10 Kasım 2009 Salı

U17 Milli Takımımız

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen U17 Dünya Şampiyonası'nda son 8e kalan milli takımımız dün akşam oynanan karşılaşmada çeyrek finalde Kolombiya U17'ye yenilerek turnuvaya veda etti. Grup maçlarında ilk maçımızda Burkina Faso'yu 1-0 yenmiştik. İkinci maçımızda Kosta Rika'yı 4-1 ve son olarakta 3. maçımızda Yeni Zelanda ile 1-1 berabere kaldık. Topladığımız 7 puan ile bir üst tura çıkma şansını elde ettik. Çeyrek final öncesi 2. turda Birleşik Arap Emirlikleri ile karşılaştık. 2. turda çekilebilecek en şanslı kuralardan birisi olan bu maçtan 2-0 galibiyetle ayrıldık. Çeyrek finaldeki rakip ise Kolombiya oldu. Kolombiya turnuvanın favorilerinden birisi olan Arjantin'i elediği için bu maça çok önemli bir maç gözüyle bakmamız gerekiyordu.

Turnuva boyunca oynadığımız maçlarda erken gol bulma özelliğini bu maça da yansıtabilmiş olmak güzeldi öncelikle. Takımımızın golcüsü Muhammed'in 20. dakikada bulduğu gol duran toptan geldi. Sol kanattan kullanılan frikik henüz maçın üçte birlik kısmında gol olunca aslında bu bizim için bir handikapa dönüştü. Zira 1-0'ı avantaj olarak gören gençlerimiz maç boyunca geride kalmayı yeğledi. Sabah Abdullah Hoca'nın verdiği demeçi dinledim NtvSpor'da. "1-0'a güvenmemeleri gerektiğini, mutlaka ikinci golü bulmaları gerektiğini söyledim devre arasında oyuncularıma. Bu çocuklar henüz 17 yaşındalar. Böyle böyle öğrenecekler turnuva psikolojisini." dedi. Gerçekten çok doğru sözlerdi bunlar. Takım maçın tamamında geriye yaslanınca Kolombiya üst üste ataklarla oyunu yarı sahamıza yıkmayı başardı. Son dakikada Ramos gol atınca maç 1-1 beraberlikle sona erdi. Bu dakikadan sonra oynanan uzatma dakikaları nefes kesiciydi. Fakat iki uzatma devresinde de gol olmayınca maç bu defa penaltılara gitti. Orhan Gülle, Gökay İravul ve Okan Alkan penaltıları gole çevirirken Furkan Şeker penaltıyı malesef auta şutladı. Kolombiya adına ise Arias, Morillo, Ramos, Catano ve Cuellar penaltı atışlarını gole çevirdi. Sonuçta maç 5-3 mağlubiyetimizle sona erdi ve turnuvaya veda etmek zorunda kaldık.

Abdullah Ercan'ı kutlamak lazım. Futbolculuğunu hayal meyal hatırlamama rağmen kendisini çok sevdiğimi ve neden olduğunu hatırlamadığım bir sebepten inanılmaz saygı duyduğumu söyleyebilirim. Futbolculuğundan sonra teknik direktörlüğü kariyerinde de önü açık. Takımı ile daha çok turnuvalara katılır ve kazanırlar umarım. Zamanında Abdullah Avcı'yı kazanmıştı Türk Futbolu teknik direktör olarak. Şimdi de Abdullah Ercan.. Böyle kaliteli hocalar yetiştikçe eminim Türk Futbolunun geleceği çok güzel yerlere gidecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir