7 Aralık 2009 Pazartesi

Benim Sağ Bek Tercihim Uğur Uçar

Rijkaard'ın rotasyonunda Uğur Uçar'ın bu sezon fazlasıyla süre aldığını görüyoruz. Onun geri dönüşünü geçtiğimiz sezon bekliyorduk ama tedavi ve kendini toparlama süreci çok uzun sürdü. Çünkü bu sakatlıktan sonra futbola bile devam edemeyeceği konuşuldu ama Uğur Uçar sabırla futbola çok iyi bir şekilde geri döndü. Kalli döneminde ilk 11'in banko futbolcusu olduğunda eğer sakatlanmasaydı bugün çok farklı bir Uğur Uçar konuşuyorduk ama buna da şükür diyelim. Bu sezon Sabri ile Uğur Uçar'ın özellikle sezon başında sıkça rotasyon edildiğini görüyoruz. Hatta Uğur Uçar'ın sol bek olarak oynadığı maçlarıda izledik. Uğur Uçar'ın futboluna aslında yön vermesi onun kariyeri açısından büyük bir artı taşıyor. Rijkaard'ın da bu konuda Uğur Uçar için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Belki Uğur Uçar'ın bu sezon şanssızlığı formda bir Sabri Sarıoğlu olması olabilir ama futbol tarzlarına baktığımda benim sağ bek konusunda bir numaralı tercihim Uğur Uçar olacaktır.

Belediye karşılaşmasında ne yaptığını bilen, kontrollü futbol oynayan, hücum anlamında da defans anlamında da inanılmaz şekilde güven veren bir Uğur Uçar izledim. Bana sağ bek olmanın tanımını yapar gibi bir performans gösterdi. Özellikle ikinci yarıda Galatasaray'ın sağ taraftan çok fazla etkili olduğunu düşünüyorum ve Uğur Uçar'ın ofansif katkısı bu konuda çok fazlaydı. Ayrıca rakibin bizim sağ kanatımızdan fazla üzerimize gelemediklerini gördüm. Rakibin hızlı atak yapacağı anlarda Uğur Uçar'ın taktik faullerinin altını çizmek isterim. Çok iyi bir futbol görüşüne ve zekasına sahip. Hücum oyuncularıyla çok iyi varyasyonlara giriyor ve önemli katkılar vereceğe benziyor. Sabri'nin de hücum tarafına lafım yok ve özellikle kendinden beklenen ölçüde iyi işler yapıyor. Yani kapasitesinin üzerinde hareketlere pek fazla girmiyor ve takım oyununu oynamaya başladı. Ama Uğur Uçar'ın bu futbolunu ve kapasitesini gördükten sonra benim bir numaralı sağ bek tercihim Uğur Uçar diyorum. Sabri eğer Dani Alves tadı bırakıyorsa, Uğur Uçar benim için Maicon tadı bırakıyor ve Maicon'u Dani Alves'e göre daha çok tutarım.

1 yorum:

  1. Belediye maçında uğur uçar kusursuz bir sağ bekin nasıl oynaması gerektiğini bizlere gösterdiği gibi tribündeki sabri'ye de göstermiştir herhalde.. Bu adam benim bildiğim yanılıyor olabilirim ama alt yapıda defansın ortasında oynayan bir oyuncuyken sağ bek mevkiine alıştırıldı ve görüyoruz ki defans oyuncusu ama ortaları sözümona orta saha oyuncusu sabri'den çok daha kusursuz.. Şundan eminim ki sabri haftaya sağbekte kaldığı yerden devam eder.. Ne diyelim rijkaard'ın ve ondan önceki hocaların bir bildiğine yoralım..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir