16 Kasım 2009 Pazartesi

Türkiye Kupası'nda Gruplar Belli Oldu

Yeni adıyla Ziraat Türkiye Kupası'nda kura çekimleri biraz evvel tamamlandı. 4 grupta toplam 20 takımın mücadele edeceği kupada maçların tarihleri de şimdiden belli oldu. Maçlar, 23 Aralık 2009 Çarşamba, 10 Ocak 2010 Pazar, 13 Ocak 2010 Çarşamba, 17 Ocak 2010 Pazar, 27 Ocak 2010 Çarşamba günü yapılacak. Gruplarında ilk iki sırayı alacak takımların yapacağı çeyrek final karşılaşmaları, 3-10 Şubat 2010 tarihlerinde oynanacak. Yarı final maçları 24 Mart-14 Nisan 2010, final maçı ise 5 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak. Şimdi gelelim grup grup incelemeye;

A Grubu;
Fenerbahçe-Eskişehir-Antalyaspor-Altay-Tokatspor

Ligin lideri Fenerbahçe A grubunda mücadele edecek kupada. Bu grupta Süper Lig'den Antalyaspor ve Eskişehirspor bulunuyor. Bank Asya'dan ise güçlü ekiplerden Altay. Fenerbahçe'nin son rakibi ise geçtiğimiz sene düzenlenen kupada da rakibi olan ve 1-0 yendiği Tokatspor oldu. Fenerbahçe'nin seri başı olarak katıldığı ve mutlak favori olduğu gruptan ikinci olarak çıkacak takım bence Eskişehirspor olacak. Altay'ın deplasmanda yapacağı maçları kazanması halinde ise grupta dengeler değişebilir.


B Grubu
Trabzonspor-Galatasaray-Ankaragücü-Orduspor-Denizli Belediye

Ölüm grubu dedikleri bu olsa gerek. Geçtiğimiz sezon ligi ilk 4 arasında bitiremeyince Türkiye Kupası'nda seri başı olamamış ve Bucaspor ile bir öneleme karşılaşması oynamak zorunda kalmıştık. Maçı 2-1 kazandıktan sonra da gruplara kalmaya hak kazandık. Kuralarda da B grubuna düştük. Grubun seri başı takımı Trabzonspor. Trabzon ile Galatasaray çok büyük bir aksilik olmazsa çeyrek final oynarlar. Ama Trabzon'un bu sezonki inişli çıkışlı performansını göz önünde bulundurunca bir sakatlıkta çıkabilir demekten geri duramıyorum. Grubun sürpriz ekibi ise Ankaragücü olacak. Her kesimden eleştriler alan başkent ekibi tam bir kapalı kutu durumunda. Teknik direktörü yok, oyuncularının ne durumda olacağı belli değil, Federasyon hâlâ bir tavır belirtmedi.. Durumu ne olacak gerçekten merak ediyorum.


C Grubu
Sivasspor-Bursaspor-Denizlispor-Giresunspor-Tarsus İdman Yurdu

En zevkli gruplardan birisi de bu grup olacaktır şüphesiz. Ligin en güçlü ekiplerinden Bursaspor benim bu gruptaki mutlak favorim. Grubun seri başı takımı Sivasspor ise çeyrek finale çıkamayacak gibi görünüyor. Bursa ile Denizli sanıyorum bu gruptan çeyrek finale yükselen iki takım olacaktır. Denizli ile Sivas'ın ikincilik için çekişebileceğini söylemek de mümkün elbette. Tabii Giresun ile Tarsus bize bir sürpriz yapmazlarsa. Bizim grup ile birlikte en müthiş grup olacaktır C grubu. Ve Bursa dışında da her türlü sürprize gebedir. Maçlarını takip edeceğimiz kesin.


D Grubu
Beşiktaş-Manisaspor-Kasımpaşa-İstanbul Belediye-Konya Şekerspor

Son kupanın sahibi ve geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş'ın seri başı olduğu grupta ligin en iyi ekiplerinden İstanbul Belediye var. Beşiktaş ile Belediye'nin çeyrek finale yükseleceğini düşünüyorum. Ama Manisa ile Kasımpaşa, Belediye'yi zorlayacaktır mutlaka. Beşiktaş'ın ise son zamanlarda çok iyi olmayan performansının başına bela olabileceği ihtimaller arasında. Avrupa'da havlu attı gibi bir şey artık. Kupada da havlu atarlarsa zaten kaynayan takım daha kötü duruma gelebilir. Gruplar ve fikirlerim bu şekilde oluşuyor. Tüm takımlara kupada başarılar dilerim. İyi olan kazansın. Bu arada Fenerbahçe'ye sevgilerimi iletiyorum (:p).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir