrılmak isteyen Hamit Altıntop’un, Ocak ayında takımdan ayrılmak için yönetime başvurduğu ifade edildi. Genel Menajer Uli Hoeness ve Sportif Direktör Nerlinger ile görüşen Hamit Altıntop’un, takımdan ayrılmak istediği belirtiliyor. Yönetimin bu isteğe olumlu cevap verdiği belirtilirken, milli oyuncunun satış listesine konulduğu ifade edildi. Düzenli olarak takımda yer bulamamaktan yakınan Hamit, “Takıma istediğim kadar katkıda katkıda bulunamıyorum. Birkaç farklı mevkide oynayabilmeme rağmen hocamın bana şans vermemesine kızıyorum. Düzenli olarak oynamaya hakkım olduğunu düşünüyorum” dedi. Hamit’e transfer kolaylığı sağlayacaklarını ifade eden Hoeness, “Ribery, Robben, Schweinsteiger ve Müler gibi oyuncular, Hamit’in takımda yer almasını zorlaştırıyor. Ona istediği kolaylığı sağlarız” dedi. Bayern Münih ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan oyuncu, Ocak ayında bedelsiz olarak takımdan ayrılmak istiyor.

Halil Altıntop'un Schalke 04 tarafından gönderilmek istendiğini öğrenince hemen olası transferi hakkında bir yazı yazmıştık. Kısaca Halil Altıntop'a tekrar değinirsek iyi potansiyeli olan ama bunu bir türlü istikrara kavuşturamayan bir futbolcu. Avrupa'da da şansını deneyebilir ama üst düzey mücadele istiyorsa Türkiye'de üç büyüklerden birinde oynaması onun açısından yararlı olacaktır. Üstelik Schalke 04'den aldığı yıllık ücreti ancak ona bizim Türk takımları verebilir. Halil Altıntop'un ardından kardeşi Hamit Altıntop'da yeterince forma şansı bulamadığı için takımdan ayrılmak istiyor. Sezon sonuda sözleşmesi sona erdiği için bunu devre arasında gerçekleştirmek istiyor. Sezon hazırlık kamplarında Hamit Altıntop oldukça fazla şans buluyordu ve ben oynadığı iyi futbolla Bayern Münih'in vazgeçilmezlerinden birisi olacağını düşünüyordum. Ama Van Gaal nedense Hamit Altıntop üzerinde fazla durmak istemedi ve istediği şansı bir türlü vermedi. Zaten Bayern Münih'in gidişatına baktığımızda gerek ligde, gerekse Avrupa arenasında çok kötü bir gidişatları var. Klinsmann zamanında bile arada parlayan, iyi futbol oynayabilen bir takım vardı ama Van Gaal aşısı şimdilik tutmamış gibi görünüyor.

Hamit Altıntop'un isimi Galatasaray ile geçtiğinde sürekli heyecanlanırdım ve bu transferin gerçekleşmesini çok isterdim. Çünkü oyunun iki yönünü oynayabilen bir futbolcu ve ayrıca yönlü bir isim. Yani orta sahanın ortasında da oynar, orta sahanın sağında da oynar, 4-3-3'ün hücum üçlüsünün sağında da oynar hatta sağ bekte rahatlıkla oynayabilir. Günümüzde böylesine yönlü futbolcular az olduğu için Hamit Altıntop son zamanlarda şans bulamıyor olsa da hala önemli bir piyasası var. Takımdan ayrılmak istemesinin veya gönderilmek istenmesinin ardından mutlaka adı üç büyüklerle geçecektir. Şu aşamada Galatasaray kadrosuna baktığımda Hamit Altıntop geldiğinde kadro gereksiz şişebilir. Orta sahada Barış Özbek - Mustafa Sarp - Mehmet Topal süper uyumlu oldu diyoruz ama arkalarında Elano ve Linderoth gibi isimlerde var. Şimdi bunlara Hamit Altıntop'da eklense kadro güçlenecek ama gereksiz şişecek. Sağ bek oynasa desem Sabri Sarıoğlu çok iyi görüntü çiziyor ve arkasında Uğur Uçar var. 4-3-3'ün hücum üçlüsünün sağı desem Keita var ki orada da şans bulması zor. Eğer Elano transfer edilmemiş olsaydı Hamit Altıntop süper bir transfer olabilirdi.

Halil Altıntop'un aksine Hamit'in Bundesliga'da şampiyonluğa oynayabilecek veya herhangi bir Avrupa Ligi'nde üst sıralara oynayabilecek bir takıma transfer olabileceğini düşünüyorum. Mutlaka talipleri çıkacaktır ve transfer olması durumunda da yeni takımında başarılı olacaktır. Ülkemize baktığımda Fenerbahçe kadrosunda da kendisine pek yer yok gibi görünüyor ama Beşiktaş'a transfer olsa takımın çehresi bir anda değişir. Ben Beşiktaş'ın yerinde olsam bütün imkanlarımı seferber ederim ve bu transferi gerçekleştirmek için uğraşırım. Beşiktaş bu sisteminde sağ bek konusunda, orta sahanın ortasında büyük sıkıntılar yaşıyor. Hamit Altıntop transfer edilse geçtiğimiz sezon Ernst'in gösterdiği etkinin bir benzerini mutlaka gösterecektir. Ama benim kalbimden geçen zaten Avrupa'da oynayan az futbolcumuz var bu yüzdne futbolcularımızın şansını Avrupa'da denemesi yönündedir.

1 yorum:

  1. Hamit > Barış Özbek - Mustafa Sarp - Mehmet Topal

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir