20 Kasım 2009 Cuma

Yiğit Şardan {Galatasaray'ın Geleceği}

Uzun yıllardır Galatasaray'ı takip ediyorum ve Adnan Polat'ın Alp Yalman döneminde yaptığı başarılar hala aklımda. Kendisi için o yılların Haldun Üstünel'i dersem sanırım gerekli örneği vermiş olurum. Faruk Süren'in başkanlıktan ayrılmasından sonra sürekli Adnan Polat'ı Galatasaray'da başkan görmek istedim ama bu bir türlü gerçekleşmedi. Mehmet Cansun yönetimine girdi seçilemedi, ondan sonra ise Özhan Canaydın'a seçimi kazandıran isim oldu. İki yılda göstermiş olduğu müthiş yöneticilik sayesinde de kendisini bugün Galatasaray'ın başkanı olarak görüyoruz. Adnan Polat'ı bu kadar seviyorum ama en az onun kadar Yiğit Şardan'ı da Galatasaray için çok önemli görüyor ve mükemmel bir yönetici olduğunu düşünüyorum. Özhan Canaydın'a karşı seçim yarışına girdiğinde konuşmaları, hareketleri ve karakteriyle büyük beğeni toplamıştı ama Adnan Polat hamlesina karşı duramadı. Sonuçta kader onları aynı yönetimde buluşturdu ve bugün Yiğit Şardan gibi kaliteli bir yöneticiye sahibiz diyebilirdik.

Basketbol konusunda yaşanan olaylardan sonra Galatasaray'da basketbolda çalışan bir çok idarecinin görevine son verildi. Yönetimde basketbol sorumlusu olan ve bu işlerin temel kaynağı olarak düşündüğüm Ahmet Dedehayır görevden ayrılacak diye düşünürken Yiğit Şardan'ın istifasıyla şok oldum. Yiğit Şardan basketboldan da sorumlu yönetici olmasına rağmen asıl işi kulübün tanıtımında, projelerinde bir numaralı sorumlu olarak yer almaktı. Bu anlamda Adnan Polat'ın en büyük yardımcısı ve Galatasaray'ın geleceğinin oluşturulmasında bir numaralı sorumlu kendisiydi diyebiliriz. Bugün imza attığımız ve büyük alkış toplayan projelerimizde Yiğit Şardan'ın imzası vardır ve kesinlikle kulübün gelecekte baştan adayı diyebilirdim. Basketbolda kendini bilmez bir kaç kişinin kulübün itibarını zedelemesi sonrası Yiğit Şardan müthiş bir karakter ile gurur örneği gösterdi ve istifa etti. Kendisinin açıkladığı gibi bu olaydan son gün haberi olması ve bu konuda bilgi sahibi olmaması aslında onun ne kadar suçsuz olduğunun kanıtıdır. Bazı yerlerde yönetimin bu konudan haberi vardı deniliyor ama bunlar çok saçma iddialar. Ben Yiğit Şardan'ın istifasının kabul edilmeyeceğini ve göreve geri döneceğini düşünüyorum. Zaten doğru olan budur ve inşallah bu olacak. Galatasaray'ın Yiğit Şardan'ı kaybetmesi demek basketbolu geçtim, geleceğini baltalaması demektir. İnşallah yönetim bu konu hakkında gerekli duyarlılığı gösterecektir. Ahmet Dedehayır gibi bir isimin görevinde kalıpta Yiğit Şardan'ın gittiğini görmek çok acı bir durum.

4 yorum:

  1. Yönetimde basketbol sorumlusu olan ve bu işlerin temel kaynağı olarak düşündüğüm Ahmet Dedehayır görevden ayrılacak diye düşünürken Yiğit Şardan'ın istifasıyla şok oldum.

    Al benden de o kadar :( şimdi ne olacak peki. DedeHAYIR'dan kurtulamadığımız gibi Yiğit Başkan'dan mı olduk?

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle Ahmet Dedehayır bayan basketboldan sorumlu, erkek basketbol ile onun bir ilgisi yok.

    ''Kendisinin açıkladığı gibi bu olaydan son gün haberi olması ve bu konuda bilgi sahibi olmaması aslında onun ne kadar suçsuz olduğunun kanıtıdır''

    Yukarıda ki cümle bile durumun ne kadar vahim ve amatörce olduğunu gösterir, Galatasaray'ın erkek basketbol şubesinden sorumlu bir insanın bazı şeylerden ne olursa olsun haberinin olmaması vahim bir durumdur. Siz orada 25 milyonu temsil ediyorsunuz.

    Bu olay Galatasaray tarihine kara leke olarak yazılacaktır ve Yiğit Şardan gerekeni yapmıştır unutulmamalıdır ki istifa da bir hizmettir.

    Sayın Yiğit Şardan Galatasaray için çok şey yapmıştır, Galatasaray geleceğini de kaybetmiş olabilir fakat bu kadar büyük bir hatanın ceremesinide çekmek zorundadır diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. İlahlar kurban istiyor...Adnan Polat kabul edecektir istifayı, başka çaresi yok çünkü kendini kurtarmak için. GS gelenekleri içinde Yiğit Şardan'ın başkanlık hayallerine de veda etmesi anlamına gelir bu hareket; hatta yönetime bile giremez bundan sonra, muhalifler çiğ çiğ yerler kendisini kadrosuna alacak başkan adayını! Maalesef bir şövalye'yi kaybetti camia gerizekalı profesyoneller yüzünden!

    Ahmet Dedehayır karizmayı çizdirmemek adına istifa etmez bu saatten sonra. Adnan polat da ipini çekemez hemen, ağabeylerin ağırlıkta olduğu divan kurulu'nun desteğine ihtiyacı var çünkü. Ancak unutacağını da zannetmiyorum; mart ayında almaz tekrar kadrosuna...

    YanıtlaSil
  4. faruk alpaslan arkadasmız galıba sıteye bakmadan yorum yapmıs basketboldan sorumlu yonetıcı orada tum pişkınlıgı ıle oturan ahmet denen adam (adam dedım yanlıs anlamayın adam olan şimdiye basmıstı ıstıfayı)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir