27 Aralık 2009 Pazar

Galatasaray'da Gündem Transfer

Galatasaray'da transfer deyince ilk aklımıza gelen isim Haldun Üstünel oluyor. Kimlerin geleceği, hangi mevkilere transfer yapılacağından ziyade Haldun Üstünel ismi nedense transferde ön plana çıkmaya başladı. Haldun Üstünel'in açıklamalarına bakarsak ara transferde stoper ve santrafor mevkilerine transfer yapacağımız söyleniyor. Zaten ilk yarının geneline baktığımızda stoper ve santrafor mevkilerinde büyük sıkıntılar yaşadık. Sezon başının aksine devre arasında transfer yapmak daha zor ve en önemlisi sezon başında getirilen yıldız isimler ligin devre arasında zor gelir. Bu yüzden beklentileri biraz daha aşağıda tutmamızı öneriyorum. Ama bildiğim tek şey Galatasaray'ın mutlaka ama mutlaka bu bahsedilen bölgelere transfer yapması gerektiğidir.

Önceliği santrafor mevkisine vermek istiyorum çünkü sezon başında Galatasaray çok gol yemesine karşın bunun çok üstünde gol atıyordu. Rijkaard'ın sisteminin temel felsefesi hücumdur ve bunun için elimizde iyi santraforlar olması gerekiyor. Kadroya baktığımda sadece santrafor olarak Baros ve Nonda isimlerini görüyordum. Koskoca bir sezonu iki santraforla geçirebileceğimizi düşünmüyordum. Çünkü oluşabilecek sakatlıklar ve formsuzluklar bir noktada belimizi bükebilirdi. Baros'un da sakatlanmasının ardından hücum performansımızın nasıl düştüğünü gördük. Nonda bu konuda maç içinde yapılacak oyuncu değişikliklerinde iyi bir alternatif olabilir. Zaten gollerini genelde sonradan oyuna girdiğinde atıyordu. Baros sakatlanınca üzerine düşen yükü beklediğim gibi kaldıramadı. Çünkü oyun tarzı asla bu sisteme uymuyor. Bu yüzden bizim Baros'un arkasına bu sisteme uyan bir santrafor transferi yapmamız gerekiyor. Yani hızlı, yüzü kaleye dönük, ayağında iyi top tutan ama seri oynayan bir santrafora. Şubat ayına kadar yani Baros'un dönüşüne kadar geçirilecek süre çok önemli. Bu arada Baros'un arkasına yeni bir yabancı santrafor transferinin çok fazla lüks olacağını düşünüyorum. Bu oyuncu mutlaka yerli olmalı ve benim adayım bu konuda Sercan Yıldırım'dır.

Kağıt üzerinde iyi bir stoper rotasyonumuz var gibi görünse bile malesef sisteme uyacak stoper eksikliği yaşıyoruz. Servet Çetin - Gökhan Zan ikilisinin yan yana bu sistemle alakasız bir ikili olduğunu gördük. Mecburen ikisinden birini tercih yapıp onun yanına ayağı top yapan, teknik bir stoper ihtiyacı duyuyoruz. İkisinden birini tercih etmeliyiz dedim çünkü Servet'e önemli teklifler geldiğini biliyorum. Ondan gelecek para ile önemli bir transfere imza atabiliriz. Ayrıca son maçta Hakan Balta'nın stoper performansından oldukça memnun kaldım. Özellikle topu oyuna sokma konusunda çok iyi olduğunu gördüm. Transfer yaparken Hakan Balta'nın da stoper olarak iyi olduğunu düşünebiliriz ve iki ayağı top yapan stoperle çok daha iyi olabiliriz. Ayağı top yapan stoper deyince benim aklıma ilk Marquez gelir ama onu transfer etmek çok zor. Keşke Meira'yı kaybetmeseydik diyorum. İsim hakkında bir önerim olmaz ama gelen futbolcunun mutlaka yabancı olacağını düşünüyorum.

Son olarak Lincoln takıma geri dönsün tarzında haberler görüyorum. Aman diyeyim, iyiye giden bazı durumları bozmayalım diyorum.

1 yorum:

  1. Sercan mı?
    Bonservis konusunda büyük sıkıntı yaşanır gibime geliyor.
    Haldun yine yapacaktır bi ayarlamalar. Gelir ünlü birileri merak etme. :))

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir