14 Kasım 2009 Cumartesi

Rooney Kaptanlığa Yükseldi

İngiltere Milli Takımı grubunda topladığı 27 puan ile tek maç kaybederek 2010 Güney Afrika Dünya Kupası'na gitmeye hak kazanmıştı. Bu akşam da Brezilya ile bir hazırlık maçı yapacaklar maç NtvSpor'dan canlı yayınlanacak ve 19:00'da başlayacak. İngiltere, Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde sık sık hazırlık maçları yapacaktır. Capello'nun takımlarını turnuvalara genelde maçla hazırladığını biliyoruz. Bu seferde durum değişmeyecektir. İngiltere'de bir sıkıntı vardı yalnız. Takımın kaptanı Ferdinand bir kaç haftadır Manchester'da sakatlığı nedeniyle oynayamıyor. Dolayısıyla Milli Takımda da kendisinden yararlanamayacak Capello. Rio'nun oynayamayacağından zaten haberdardık fakat bir kötü haber de takımın diğer kaptanı olan Terry'den geldi. Terry önceki gün yapılan antrenmanda ayak bileğinden sakatlandı ve o da Brezilya maçına çok büyük ihtimalle çıkamayacak.

Terry'nin sakatlığının ardından ise kimin kaptan olacağı sorusu ortaya çıkmıştı. Capello dün yaptığı basın toplantısında bu sorunun cevabını verdi. Gazetecilerin kaptan kim olacak sorusuna; "Rooney olacak. Bence Rooney kaptan olmak için hazır. Neden olmasın? Wayne Rooney genç bir oyuncu ama gecekte birgün onun İngiltere Milli Takımının kaptanı olabileceğini düşünüyorum." şeklinde yanıt vermiş. Rooney henüz 24 yaşında. Öte yandan Avrupa'nın en önemli kulüplerinden birisi olan Manchester United'ın değişmez ismi olarak sahaya çıkıyor her hafta 10 numaralı formasıyla. Rooney, Avrupa elemelerinde Milli Takım'a kattıklarıyla da kaptanlığı hakettiğini gösterir gibiydi aslında. İngiltere elemelerde 24 gol attı bu 24 golün 9'u Rooney'e ait. Takımın en skorer ismi konumunda. Kaptanlığa yavaş yavaş ısınması konusunda Fabio Capello kendisini destekliyor şimdi. Çok büyük bir aksilik olmazsa yazın yapılacak Dünya Kupası'nda İngiltere kaptanı Ferdinand & Terry ikilisi olacaktır. Ancak bugünkü gibi bir problem olursa Rooney kaptanlık için Capello'nun ilk tercihi olacak. Rooney'in kaptanlık özelliklerini taşıdığını düşünmüyordum ben geçen seneye kadar. Çünkü Manchester'da Ferdinand kaptandı, o olmazsa da Ronaldo saha içindeki liderlik vasıflarına sahipti. Bu sene Ronaldo'nun takımdan ayrılmasıyla saha içi liderlik işi Rooney'e kaldı. Dolayısıyla bu özelliklere sahip oldu diyebiliriz.

Maçın İngiltere cephesinde kaptanlık konuşuladursun Brezilya cephesinde de Kaka'nın açıklamalarını görüyoruz. "Bireysel olarak oyuncular iyi. İngiltere çok güçlü bir takım ve onlara karşı oynamak bizim için iyi. İngiltere'nin nasıl oynadığını anlamak için büyük bir motivasyon. Herkes için iyi bir netice elde ettikten sonra en önemli şey kazanmak. Ama ilk hedef kazanmak. Oyun bakımından çok zengin bir maç olmayabilir. Ama gelecek yıldaki dünya kupasının favorisi olan İngiltere'ye karşı nasıl oynayacağımızı görecek olmamız iyi." cümlelerini kullandı maçtan önce verdiği demeçte. Dünya Kupası öncesi izleyeceğimiz bu maç konusunda Kaka ile aynı fikirdeyim. En azından seyirci cephesinden bakınca. Yani Dünya Kupası öncesi iki takım nasıl çok iyi rakiplerle hazırlanacaksa biz de çok iyi iki takımın mücadelesini izleyerek hazırlanacağız kupaya. Playoff maçlarından ziyade ben bu maçı izlemek istiyorum mesela. Bu akşamki diğer önemli hazırlık maçı da Arjantin ile İspanya arasında oynanacak. Bu maç da müthiş bir maç olacaktır eminim. İzleyeceklere şimdiden iyi seyirler dilerim. Casillas milli formayla dalya diyecekmiş. Onu da kutlayalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir