18 Aralık 2009 Cuma

Şampiyonlar Ligi 2. Tur Kuraları

Öğle saatlerinde çekildi kuralar. 13:30 gibi bütün takımlar ve eşleşmeler belli olmuştu bile. Son yılların en güzel 2. turunu izleyeceğiz sanırım. 2 tane maç var ki bekleyememekten korkuyorum. Madrid, Barnebau yolunda bu iki maçta oynayacak 4 takımdan 2'sini finalde görsek güzel olur bence. Gönlümden geçen final ne yalan söyleyeyim Manchester United-Inter finali. Ama zor yahu. Ne Inter ne de Manchester -bu da yılın itirafıdır- bu sezon istediğim kıvamda değil. Evet kendi liglerinde başarılı bir performans çiziyorlar. Fakat Manchester'ın o hücum futbolunu hâlâ yansıtamadığını, Inter'in ise Avrupa arenasında çok başarılı olamadığını, bir nevi mayasının tutmadığını hepimiz biliyoruz, görüyoruz. İki ekibe de kuvvetli takımlar çıktı. Tesadüf bu ya, biri İtalyan biri İngiliz olan iki favorime, çapraz olarak yine İtalyan ve İngiliz rakipler geldi. Hayırlısı olsun bakalım. Maçların ilk ayağı 16 Şubat'ta ikinci ayağı ise 17 Mart'ta oynanacak. 16 takıma da başarılar dilerim. Gelelim maçlara;

Manchester United-Milan; David Beckham geçtiğimiz günlerde bir demeç vermişti. Devre arasında Milan'a gidecek olan eski Manchester'lı; "Milan'a rakip olarak Manchester United çıkmasını çok isterim" demişti. Ben de koyu bir Manchester ve David Beckham takipçisi olarak bunu yazıya dökmüştüm. Kim derdi ki Beckham'ın bu kurayı bu kadar yürekten istedikten sonra alacağını. Old Trafford'daki ilk maçı iple çektiğimi söyleyebilirim. Hatta 16 maç içinde en çok Old Trafford'daki maçı bekliyorum. Gerçekten çok özel bir maç olacaktır. İki kırmızı takımdan hangisinin ipi göğüsleyeceği bilinmez, ama ben bu kuradan Manchester'ın çeyrek final vizesi alacağını düşünüyorum. En azından gönlümden öyle geçiyor. Buu maçta da Burak ile rakip olacağız. Şiddetli tartışmalar bizi bekliyor. Rakibe başarılar dilerim :)

Stuttgart-Barcelona; Üzgünüm ama Stuttgart'a şans bile veremiyorum. Şampiyonlar Ligi'ne 2. turdan veda edecekler. Neyse gruptan çıkarak kazandıkları para ile yetinsinler artık. Son şampiyon Barcelona'nın bu kurada mutlak favori olduğunu söylemek mümkün. Eğer bir mucize olur da Barcelona elenirse işte o zaman şaşırırım. Mucize diyorum çünkü bu kurada Barcelona'nın elenmesi sürpriz olmaz ancak mucize olur.

Olimpiakos-Bordeaux; Ortada geçecek bir kura olacaktır. Zico'lu Olimpiakos Şampiyonlar Ligi'ne devam etme şansını zorlanarak da olsa elde etti. Arsenal ile birlikte H grubundan çıkan Olimpiakos 10 puan topladı. Bordeaux ise grup maçlarının en başarılı takımı olarak dikkat çekiyor. 6 maçta mağlubiyeti olmayan Fransız ekip topladığı 16 puan ve averaj ile grup maçlarında diğer takımlardan sıyrılıyor.

Inter - Chelsea; İşte ikinci favori maçım. Hangimizin değil ki zaten? Mourinho için enteresan olacak. Bir yanda rekorlar kırdığı, Şampiyonlar Ligi madalyasını boynuna takmasını sağlayan eski göz ağrısı Chelsea, öte yanda ligi domine etse de Avrupa'da pek başarı sağlayamayan takımı Inter. İki takımın güç dengelerini bu sezon için kıyasladığımız zaman Chelsea'nin dağa ağır bastığını görüyoruz. Ama Inter'in başındaki Mourinho faktörünü es geçmemekte fayda var. Eğer Manchester-Milan maçıyla çakışmazsa bu maçı da izlerim mutlaka. Ki çakıştırmayacaklarını düşünüyorum. Inter'e bol şanslar dilerim. Chelsea'yi sevmiyorum itiraf etmek gerekirse.

Bayern Münih-Fiorentina; Bayern Münih'i bu sezon çok takip edemesem de Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux'un ardından, Juventus'u da geride bırakarak üst tura yükselmiş bir takım. Öte yandan Fiorentina hem ligde hem Şampiyonlar Ligi'nde istikrarlı ve başarılı bir performans çizdiğini söyleyebiliriz. Ortada bir kura diyebiliriz bu kura için. Fiorentina üst tura çıkarsa sevinirim.

Cska Moskova-Sevilla; Cska, doping olayından sıyrılıp, Beşiktaş'ı da yenerek üst tura yükseldi. Sevilla, İspanya ligine iyi başlayamasa da Şampiyonlar Ligi'nde Stuttgart'ı geride bırakarak aslında diğerlerine göre nispeten daha kolay bir gruptan üst tura yükseldi. Maçın Şubat ve Mart ayında oynanacağını göz önüne alırsak Cska'yı daha şanslı görüyorum. Saha avantajını mutlaka kullanacaktır.

Lyon-Real Madrid; Bu maç futbol severler için ne kadar özel olursa olsun kimse Benzema kadar tuhaf hissetmeyecektir şüphesiz. Daha bir sene olmadı zira Lyon formasından sıyrılıp Real Forması içinde kendisini hissetmeye başlayalı. Bu maçın bir diğer önemi, aslında tüm Real Madrid maçlarının önemi, bu sene 22 Mayıs'taki finalin Barnebau'da oynanacak olması aslında. Her yerde road to Madrid ibaresini görürken Real'in elenmesi sezonun sürprizlerinden olabilir. Keyifli bir maç daha olacak. Bakalım kim galip gelecek. Bu kurada nötr hissediyorum. İki tarafa da yakınlığım yok.

Porto-Arsenal; Son maç Chelsea'nin ardından üst tura çıkmaya hak kazanan Porto ile H grubunun lideri Arsenal arasında oynanacak maç. Porto grupta Chelsea ile terbiye edilse de Arsenal karşısında çok şanslı olduğunu zannetmiyorum. Tabii maçların oynanmasına daha 2 ay var. Ne olacağını bilemeyiz. Ama ben Arsenal'in bu turu geçerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayacağı düşüncesindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir