14 Kasım 2009 Cumartesi

Dwyane Wade'den Asrın İntikamı

NBA'de bir çok yıldız şampiyonluk kazanmak için büyük çaba gösteriyor. Hatta LeBron James'den örnek vermek gerekirse gösterdiği çabayı ve Cavs'ın onu takımda tutabilmek adına kadroya yaptığı takviyeleri izliyoruz. Senelerdir şampiyonluğun peşindeler ama henüz bunu başaramadılar. Dwyane Wade ise Shaq'lı Miami'de kariyerinin başlarında şampiyonluğu yaşadığı için öncelikle bu psikolojiyi üstünden attı. Ama şampiyonluğu yaşamasına rağmen kariyerinin her döneminde büyük başarılar kazanmak için büyük çabalar sarfedecektir. Miami uzun zamandır yaşadığı kan kayıplarının ardından son iki sezondur oldukça toparlandı. Kadroyu gençleştirme hamleleri yaptılar ve bu sezon bunların meyvelerini topluyorlar. Wade önderliğinde çok güzel bir kadro kurdular ve Miami bu sezon müthiş bir başlangıç yaptı. Wade'nin bu sezon başlangıcında yaptığı istatisliklere baktığımda 30 sayı ve 6.6 asist ortalamaları tutturduğunu görüyoruz. Miami bu çıkışını devam ettirip, zirveye oynar mı bilmiyorum ama Wade'nin MVP'ye oynadığı kesin.

Wade, MVP'ye oynuyor derken sırf kendine çalıştığını söylemek istemedim. Mesela bu sezon Bosh'un oynadığı basketbolu izliyoruz. Kendi istatisliklerini arttırıp, 2010 öncesinde göz dağı vermek istiyormuş gibi. Ya da LeBron'un süper egolarını NBA takip eden herkes rahatlıkla görebilir. Benim Wade'de sevdiğmi nokta ise Michael Jordan misali sadece kendini değil, ana felsefe olarak takımı daha ileriye taşımak istemesidir. Miami Heat onun önderliğinde ilerliyor ama ona onun attığı sayılara değil, takımı mükemmel şekilde yönlendirmesiyle. Bu özellikleri de Wade'yi benim için diğer yıldızlardan oldukça ayırıyor. 2010 yaz döneminde bir çok yıldız oyuncunun takım değiştireceği söyleniyor. Özellikle LeBron James'in New York'a gidip gitmeyeceği yönünde bir çok söylenti var. Wade'de 2010'a göz kırpa yıldızlardan ama onun takımda kalacağını düşünüyorum.

Asıl girmek istediğim konuya dönersek Wade'den bu sezon muhteşem hareketler izliyoruz. Maçını unuttum ama bu sezon rakip takımın beş oyuncusunu geçip baskete ulaştığı hareket inanılmazdı. Ama Varejao'nun üstünden yaptığı smaç ve rakibini yerle bir etmesinin bir tarifi yok. Tek kelimeyle enfes bir hareket. Bu smaç bizlere Vince Carter'ın 2000'lerin başlarında yaptığı smaçları hatırlattı. Bu smacın önemi büyük çünkü Varejao fazla sevilmeyen bir oyuncu. Maç içinde yapması gereken pislikleri iyi biliyor ve bu yüzden çoğu kesimin büyük antipatisini üzerinde toplamış durumda. Wade'de bu smaçla bir bakıma bu kesimin intikamını almış oldu. Çoğu yerde bu smacı görmek mümkün ama bir de ben bloga ekleyeyim dedim. Çünkü bunu es geçmek spora ihanettir.

2 yorum:

  1. Miami Boston'un veya herhangi bir doğu takımının galibiyet sayısına yaklaşamazsa Wade'e MVP falan vermezler. Bildiğiniz gibi son senelerde düzen daha çok takım başarısına doğru kaydı. Çılgınlar gibi oynadığı kesin, orada hemfikiriz.

    YanıtlaSil
  2. o 5 kişi arasından yaptığı sayı bulls maçında oldu.

    gerçekten mükemmel bir smaç insan izlemeye doyamıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir