16 Kasım 2009 Pazartesi

Utah Jazz: Potansiyeli Olan Ama Sorunları Büyük Takım

Utah Jazz'ın sadece bu sezon değil uzun süredir önce kadro sonrasında coach anlamında büyük sorunları bulunuyor. Büyük kesim artık coach Jerry Sloan'ın artık vadesinin dolduğunu ve Boozer ile Kirilenko gibi yıldız oyuncularında takımda büyük sıkıntı yarattığını düşünüyor. Bu sorunlar yüzünden de oyuncularda bir mutsuzluk hakim diyebiliriz. Aslında Utah Jazz kadrosuna baktığımızda çok iyi oyuncular var diyebilirim. İki sezon önce Batı'da final oynayacak potansiyelli kadro hala Utah Jazz'da bulunuyor diyebilirim ama bu sorunlar yüzünden takım bir adım ileri gidemiyor. Boozer, ne kadar süper yıldız olursa olsun sorunlu bir oyuncu ve ona güvenilerek takım inşa edilmez. Kirilenko zaten uzun yıllardır piyasada yok ve aldığı kontrat neticesinde takımın salary'sine indirdiği damgayı söylememize gerek yok. Mehmet Okur son zamanlarda eski mücadelesini kaybetti ve sadece şut atan bir pivot konumuna geldi. Bu yüzden ellerinde etkili bir kadro ve Daron Williams gibi bir yıldız olmasına rağmen çeşitli sorunlar yüzünden Utak kötü dönemler yaşıyor. Takımın kurtuluşu öncelikli olarak Sloan'dan kurtulup yepyeni bir sayfa açmak ve Boozer, Kirilenko gibi sorunlu yıldızları elden çıkartmak olacaktır. Kirilenko'da yaşanan bu düşüşte gerçekten inanılmaz. Bir zamanların savunma kralı, All-Star oyuncusu ne durumlara geldi. Kontratı kaptı, yattı söylemine bire bir uyan bir örnek oldu. İş ülkesinin Milli Takım'ına gelince yeniden kendine geliyor ama Utah'da ruhsuz oyuncuların başında geliyor.

Cleveland Cavaliers'a karşı oynadıkları karşılaşmada çaylak Eric Maynor'un yaptığı çıkış çok önemliydi. Takımın skor yükünü taşıdı ve çaylak oyuncu olmasına rağmen Cavs pota altına korkusuzca girdiğini gördük. Utah uzun süredir Deron'un arkasında iyi bir guard olmamasından dolayı sorun yaşıyordu ve sanırım bu sorunu aşacaklar. Hatta Maynor'un Deron tarzında bir guard olmamasıda Utah'ın işine gelecektir. Çünkü Daron'un iki numara gibi oynama özellikleri bulunduğu için rotasyonda çeşitli kombinasyonlar yapmak mümkün ama Sloan bunları ne kadar deneyecek bilemiyorum. Cavaliers karşılaşmasının ilk periyotuna baktığımızda ve Utah'ın Doğu turnesinin son etabında olduğunu düşündüğümüzde Cavs'ın rahat kazanacağı maç olduğunu düşünmüştüm ama Utah muhteşem bir geri dönüş yaptı ve maçtan hiç kopmadı. Kirilenko'nun son 25 saniyede saçma sapan üçlük tercihi olmasa belki maça ortak olup kazanabilirlerdi de ama maçtan yenik ayrıldılar. Oyun olarak Utah Jazz umut verse bile yine de Utah Jazz önemli işler yapar diyemiyoruz. Ayrıca Utah'ın bu karşılaşmada Kyle Korver, C.J Miles, Ronnie Price ve Deron Williams gibi oyuncularından da yoksun oynadığını söylemek isterim. Son olarak Paul Millsap gelecek adına bu takımın her şeyi olabilir ve kendisinde inanılmaz bir potansiyel var. Utah bu maçta ayakta kalabildiyse Millsap'a çok şey borçlu. Onun pota altına getirdiği sertlik sayesinde Utah onun oynadığı dönemde daha dirençli oluyor. Utah'da Boozer ve Mehmet Okur'un oynadığı pota altı inanılmaz yumuşak karın kalmaya başladı ve J.J. Hickson bile bu pota altına 20 sayı atabiliyor. LeBron'un inanılmaz asistlerini tabiki yabana atmıyorum ama J.J Hickson'da bana göre böyle bir oyuncu değil.

Utah Jazz'ın oyunu malesef bana keyif vermiyor ve LeBron olmasa bu maçı izleyesim bile yoktu. Yukarıda da yazdığım gibi kadro bir bakıma ruhsuz oyuncular topluluğu oldu ama Eric Maynor ve Wes Matthews gibi çaylak oyuncuların çıkışını izlemek biraz da olsun beni keyiflendirdi. Mehmet Okur'un performansına gelirsek eski bildiğimiz pota altı sertliğinden eser kalmamış ve şut atan bir uzun konunuma geldiğini görüyoruz. Mehmet Okur, All-Star olduktan sonra büyük düşüş içerisinde ve acilen kendini toparlamak zorunda. Ekstra özellikleri Utah'ın hücumlarına yön vermesine rağmen onun istikrarsız görüntüsü beni oldukça üzüyor. Hidayet Türkoğlu'na baktığımda sürekli oyununun üzerine koyduğunu görüyorum ama Mehmet Okur sürekli geriye gidiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir