17 Kasım 2009 Salı

Mourinho, Premier Lig'i İstiyor

Jose Mourinho'nun bir gün mutlaka Inter'den ayrılacağını düşünüyorum ve zaten kendi açıklamalarına baktığımızda da bunu anlamak mümkün. Çünkü Serie A'nın bugün geldiği nokta Mourinho'nun asla isteklerini karşılayamayacaktır. Lige baktığımızda Inter'in teknik direktörlüğünü bana verseler ben bile şampiyon yapabilirim. Çünkü Juventus'un küme düşürülmesinin ardından bu ligde inanılmaz bir güç farklılığı oluşmaya başladı ve Serie A'da oynayan yıldız futbolcularda sırayla bu ligden ayrılmaya başlıyorlar. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezona da baktığımızda Inter ligde koptu gidiyor diyebiliriz. Yalnız Mourinho'dan beklentiler takımı lig şampiyonluğundan daha çok Avrypa'da bir yerlere getirmesine yönelik. Moratti'de bu uğurda önemli paralar harcadı ve Mourinho'nun istediği takımı bu sezon kurdu diyebilirim. Avrupa'da da geçtiğimiz sezonun aksine daha iyi bir Inter gördüğümü söylemek istiyorum. Grubun çok ilginç olmasına ve herkesin herkesi yenme potansiyeli olmasına rağmen Inter grupta liderliği eline geçirmiş durumda.

Mourinho takımı Premier Lig'de ki menejerler misali idare etmeyi seviyor. Bu yapıda Dünya'da Premier Lig'de ve NBA'de var diyebilirim. İtalya'da başında sürekli hesap soran kulüp başkanı ve futbol yöneticilerini bulmak mümkün. Hatta bütün Dünya'da sistemin bu olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Serie A'nın futbol yapısı daha defansif ve ağır bir futbol üzerine kurulmuş durumda. Mourinho ise takımını ofansif ve hızlı oynatmayı çok seviyor. Kadro kalitesini beraberinde barındırınca ve Mourinho'nun bu futbol felsefesini Inter'e ekleyince zaten takımlar arasında ortaya çıkan futbol farkını görebiliyoruz. Serie A'da ki bu heyecandan uzak görüntüler Mourinho'ya pek uymayacaktır. Premier Lig'de sürekli çekiştiği takımları ve isimleri görmek mümkündü. Bu yüzden de gündemden hiç düşmüyordu. Mourinho'da bu yüzden tekrar Premier Lig'e geri dönmek istiyor. Bir Mourinho hayranı olarak bende Mourinho hangi takıma giderse gitsin o takımı desteklemeye devam edeceğim.

5 yorum:

  1. City abi =) City'e gitsin, hem yakın olur Ferguson'la..

    YanıtlaSil
  2. Bir Mourinho hayranı olarak bende Mourinho hangi takıma giderse gitsin o takımı desteklemeye devam edeceğim.

    Dünden beri sormak için yanıp tutuştuğum soru;
    ya Manchester'a giderse :D:D:D

    YanıtlaSil
  3. Manchester United'e gitmez :) Ferguson çürümeden ayrılmaz o takımdan :D

    YanıtlaSil
  4. Egemen aslında haklısın. Mourinho, City'de mükemmel iş yapabilir. Çünkü Chelsea'yi de Abramoviç aldığında ilk sezonlarında anormal dengesiz bir transfer politikası izlemişlerdi, hiç sistemle işleri yoktu. Ne zaman Mourinho geldi müthiş finansman güçle birlikte takım rayına oturdu, hatta Mourinho'dan sonraki dönemde bile Mourinho'nun payı büyük.

    City'de aynı şekilde şu sıralar anormal transferler yapıyorlar ve sistemle işleri yok. Mourinho o takımada çeki düzen verebilir :)

    YanıtlaSil
  5. Man. City'i Mastır Lig'te oynatıyorum. Tevez, Robinho, Adebayor 3lüsü tam bir ölüm silahı durumunda tabii ama gerçekte hem Tevez hem de Robinho sorunlu gibi.
    Defans ve orta alanda hiç sorunları olmamakla beraber, forvete Bellamy'den biraz daha kaliteli adamlar getirdiler mi, Mourinho ile birlikte benim gibi uçuşa geçerler. ::

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir