17 Aralık 2009 Perşembe

Aydın Yılmaz & Alparslan Erdem

Sturm Graz maçının özetini sadece Aydın Yılmaz'a bakarak izleyebileceğimizi yazmıştım. Aydın Yılmaz, Konyaspor maçında yakaladığı ivmeyi, IBB'de kiralık olarak oynadığı dönemde sürdürünce bir anda Aydın Yılmaz konusunda beklentiler inanılmaz şekilde arttı. Ama zamanla yaşadığı sakatlıklar, fiziksel olarak düşmesi, kendini futbol olarak geliştirememesi yüzünden Galatasaray'da son kredilerini harcıyor. Bu sezona iyi başlamasına rağmen yine gerisini getiremedi. Çünkü fiziksel olarak inanılmaz güçsüz ve güçlenmek için ekstra bir çaba göstermediğini düşünüyorum. Aydın Yılmaz futbol tarzı olarak hareketli ve teknik bir kanat oyuncusu. Ama ne kadar teknik bir oyuncu olursan ol beraberinde fizik gücü getiremezsen malesef günümüz futbolunda yerin olmuyor. Keita'yı ele alırsak Antalyaspor maçında attığı golü göz önüne alalım. Arkasında rakip futbolcu resmen kendisini kündeye getirmesine rağmen düşmedi ve asistini yaptı. Aydın Yılmaz ise yanından başka bir rakip geçse rüzgarından düşecek durumda. Sturm Graz maçında hadi forvet oynadı mevkisi falan değildi diyelim ama bu sezon kendi bölgesinde görev aldığı bütün maçlarda durum bu oldu. Sturm Graz karşılaşmasında da malesef bu durum değişmediği gibi daha da vahim sonuçlar gördüm.

Sturm Graz maçında diğer değinmek istediğim futbolcu ise Alparslan Erdem oldu. Galatasaray'a geldiğinde en çok merak ettiğim futbolcuların başında geliyordu hatta geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında oynanan Kocaelispor karşılaşmasında futbolu beni mest etmişti. Çünkü futbol tarzına baktığımızda kendisi için bek oğlu bek diyebiliriz. Ama yaşının genç olması ve önünde iki alternatif olması sebebiyle pek kadro şansı bulamadı, bu sezona baktığımızda ise kendisini genelde A2'de görüyoruz. Kadroda pek şans bulmasa bile yeteneklerine asla laf edemem. Ama onun da fizik olarak biraz güçlenmesi gerekiyor ve futboluna bir süreklilik getirmesi lazım. Bunu da sıkça üst seviyede maçlar oynadıkça geliştirebilir. Sturm Graz karşılaşmasında Alparslan Erdem'in forma giymesini pek beklemiyordum. Çünkü sağ bek oynayacağı aklımın ucundan geçmemişti. Bu maçta çok ekstra oynadığını söylemem güç ama sağlam durdu, o bölgede pek sırıtmadı. Uğur Uçar'ın sol bek oynama konusunda da diyordum eğer Alparslan'da sağ bek olarak oynayabilme özelliğini kazanırsa kendi açısından çok iyi olacak. Alparslan Erdem'in ilginç bir özelliğide öz güveninin çok yerinde olması. Hareketleri, tavırları falan 40 yıllık futbolcu gibi. Eğer bunu da doğru uygulayabilirse Alparslan Erdem, Galatasaray için çok değerli bir futbolcu olma yönünde önemli bir adaydır.

2 yorum:

  1. sonuc olarak ama ikiside giderse kayip olmaz ...

    hani su sercan takas isi vardiya ...

    o bakimdan :-)

    YanıtlaSil
  2. bence aydın ile alparslan aynı kefeye konulacak oyuncu değil.. Keşke alparslan aydın'ın bulduğu şansları bulabilseydi.. Eminim ki kendini aydın yılmaz denen futbolcu müsvettesinden çok daha fazla ispat edebilirdi.. Ah şu serdar eylik fiziğini biraz daha geliştirebilseydi de şu aydın kabusunun yerine formayı kapsaydı..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir