9 Kasım 2009 Pazartesi

Manchester Mağlup, Inter Berabere

Chelsea :1-0: Manchester United

Premier Lig'de haftanın en önemli maçında lider Chelsea ikinci Manchester United'ı konuk etti akşam saatlerinde. Maç derbi olmasa da ligin en önemli maçlarından bir tanesi. Adına yakışır derecede de heyecanlı ve güzeldi. Manchester'ın Chelsea deplasmanlarında pek şansının tutmadığı hepimizin malumu. 2002 yılından bu yana Chelsea, Manchester United ile Stamford Bridge'de oynadığı 8 maçı da kaybetmemişti. Bu 8 karşılaşmanın 4'ünü kazanan Maviler, 4 karşılaşmada da rakibiyle berabere kalmıştı. Kırmızı Şeytanlar'a karşı bu maçı da kazanan Chelsea, serisini 9 maça yükseltmiş oldu. Öte yandan Chelsea, zorlu mücadeleyi kazanarak evinde üst üste 11. galibiyetini aldı ve 2006 yılında elde ettiği kendi rekorunu egale etti. Stamford Bridge'de son yenilgisini 2008 Kasım'da Arsenal'e karşı alan Chelsea, o tarihten bu yana seyircisi önündeki 31 resmi maçı da kaybetmedi. Bu şanssızlık yine tekerrür etti ve Manchester, Stamford Bridge'den 1-0 mağlup ayrıldı bu akşam.

Maça hızlı başlayan takım ev sahibi olmasının da avantajı ile Chelsea'ydi. Karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi. Manchester'ın bilhassa Rooney ile kaçırdığı pozisyonlar adeta saç baş yoldurdu. Zaten Ferdinand ve Vidic olmadan geçen bu maçlarda Manchester sürekli puan kaybediyor. Önce Liverpool ve Cska maçları şimdi de Chelsea maçı. İnşallah bu ikiliden en azından birisi takıma döner de savunmadaki zaaflardan kurtulurlar. Chelsea ise aradığı golü 76. dakikada buldu. Lampard'ın kullandığı frikiğe şık bir kafa vuruşu yapan Terry takımını öne geçiren isim oldu. Kaptanın golü Chelsea'ye altın değerinde puanlar kazandırırken Manchester'a ise çok ciddi zarar veriyordu. Bir de Evra'ya değinmeden geçemeyeceğim. Maç içindeki gergin tavırları ile hem takım arkadaşlarını hem de rakibi bir hayli gerdi bu akşam. Neyse öyle yada böyle Chelsea maçı 1-0 kazanarak yoluna kayıpsız devam etti. Bu galibiyetle rakibiyle Stamford Bridge'de oynadığı 8. maçta da bileği bükülmeyen Chelsea, bu sezonki 6. iç saha maçını da kazanıp puanını 30'a yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Liverpool'dan sonra Chelsea'ye de kaybeden Manchester United ise 25 puanda kaldı ve bir maçı eksik Arsenal'in arkasında haftayı 3. sırada tamamladı.

Inter :1-1: Roma

Öte yandan gecenin diğer önemli maçı Serie A'da oynandı. Inter, Roma'yı konuk etti. Haftalardır aldığı başarılı sonuçlarla en yakın rakibi Juventus'a 7 puan fark atan Inter bir türlü durdurulamıyordu. Öyle ki iki golcüsü Eto'o ve Milito'nun yokluğunda bile fırtına gibi esen Jose'nin ekibi Sampdoria maçından beri ligde oynadığı 5 maçı da kazanarak rakiplerini daha 12. haftadan geride bırakmayı başarmıştı. Roma'da işler Inter'deki kadar kusursuz gitmiyordu ama. Ligde aldığı kötü sonuçlarla 14. sıraya kadar gerileyen başkent ekibi bu maçtan galip çıkıp eski günlerine dönüş yapmak istiyordu. Fakat en etkili silahlarından Totti sakat olduğu için tribündeydi. Maça dönecek olursak henüz ilk dakikalarda Vucinic evlere şenlik bir gol kaçırdı. Fakat kendini affettirmesini de bildi tabii o ayrı mesele. Motta'nın yaptığı ortaya düzgün bir kafa vuruşu yapan Vucinic topu Cesar'ın üstünden ağlarla buluşturdu. Kalan yarım saatlik periyotta Inter beraberliği yakalamaya çalışsa da devre Roma'nın 1-0 üstünlüğü ile bitti.

2. yarıya teknik direktör Jose Mourinho Vieira ve Muntari'nin yerine Sneijder ve Balotelli ile başladı ve bu taktiksel değişiklik hücum hattında 3 dakika içinde kendini gösterdi. Maicon'un sağdan yaptığı ortayı Roma savunması uzaklaştırmakta zorlandı. Ceza yayının gerisinde topu alan Motta, solundaki Eto'o'yu gördü. Topu aldığında ceza sahası içinde kaleye sırtı dönük olan Kamerunlu golcü sağına dönerek sol ayağıyla yerden, uzak köşeye vurdu ve takımına beraberliği getirdi. Kalan dakikalarda kaçırılan goller şüphesiz maçın sonucunu belirledi. Bu sezon yine ligi Inter domine edecek gibi görünse de arada böyle puan kayıpları iyi oluyor, ligin kopup gitmesini engellemek adına. Bu sonucun ardından ev sahibi ekip Inter puanını 29'a çıkartıp liderliğini sürdürürken; Serie A'daki ikinci beraberliğini elde etmiş oldu. Konuk ekip Roma ise bu sonucun ardından puanını 15'e çıkarttı. İtalya Ligi Serie A'nın 13. haftasında Inter Bologna deplasmanına çıkarken; Roma ise sahasında Bari ile mücadele edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir