16 Kasım 2009 Pazartesi

Sergen Yalçın {Beşiktaş'ta Antrenörlük ve Televizyon}

Sergen Yalçın'ın futbolculuk dönemine baktığımızda oynadığı futbolla fark yarattığını sürekli söylüyoruz. Türkiye'nin gördüğü en büyük yeteneklerden birisiydi ama futbola yeteri kadar odaklanmadığı için çok çarpıcı bir futbol hayatının olmadığını söyleyebiliriz. Bir futbolcu para kazanmak uğruna 35 küsür yaşlarında Şekerspor, Eskişehirspor {o zamanlar Süper Lig'de değildi} gibi takımlarda oynuyorsa ve bu oyuncu Türkiye'nin önemli bir yıldızı ise çok üzüntü verici durum olmalı. Sergen futbolu bıraktıktan sonra yorumculuk yapmaya başladı ve yorumlarını beğendiğimi söyleyebilirim. Herkesin anlayacağı dilden basit ve akıcı konuşuyor, bu da izleyenlerin olaya daha iyi hakim olmasını sağlıyor. Bazı yorumları insanları çileden çıkarma özelliği taşımasına rağmen genel olarak söylediklerine katıldığımı söyleyebilirim. Yorumlarında ayrıca genç futbolculara yön göstermesi, bir bakıma kendi yaptığı hatalara başkalarının düşmemesi adına da uğraştığını söyleyebiliriz. Yine de bugün Sergen'e geçmişte yaptıklarından ötürü pişman mısın deseler, evet çok pişmanım diyeceğini sanmıyorum.

Sergen Yalçın, spor yorumculuğunun yanında ayrıca bu sezon Beşiktaş A2 takımını çalıştırmaya başladı. Geçtiğimiz sezon Mustafa Denizli göreve gelirken Sergen'i yardımcısı yapmak istiyordu ama Sergen teknik direktörlük için gerekli şartları karşılamadığı için bu göreve gelemedi. Beşiktaş A2 takımını izleyemiyorum ama iyi gittiği söyleniyor. A2 takımında oynayan futbolculara baktığımızda Sergen Yalçın'ın kendileri için büyük bir şans olduğunu konuşuyorlar. Yalnız Sergen Yalçın A2 takımını çalıştırmasına rağmen hala futbol yorumculuğu ve köşe yazarlığını bırakmış değil. Bu örnek türüne az rastlanan bir örnektir. Hadi yabancı bir takımda çalışırsın ve kendi ülkende de ülkenin takımlarını değerlendirirsin bunu anlarım ama hem Beşiktaş'ta çalışıp, hem televizyondan kopmamak ilginç bir örnek. Bu örneklerin diğer bir ilginç yönü ise Beşiktaş'ta antrenör olan birinin televizyonda Beşiktaş'ı övmesi beklenir. Ama Sergen Yalçın televizyonda Beşiktaş ve Mustafa Denizli'yi yerden yere vurduğu oluyor. Sergen Yalçın'ın futbol sahalarının ardından bu konuda da büyük farklılık yarattığını söylemek mümkün.

Mustafa Denizli hatta bu konuyla ilgili “Sergen’i televizyonda izlemiyorum ama duyduğuma göre oldukça sert eleştiriler yapıyormuş. Benim için sorun yok. Sergen haddini aşarsa ben de onu çimlere gömerim” şeklinde konuştu. Sergen Yalçın'ın televizyonda objektifliği elinden bırakmaması güzel ama A2 kariyeride bu yüzden bitsin istemem. Genç futbolcular ayrıca şansımız Sergen Yalçın derken şanssızlığımız ise Mustafa Denizli diyorlar. Beşiktaş'ta ilginç işlerin olduğunu söyleyebilirim. Son olarak eklemek istediğim Sergen Yalçın'ı Devler Ligi'nde de izliyoruz ve mükemmel işler yapıyor. Onun futbolunu izlemeyi çok özlediğimi söylemeden geçemeyeceğim.

2 yorum:

  1. Sergen Bursadaki A2 maçından önce Bursasportv'ye verdiği röportajda ben önce yorumcuyum, arta kalan zamanlarda da antrenörlük yapıyorum demişti...
    Gerçekten değişik bir durum...:)

    YanıtlaSil
  2. bence mustafa denizlinin ayağını kaydırmaya çalışıyor :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir