18 Aralık 2009 Cuma

Atlético Madrid & Galatasaray {UEFA Avrupa Ligi 3. Tur}


Futbol seyir zevki açısından mükemmel bir kura çekildiğini söyleyebilirim. Çünkü bu iki takımda öncelikle hücum gücüyle ön plana çıkıyorlar ve savunma zaafları ortada iki takım durumundalar. Yani eğer iki takımda kadrolarına takviye yapmazsa heyecan gücü yüksek, bol gollü ve belki de sonucun en son ana kadar belli olmadığı bir eşleşme bizleri bekliyor. Yalnız Atletico Madrid yetkilileri kura çekildiğinde Galatasaray'ı görünce yüzleri biraz düştü ve Adnan Sezgin'in bunun tam aksine yüzü gülüyordu. Buradan da anlayacağımız üzere Atletico Madrid istediği kurayı çekemedi. Galatasaray ise daha iyi bir kura çekebilirdi ama Atletico Madrid ismi büyük olsa bile beni çok fazla korkutmuyor. Bu turu geçmemiz durumunda ise Everton - Sporting Lizbon eşleşmesinden turu geçenle 4. turda mücadele edeceğiz. Yine çok güçlü takımların olduğunu varsayarak çapraz eşleşmede bize çıkacak rakipler açısından da iyi bir kura çektiğimizi düşünüyorum. Bu turdan büyük ihtimalle Everton çıkacaktır ve tam dişimize göre bir rakip. Atletico Madrid serisinden daha zorlu geçeceğini düşünsem bile Liverpool'ların olduğu bir ihtimaller denizinde Everton iyidir. Bu arada Avrupa Ligi'nde 3. tur maçları 18 ve 25 Şubat'ta oynanacak.

Atletico Madrid şu sıralarda La Liga'da 13 puanla 14. sırada bulunuyor. Ligde 20 gol attıklarını ve 26 gol yediklerini görüyoruz. Şampiyonlar Ligi mücadelesine baktığımızda ise Atletico Madrid'in 6 maçta topladığı 3 puanla grubu 3. bitirdiğini ve Avrupa Ligi'ne kaldığını görüyoruz. Dördüncü bitiren takıma baktığımda ise Apoel'de 3 puan toplamış. Yani bütün bu istatisliklere baktığımda Atletico Madrid'in ne kadar kötü durumda olduğunu görebiliriz. Gerek ligde gerekse Avrupa'da istedikleri sonuçları alamadılar ve yeniden çıkış içerisine girmek istiyorlar. Bunun için teknik direktör değişikliği de yaptılar. Aslında kadro kalitelerine doğru orantıda performans gösteremediklerini söyleyebiliriz. Savunma hattı olarak çok kötü durumdalar ve buna Agüero, Maxi Rodriguez, Forlan gibi Dünya'ca ünlü hücum oyuncularının formsuzlukları eklenince Atletico Madrid büyük sıkıntılar yaşıyor. Bütün bu kötü gidişe rağmen asla hafife almamak gerekiyor çünkü çok iyi ve tecrübeli bir kadroya sahipler. Ne kadar kötü durumda olsalar bile isimlerinin bile belli bir oranda ağırlığı var.

Atletico Madrid oyun yapısı itibariyle ileride hızlı ve teknik futbolculara sahip. Yani Agüero ve Forlan gibi isimler ağır savunmalar karşısında çok etkili olabiliyorlar. Galatasaray'ın da savunma konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını düşününce mutlaka savunmaya takviye yapma ihtiyacı duyuyoruz. Ama aynı şekilde Atletico Madrid'de savunma hattında büyük sıkıntılar yaşıyor ve Madrid'in aksine Galatasaray'ın hücum oyuncuları formda durumdalar. İyi bir Baros'un dönmesi Galatasaray'a bu konuda büyük bir güç katacaktır. Şimdi önümüzde bir devre arası ve transfer dönemi var. La Liga'da pek dinlenme şansı yok ama iki takımda bu maçlara kadar form olarak daha yükseğe çıkabilirler ve gerekli transferlerle daha iyi duruma gelebilirler. Kaliteli iki takımın, kaliteli futbolcuların buluşacağı çok çekişmeli bir eşleşme bizleri bekliyor.

3 yorum:

  1. tamam devre arasında transfer konusunda çok ümitliyiz hele hele haldun üstünel gibi iş bitirici bir yöneticinin olduğu yerde ümidimiz daha da artıyor ama devre arasında gerçekten kanayan yaraya merhem olacak eksiklikleri bütünüyle kapatacak defans adamları ya da en azından defans oyuncusu bulabilecek miyiz ? Birkaç sene önceki emre güngör şapkadan çıkan tavşan misali olmuştu ama sonrası malum.. Devre arasında takımdan çok yöneticileri çok zor saatler bekliyor bana kalırsa.. Zira servet ve gökhan zan'ın forlan ve aguero ile karşılaşma kabusunu görmek istemiyorum..

    YanıtlaSil
  2. Şu an elimizde bulunan stoper oynayabilecek bütün oyuncularımızla çeşitli kombinasyonlar yapalım Agüero ve Forlan karşısında zorlanma ötesi zor durumlarda kalacaklar. Ama Servet öyle çok da yabana atılacak isim değil. Elimizdeki stoperlerle kabul kötü zamanlar geçirir ama yanına sağlam bir stoperle {oyun kurma becerisi yüksek, hızlı bir stoper} performansını otomatik oranda arttıracaktır. Stoper takviyesi şart. Hele ki bu eşleşmeden sonra.

    YanıtlaSil
  3. burak öyle de servet bu sezon genel olarak acayip derecede formsuz.. Benim şahsi kanaatim servet yanında song gibi, geçen senelerdeki emre güngör gibi çevik ve onun tamamlayıcısı bir adam olmadı mı faydadan çok zarar sağlıyor.. Zira iki tane ağar oyuncu olduğu zaman onun da açıklarını kapatmak isterken kendi pozisyonunu kaybediyor tabir yerindeyse koca defans tek başına ona kalıyor ve hızlı forvetler karşısında bu durum faciaya dönüyor.. Eğer servetten azami faydayı sağlamak istiyorsak rigobert song ayarında bir adam bulmalıyız.. kalitesi ile becerisi ile bu eksiklikleri kapatacak pozisyon yediğimizde yüreğimizi ağzımıza getirmeyecek biri.. haldun üstünel belki şimdiden başlamıştır çalışmalara :=)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir