7 Kasım 2009 Cumartesi

Dzeko, Tigana ve Beşiktaş İlişkisi

Bonservisine 30 milyon Euro paha biçilen Wolfsburg'un Boşnak yıldızı Edin Dzeko, “4 sene önce Jean Tigana beni istemişti. Ama Beşiktaş 500 bin Euro'luk bonservis bedelini çok bulunca, transfer yatmıştı” dedi. Wolfsburg’un Boşnak golcüsü Edin Dzeko’ya şu anda paha biçilemiyor. Alman ekibi, 2.5 milyon Euro’ya transfer ettiği yıldız için şu anda kapıyı 30 milyon Euro’dan açıyor. Milan kapıda, İngiliz kulüpleri teklif yapmaya hazırlanıyor. Bosnalı futbolcu ise çok ilginç bir gerçeği, maç bitiminde açıkladı. 2005 yılında Beşiktaş ile görüştüğünü ve kendisini Jean Tigana’nın istediğini belirten Dzeko, “Sanırım Erdil Arpacı isminde bir sorumlu vardı. Ben her konuda anlaşmıştım. Yıllık 300 bin Euro alacaktım. Ancak kulübüm 500 bin Euro istedi ve problem çıktı. O dönem çok üzülmüştüm. Türkiye’de oynamayı çok istiyordum. İleride yeniden şartlar oluşursa, Türkiye’ye gelebilirim.” dedi.

Aslında farklı bir yazıda Tigana konusuna değinmek istiyordum. Çünkü Türkiye'ye son yıllarda gelen teknik direktörlere baktığımda en beğendiğim isimler arasında Tigana'da vardı. Oynatmaya çalıştığı futboldan ziyade genç futbolculara yönelmesi, takımın geleceğini oluşturmaya çalışmasıyla benim büyük takdirimi toplamıştı. Ayrıca teknik direktörlük kariyerine de baktığımızda çok önemli başarılar kazandığını görüyoruz. Yani kendisine sabredilseydi, takımın geleceğinin oluşturulmasına izin verilseydi bugün çok farklı bir Beşiktaş izliyor olabilirdik. Tigana'nın o zamanlar aldığı genç futbolcuların birer birer Beşiktaş'tan ayrıldıklarını görüyoruz. Transfer ettiği yerli futbolcusundan, yabancı futbolcusuna iyi bir Beşiktaş gelecekti ama buna izin verilmedi. Tigana'dan Beşiktaş'a kalan kazandırdığı bir Süper Kupa, iki de Türkiye Kupası oldu.

Geçtiğimiz sezon Wolfsburg'un şampiyonluğunda Grafite, Dzeko ve Misimovic isimleri ön plana çıktı. Dzeko geçtiğimiz sezon gösterdiği performansın arından uzun süre Milan'ın transfer gündemindeydi ama takımı buna izin vermedi. Dzeko mutlaka transferini gerçekleştirecektir ve önemli paralara bu transfer gerçekleşecektir. Dzeko ile beraber son yıllarda büyük patlama yapan Bosna Hersek futbolcularınıda es geçmemek gerekiyor. Haberde Dzeko'nun Tigana zamanında Beşiktaş'ın gündemine geldiğini ama 500 bin avro yüzünden transferin gerçekleşmediği yazıyor. Tigana kurduğu scout ağı sayesinde Türkiye'de ve Avrupa'da genç ve yetenekli bir çok futbolcuyu bulmuştu. Dzeko'da o zamanlar henüz 19 yaşındaydı ve Avrupa futbol piyasasına damga vurmak için fırsat bekliyordu. Şimdi bakıyoruz Dzeko, Beşiktaş'ı yıkan isim oluyor. İşte futbol böyle bir şey. Son olarak Tigana Milli Takım için adaylar arasında geçmiyor ama teknik direktörlüğe getirilmesi çok önemli olabilir. Çünkü yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var ve Türkiye'yi de bilmesi ile yeniden yapılanma uzmanı olduğu için Tigana bu iş için biçilmiş kaftandır.

3 yorum:

  1. slmlar burak kardesım evet yazın guzel ama kısa olmus bence tıgana uzun uzadıya yazılması gereken bır kısılık cunkı benım fenomenımı yaratn bu adamm onu hiç kımse bılmıyorken tıgana onu dunya futboluna kazandırdı heny den bahsedıyorumm bu adama bu ulkede sabredemezler kı kıme sabredebıldıkk kı buna da sabredelım cunkı dunyada futbolu bızım futbol ulemamızdan daha ıyı bılen yok horozu cok olan koyun sabahı gec olurmus kardesım eger bu adamm besıktas ta kalabıllseydı(ki zaten rıca mınnet duruyordu adamın paraya ıhtıyacı yok şarap fabrıkaları yeter kendıne)besıktas ve dogal olarak mıllı takım yenı bır jenerasyon kazanır kupalara amborgo koyabılırdı ekonomık getırısını ıse sole soleyeyım o zamanlar bobo ya 10 mılyon eder dıyorlardı şimdi sen bu bobo ya 1 mılyon verır mısın:))gulerım aglanacak halımıze kardesım saygılar parmaklarınız dert gormesın

    YanıtlaSil
  2. Bilerek kısa tuttum bende biliyorum uzunca değerlendirilmesi gerekiyor :) Tigana hakkında özel bir yazım olacak.

    YanıtlaSil
  3. heyecanla beklıyoruz kardesım:))

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir