21 Kasım 2009 Cumartesi

Sezon Finali Londra'da

Teniste 2009 sezonu Londra'da düzenlenecek olan ATP turnuvası ile sona erecek. Bayanların sezonu geçtiğimiz hafta Doha ile resmen sona ermişti. Erkeklerde de Barclays ATP Final Turnuvası ile sona erecek. Sezon bitiminde Dünya Klasmanın ilk 8 raketini karşı karşıya getirecek turnuva yarın başlayacak. Bu 8 raket dörderli iki gruba ayrılacak ve grupların ilk iki sırasını alan raketler yarı finalde çapraz olarak eşleşerek karşılaşacaklar. Turnuvanın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre ses, ışık ve ateş gösterileri bizi bekliyormuş. Ayrıca 255.000 biletli seyircinin turnuvayı izleyeceği de gelen haberler arasında. Gerçek bir sezon finali izleyeceğiz Londra'da. 2011'de WTA sezon finali olan Doha İstanbul'da düzenlenecek. Umarım ülkemiz adına tenis camiasına güzel bir tanıtım olur. Bu tarz turnuvaların takipçisi çok oluyor. Gerçi önce bunu yapabileceğiniz bir arena falan olmalı ama neyse.. Herhalde turnuvaya başvuranlar altyapısını da hazırlayacaklardır. ATP sezon sonu için pek ümidim yok ama 2011'de Dünya'nın en iyi 8 raketini İstanbul'da izleyebilecek olmak çok heyecan verici.

Turnuvaya katılacak 8 raket şöyle; Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Juan Martin Del Potro, Nikolay Davydenko, Fernando Verdasco ve Robin Soderling. Aslında klasmandaki sıralamaya göre Andy Roddick'in de bu turnuvada yer alması gerekiyordu. Fakat Roddick sakatlığı nedeniyle turnuvaya katılmayacağını açıklayınca yerine Robin Soderling dahil edildi. Gruplar şu şekilde oluşuyor;

A Grubu: Roger Federer-Andy Murray-Juan Martin Del Potro-Fernando Verdasco
B Grubu: Rafael Nadal-Novak Djokovic-Nikolay Davydenko-Robin Soderling

B grubu güzel grup olmuş fakat A grubu sahiden ölüm grubu gibi olmuş. A grubunda favorim tabii ki Federer. Zaten 2009 onun senesi oldu dersek yeridir. Bu seneki tüm Grand Slam'leri domine eden bir Federer vardı önce. Hepsinde final oynadı. Ayrıca bu seneki kazandığı Grand Slam ile kariyerinin 15. Grand Slam zirvesini yaşayan Federer tarihe geçti. Bir de baba oldu üstüne üstlük. Murray kötü bir sezon geçirse de Londra onun çöplüğü kendi seyircisi önünde, kendi evinde başarılı sonuçlar alabilir. Del Potro, Amerika Açık'ı kazandıktan sonra ülkesinde kahramanlar gibi karşılanmıştı. En son geçen hafta Paris'teki turnuvada sakatlanarak çekilse de grubun en önemli isimlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. İspanyol Verdasco ise yıl başında Avustralya Açık’taki harikulade performansı ile dikkat çekmiş ve özellikle sert zemin sezonunda başarılı maçlar çıkarmıştı. Londra'daki kortların da sert olacağını düşünürsek sürpriz yapabilecek isimlerden birisi de Verdasco olabilir. Gelelim B grubuna. Sakatlığı ve ailevi sorunlarından dolayı kötü bir yıl geçiren Nadal’ın, şampiyonluğu halinde turnuva sonunda tekrar klasmanda zirveyee çıkma şansı da bulunuyor. Geçen sene sakatlığı nedeniyle turnuvaya katılamayan ve bu nedenle koruyacak puanı da olmayan İspanyol, eğer turnuvayı kazanır ve Federer gruptan çıkamazsa Nadal, üst üste iki yıl dünya zirvesinde bitirmiş olacak sezonu. Grubun diğer ağır ismi ise Djokovic. Geçtiğimiz haftalarda hem Nadal'ı hem de Fedex'i yenerek müthiş bir güven kazanmış gibi görünüyor. Davydenko'yu kapalı bir kutu, Soderling'i ise zayıf halka olarak değerlendirmek mümkün.

Çok zevkli bir hafta bizi bekliyor. Benim favorim her zaman olduğu gibi Federer. Ama Federer'in doymuşluğu başarısını engelleyebilecek bir ayrıntı. Bekleyip, izleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir