25 Kasım 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi Beşinci Hafta {Birinci Gün}

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarının bitimine bir hafta kala, sondan bir önceki haftanın ilk gecesi dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. 4 grupta toplam 8 maç oynanırken kimi gruplarda üst tura çıkacak takımlar belli olurken, kimi gruplar cadı kazanı şeklinde kaynamaya devam ediyorlar. Dün akişam E, F, G ve H gruplarında oynanan maçlar ve alınan sonuçlar ise şu şekilde oluştu;

E Grubu
Debrecen 0-1 Liverpool
Fiorentina 1-0 Lyon
Şüphesiz Şampiyonlar Ligi'nde ilk sürprizi Liverpool yaptı hepimize. Lige büyük hedeflerle başlamışlardı ama geride kalan haftada lider Chelsea'nin 13 puan gerisinde kaldılar. Xabi Alonso'yu Real'e göndererek büyük hata yapan Liverpool Gerrard ve Torres'in yokluğunda sistemleri tam manasıyla çöktü. Maça iyi başlayan Liverpool N'gog ile 4. dakikada kornerden bir gol buldu. 11. dakikada Gerrard ve 29. dakikada Dirk Kuyt'la farkı ikiye çıkarma fırsatını teperken, 36. dakikada Rudolf, Agger ve Carragher'ın paslaşmasında araya girdi ortaya çıkardığı topta Szeles kafa vuruşu az farka auta gitti. İkinci yarıda da oyunu domine etmeyi sürdürdü Liverpool. Debrecen ise son dakikalarda ele geçirdiği fırsatı değerlendiremeyince maçı kaybetmekten kurtulamadı. Liverpool aldığı 3 puan ile puanını 7'ye yükseltti. Yoluna Avrupa Ligi'nden devam edecek. Daha önce gruptan çıkmayı garantileyen Lyon ile galip gelmesi halinde gruptan çıkacak Fiorentina'nın maçı E grubunun diğer mücadelesiydi. 68. dakikada gelişen ani Fiorentina ortağında De Silvestri ortasında Gilardino müsait pozisyonda istediği gibi vuramayınca farkı ikiye çıkarma fırsatını tepti. Kalan dakikalarda skorun üstüne yatan ev sahibi, maçı 1-0 kazandı. Son dakikalarda Frey gerçekten kalesinde müthiş işlere imza attı. Fiorentina bu skorla puanını 12'ye çıkarttı ve E Grubu'nda hem liderliğe hem de geruptan çıkmayı garantiledi. 2. tura yükselmeyi daha önce garantileyen Lyon ise 10 puanla ikinci sıraya indi.

F Grubu
Barcelona 2-0 Inter
Rubin Kazan 0-0 Dinamo Kiev
Gecenin en önemli maçı Barcelona ile Inter arasında Nou Camp'ta oynanan maçtı şüphesiz. Bu maça dair söyleyecek çok bir şey olmadığını düşünüyorum. Barcelona istediği oyunu Messi de olmasa Zlatan da olmasa da çatır çatır oynuyor. Ama Inter'in dün akşam mağlup olmasının sebebi sadece Eto'o'dur. Jose'nin "bambino"su bile Eto'o'dan daha iyi oynardı dün. Hafta içi zaten yaptığı açıklamada "Barcelona'ya gol atarsam sevinmeyeceğim" demişti. Gol atmamak için de elinden geleni ardına koymadı. Tribünlere bir hayli şirin görünmüştür dün sanırım. Maçın başında kullanılan kornere şık bir vuruş yapan Pique, Barcelona'yı öne geçiren isim oldu. İkinci gol de Dani Alves'e aitti dersem yanlış olmaz. Herkes Henry'ye pas çıkaracağını beklerken o arka direkte bekleyen Pedro'ya çıkardı topu. Pedro'da yaptığı vuruşla takımını 2-0 öne geçiren isim oldu. İlk yarı 2-0 Barcelona üstünlüğü ile biterken ikinci yarı izlediğim en sıkıcı devrelerden birisiydi. Klasik bir Barcelona-Nou Camp devresi izledik. İstediğini ilk yarıda alır ikinci yarıda izleyenleri uyutan pas trafiği ile 45 dakikayı (!) eriterek maçı tamamlar. Barcelona 8 puan oldu, Inter 6'da kaldı. Gecenin ilk maçlarından birisi Rubin ile Kiev arasındaydı. Maçtan önce Rubin Kazan, lider Inter'in 1 puan gerisinde, son şampiyon Barcelona'ya ikili averajda üstünlük sağlayarak 5 puanla 2. sırada yer alırken, Dinamo Kiev ise bu ikilinin 1 puan gerisinde son basamaktaydı. Maçta iki taraf da birbirlerine üstünlük sağlayamayınca 0-0 eşitlikle bitti. Bu sonuçla Rubin Kazan 5 maçın ardından puanını 6'ya yükseltti, Dinamo Kiev ise 5 puana yükseldi.

G Grubu
Glasgow Rangers 0-2 Stuttgart
Unirea Urziceni 1-0 FC Sevilla
Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda 3 puanla 3. sırada bulunan Stuttgart, 2 puanla son sıradaki Rangers'ın konuğu oldu. Rudy ve Kuzmanovic ile deplasmanda 2-0 öne geçen Stuttgart maçı kazandı. Ateşli seyircisi önündeki 3. Şampiyonlar Ligi maçını da Stuttgart'a kaybeden Rangers, sonunculuğu garantileyerek Avrupa defterini kapattı. Markus Babel'in öğrencileri ise Avrupa Ligi'ni garantileyip, Unirea Urziceni ile final niteliğinde bir son 16'ya kalma maçı oynamaya hak kazandı. Şampiyonlar Ligi'nin ilk sürprizini Liverpool yaptı dedim biraz önce. İkinci sürprizi de sanırım Unirea Urziceni yapacak bize. Daha önce sürpriz sonuçlara imza atan Romanya temsilcisi dün akşam da kendi sahasında Sevilla'yı yenerek tüm dikkatleri yeniden üzerine çekti. İlk yarının son anları oynanırken, neredeyse hiç tehlikenin olmadığı bir pozisyonda Brandan'ın ceza sahasına havalandırdığı topta kafası karışan Sırp savunmacı Dragutinovic, kendisine çok az bir pres uygulanmasına rağmen ters bir kafa vuruşuyla kendi kalecisi Varas'ı mağlup etti. Bu sürpriz gol ile maçı 1-0 kazandı Unirea. Bu sonuçla 8 puana yükselen Unirea Urziceni, gruptaki 2.'liğini sürdürdü. Romen ekibi Rangers'ın kaybetmesiyle en kötü ihtimalle Avrupa Ligi'nden yoluna devam etme şansını garantilerken, son maçta Stuttgart'a kaybetmezse gruptan çıkarak adını son 16 takım arasına yazdıracak. Liderliğini garantileyemeyen Sevilla ise kendi evinde, iddiasını tamamen kaybeden Rangers'tan puan alması halinde grubu şampiyon olarak tamamlayıp kuraya avantajlı girecek.

H Grubu
AZ Alkmaar 0-0 Olympiakos
Arsenal 2-0 Standard Liege
H grubunda üst tura çıkmayı büyük ölçüde garantileyen Arsenal; Standart Liege'i konuk etti dün akşam. 36. dakikada Arshavin kenarda tedavi olurken Arsenal aradığı golü Nasri'nin ayağından buldu. İlk yarının uzatma dakikalarında ise Denilson'un uzak mesafeden çektiği şutu izledik. Milli kalecimiz Sinan'ın bu golde hata yaptığını söylemek mümkün tabii. İkinci yarıda da pozisyonlar buldu Arsenal. Fakat sonuca gidemeyince maçı 2-0 kazandı. Bu sonucun ardından İngiliz ekibi, puanını 13 yapıp gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi. Standard Liege ise gruptaki diğer maçın beraberlikle bitmesiyle üst tur umutlarını az da olsa sürdürürken, son hafta Az Alkmar ile en azından Avrupa Ligi'ne kalmak için mücadele edecek. Son maçta ise Zico'nun Olimpiakos'u Az Alkmaar'a konuk oldu. Karşılaşma golsüz sona ererken, puanını 7 yapan Olympiakos, son haftaya liderliği garantileyen Arsenal'in ikinci sırada girdi. Az Alkmaar ise puanını 3'e yükseltirken, Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etme şansını kaybetti. Hollanda temsilcisi, son hafta Standart Liege karşsında Avrupa Ligi'ne kalmak için mücadele verecek. Arsenal gruptan çıkıyor. İkinci olarak da büyük ihtimalle Olimpiakos çıkacak. Son hafta güzel maçlar izleyebiliriz.

ps: Bu arada dünkü maçlar için spikerleri eklemiştim ama bugünkü maçların spikerlerini yeni buldum :) İşte akşamki maçlar ve spikerleri;

19.30 CSKA Moskova-Wolfsburg; Uğur Önver
21.45 Manchester United-Beşiktaş; Ertem Şener
21.45 Porto-Chelsea; Sabri Ugan
21.45 Bordeaux-Juventus; Cem Yılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir