14 Kasım 2009 Cumartesi

Kayıp İlanı #4: Caner Erkin

Kayıp ilanı yazılarımı daha önce Emre Güngör, Serkan Çalık ve Barış Özbek için yazmıştım. Geçen süre zarfında Emre Güngör ve Serkan Çalık'ın sakatlıkları geçti ama forma şansı bulamıyorlar. Barış Özbek ise son haftalarda forma şansı bulmaya başlamıştı ama Diyarbakırspor karşılaşmasında yediği kırmızı kartın ardından, orta sahada da Elano ve Linderoth gibi futbolcular yedek beklerken bir daha nasıl forma şansı bulacak merak ediyorum. Kayıp ilanının dördüncüsünü Caner Erkin için yazmak istedim. Sol bek konusunda yaşadığımız sıkıntının ardından Hakan Balta'ya alternatif olması açısından transferin son günlerinde Caner Erkin transfer edildi. Galatasaray, Volkan Yaman'dan bu bölgede çok fazla verim alamamıştı. Çünkü bek olmasına rağmen oldukça ağırdı ve işin gerek hücum gerekse savunma tarafında çok fazla hatalar yapıyordu. Bu yüzden kendisi Eskişehirspor'a gönderildi ve genç yetenek Caner Erkin takıma kazandırıldı. Caner Erkin, Manisaspor'da yaptığı çıkışın ardından Cska Moskova'ya önemli bir bonservis bedeline transfer oldu ama Rusya'da pek fazla kendini gösteremedi. Şans bulduğu ve bu dönemde A Milli Takım'a yükseldiği zamanlar oldu ama Rusya kendisine uymadı diyebiliriz. Kendisine Galatasaray'dan da teklif gelince bunu değerlendirmek istedi ve uzun uğraşlar sonucunda kiralık olarak takıma kazandırıldı.

Bence Caner Erkin hakkında ilk sormamız gereken soru kendisinin bir sol bek mi şeklinde olmalıdır. Çünkü benim Manisaspor'da izlediğim Caner hücumun sol tarafında oynayan bir futbolcuydu. Şu an Galatasaray'da Kewell'ın yaptığı işleri zamanında Manisaspor'da kendisi yapmaya çalışırdı. Ama zaman içinde oyununa yön mü kattı ve sol bek oldu bilemiyorum. Dediğim gibi kendisini Rusya'da pek fazla takip etme şansı bulamadım. Yine de Fatih Terim'de onu Milli Takım'da sol bek olarak kullandı ve bu bölgede fazla sırıtmadığını gördük. Caner Erkin öncelikle 21 yaşında ve müthiş yetenek. Çok genç yaşlarda A takım seviyesinde oynamaya başladığı için bugün 26-27 yaşında olan futbolcuların kazandığı tecrübeye sahip. Galatasaray'da bu sezon şans bulduğu zamanlarda oldu ama bu şansını henüz çok iyi kullanabilmiş değil. Galatasaray'da gördüğüm kadarıyla Caner Erkin, Hakan Balta'nın çok daha iyi hücumcusu ama kontrol futbolu sıfır gibi görünüyor. Koşuyor, mücadele ediyor ama yapısında da savunma pek fazla olmadığı için savunma hattında sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Yine de Rusya'da bir süre futbol oynayamadığı için henüz hazır olmadığını düşünüyorum ve mutlaka kendini gösterecektir. Çünkü Rijkaard yetenekli futbolcuları çok sever ve onlara mutlaka şans verir.

Caner Erkin, Galatasaray'a kiralık geldiği için kendini bu sene kanıtlamak zorunda. Yoksa Galatasaray bu transferin opsiyonunu kullanmayıp Caner Erkin'in bonservisini almayabilir. Zaten çıkan haberlere baktığımızda Rijkaard'ın gelecek sezon için Caner Erkin'i düşünmediği söyleniyor ama bunlar için henüz çok erken. Caner Erkin'in yönlü futbolu Galatasaray için sezon içinde avantaj olacaktır. Kendisi sol bekte oynuyor, sol açık, orta sahanın ortasında ve kendi açıklamalarına göre sağ açıkta oynayabilirim diyor. Bizim Manisaspor'da ve Genç Milli Takımlarda gördüğümüz Caner Erkin hakikaten yetenekli bir futbolcu. Transfer olduğunda da ben bu habere çok sevinmiştim. Caner Erkin'i bekleyip görmekte yarar var diyorum. Sezon içinde bulduğu ilk 11 fırsatlarını mutlaka yine bulacaktır ve bu sefer kendisini gösterecektir. En azından diyebileceğim Hakan Balta'nın Galatasaray'da oynadığı dönemde yapamadığı hücum akınlarını Caner Erkin şu kısa sürede yaptı. Ama kontrollü futbol ve ayağın yere basması deyince Hakan Balta çok daha ön plana çıkıyor.

1 yorum:

  1. Sol bek olarak hiç sansı yok belki bir maç sol açık oynarsa kendini gösterebilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir