7 Kasım 2009 Cumartesi

Kaptan'ı Unutmayalım {Bülent Korkmaz'ın Azerbaycan Macerası}

Yaklaşık bir ay önce Bülent Korkmaz Azerbaycan'ın en önemli takımı olan Baku FC ile sözleşme imzalamış ve Bakü'nün yeni teknik direktörü olmuştu. O günden bugüne kaptanın ve takımının ne durumda olduğunu hep yazmak istesemde nasip olmadı, denk gelmedi diyelim. Bugün ise artık vaktidir diyerek şöyle bir araştırdım. Kaptanın takımı hem ligde hem Azerbaycan kupasında ciddi başarılar elde etmeye devam ediyormuş göreve geldiği ilk günden beri. Bülent Korkmaz'ın gelişiyle büyük çıkışa geçen Bakü, son olarak Azerbaycan Kupası 1. tur ilk maçında karşılaştığı Bakili takımını 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek 11 Kasım'da oynanacak rövanş maçı öncesi büyük avantaj sağladı. Çeyrek final öncesi son maçtı bu Bakü için. Bu avantajı çarşamba günkü maçta da devam ettirebilirse Azerbaycan kupasında çeyrek final oynayacak.

Kaptan maçtan sonra "Buraya geleli yaklaşık bir ay oldu. Geldikten sonra antrenmanlarımızı yoğun bir biçimde gerçekleştirdik. Takımı taktiksel ve fiziksel anlamda belli bir noktaya getirdik. Tabi bu halen yeterli değil. Önümüzde bir ay daha var ve bu bir ay içinde daha iyi olacağını düşünüyorum. Son haftalarda Gebele gibi zor bir deplasmandan, ki Gebele kendi sahasında oynadığı 4 maçın hepsini kazanmıştı- 2-0 galip geldik. Dün de kupa maçı oynadık. Ve bu maçta da 3 PAF takımdan 3 oyuncu oynatmama rağmen 6-0 kazandık. Burada gençlere ne kadar önem verdiğimizi gösteriyoruz ve daha da çok genç futbolcu çıkaracağız. Onları oynatarak farklı bir galibiyet aldık. Bu bizim için iyi, ama yeterli değil. Daha da iyi olabilir diye düşünüyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. Takımı aldığımızda 9. sıradaydı. Bir basamak çıktık. Bu haftaki maçı da alırsak daha yukarı çıkacağız" diye konuştu. Bakü, Azerbaycan'ın en güçlü ekiplerinden birisi. Bu sezona, kaptan göreve gelmeden önce, pek iyi başlayamamışlar. Kaptan geldiğinden beri yükselen bir ivmesi varmış takımın. Mesela son kupa maçında 6-0 yendikleri gibi son lig maçında da deplasmanda 2-0 galip gelmişler. Umarım lig sonunda şampiyonluk kupasını da Azerbaycan kupasını da kaldıran ekip Bakü olur.

Kaptan devre arasında Türkiye'den transfer yapabiliriz demiş. Sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden. Bakalım kimleri alıp yanında götürecek. İnsanın bir parçası uzaktaki sevdiklerindedir ya. Baku'deki fotoğraflarına bakarken kaptan için aynı şeyleri hissettim :) Özlemişim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir