9 Aralık 2009 Çarşamba

Galatasaray'ın Voleybol Gündemi

Herkese Merhaba,

Bir haftalık sürenin ardından yeniden sizlerleyim. Hafta içinde bayanlarda oynanan Avrupa Kupası maçımız ve hafta sonu lig mücadelesi ile dolu bir haftayı geride bıraktık. Açıkça söylemek gerekirse, voleybol şubemizin A takımlar ve PAV takımları maçlarında çok başarılı bir hafta yaşamadığımızı üzülerek söylemek isterim.

Voleybol Şubesi’nde Geçtiğimiz Hafta:
Galatasaray Bayan Voleybol Takımı yazımın yayınlandığı gün olan Çarşamba günü CEV GM Capital Challenge Cup 2.Tur ilk maçında Azerbaycan temsilcisi İgtisadchi Bakü Takımını konuk etti. Maç öncesi takım hakkında fazla bilgi sahibi olamadığımız için tam bir kapalı kutu görünümünde olan rakibimize karşı maça iyi kızlarımız iyi başladılar. Baştan sona kadar kurdukları üstünlüğü artırarak devam ettirdiler ve 25 – 18, 25 – 13 ve 25 – 17’lik setlerle maçı 3-0 kazanarak rövanş ve tur için önemli bir skor elde ettiler.
İlk maçta izlediğimiz kadarıyla bu maçtan da Galatasaray’ımızın rahatlıkla 3.tura geçeceğini tahmin ediyorum.
Bu maçın bana göre birkaç yönden çok güzel sonuçları oldu.
Bunlardan ilki Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sayın Adnan Polat’ın bu maçta protokol tribününde bulunmasıydı. Geriye doğru kısaca yaptığım bir araştırmada elde ettiğim bilgiler beni yanıltmıyorsa 1963 senesinden bu yana ilk kez bir Galatasaray Başkanı voleybol maçına geliyordu. Gönlümüz, Adnan Başkanı çok daha kalabalık bir taraftar grubuyla, salonda ağırlamayı arzu ediyor…

Yine bu maçın en güzel yanlarından biri de tribünde bulunan Azeri kardeşlerimizin, Galatasaray karşısında herhangi bir iddiasının bulunmamasına rağmen maçın başından sonuna kadar takımlarına verdikleri destekti. Kendileri ile yaptığım sohbette, son günlerde özellikle siyasette yaşanan bazı olumsuzluklara inat, iki ülke halkının kardeş olduğuna olan inançlarını duymak çok hoşuma gitti. Azerbaycan bayrakları ile salonda onları görmekten duyduğum memnuniyetini kendilerine de anlattım. Özellikle Marmara Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde okuyan öğrenciler maç boyunca centilmence takımlarını destekleyip, maç sonunda galip gelen takımımızı da alkışlamayı ihmal etmediler.

Geçtiğimiz hafta 8.maçların oynadığı Aroma Bayanlar Voleybol Ligi’nde Eczacıbaşı Zentiva Takımını konuk ettik. Maça çok iyi başlayan Eczacıbaşı Zentiva, 5-8, 12-16 ve 22 -25’lik periyodlarla ilk seti kazandı.
İkinci setin ilk teknik molasından sonra (5-8) toparlanan takımımız özellikle Deniz’in servislerinden gelen 4 ace ile rakibini yakaladı ve ikinci teknik molaya 16-11 önde girdi. Mola dönüşü süratini artıran Galatasaray önce 21-13’ü sonra da 25-18 i yakalayarak 2.seti kazandı ve durumu eşitledi.
Maçın 3.setinde özellikle 2. teknik moladan sonra düşüş yaşayan takımımız Eczacıbaşı Zentiva karşısında 4-8, 10-16 ve 15-25’lik seri ile durumun 1-2 olmasını engelleyemedi.
Dördüncü set ise neredeyse 3.setin kopyası gibi oldu. 3-8, 10-16 ve 12-25 lik seri yakalayan Eczacıbaşı Zentiva bu seti de kazanıp maçtan 1-3 galip ayrılarak puanını 20’ye yükselterek 2. sıradaki yerini korudu. Galatasaray Bayan Voleybol Takımı ise bu maçtan puan çıkartamayınca 14 puanda kaldı ve bir sıra gerileyerek 4.sıraya yerleşti.
Bu maçtan önce oynanan PAV ( Genç Takımlar ) maçını da Eczacıbaşı Zentiva Genç Bayan Takımı 0-3 kazanarak 3 puanın sahibi oldu. Gençler Ligi’nde Eczacıbaşı Zentiva 20 puanla 3.sırada yer alırken Galatasaray ise 10 puanla 8.sırada bulunuyor.

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı ise önceki hafta Teledünya Türkiye Kupası’ndan elediği, lig lideri rakibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne konuk etti. Maç dengeli başladı.
Karşılıklı sayılarla geçen sette az hata yapan takım olan rakibimiz ilk seti 20-25 kazandı.
İkinci sette çok daha başa baş bir mücadele izledik. Baştan sona çekişmeli geçen bu sette Galatasaray Kemal’in etkili servisleri ve Nemer ile sete tutundu. Ahmet Pezük ile ortadan hücumlar da etkili olsak da 26-28 tamamlanan seti İBB takımı kazanmayı başardı ve durumu 0-2 ye getirdi.
Üçüncü sete iyi başlayan takım Galatasaray oldu. Bu sette özellikle Nemer ve Kemal’in sayıları ile önde götürdüğümüz anlarda ortadan Ahmet Pezük’ün sayıları ve Murathan ile birlikte İbrahim Akşeker’in yaptığı bloklarda sayı farkını korumayı başardık. Manşette ve sayı bulmadaki oranımız diğer setlere göre yükselince seti 25-19 kazanıp durumu 1-2 yapmış olduk.
Üçüncü sete iyi başlayamadık. Özellikle Hakan Fertelli, Stoykov, Volkan Güç ve Millar ile belirli bir toparlanma yaşayan İBB, seti 20-25, maçı da 1-3 kazanmayı başardı.
Bu maçı İBB’ye kazandıran kişinin pasör Ulaş olduğunu açıkça belirtmek isterim. Daha doğru bir ifade ile iki takımın pasörleri arasındaki fark çok açıkça ortaya çıktı ve İBB takımı hatlar arasındaki bağlantıyı iyi gerçekleştirip, servis, blok, manşet ve hücumda gereken düzeni kurunca galibiyet için fazla zorlanmamış oldu.
Bu maçtan kazandığı 3 puan ile puanını 20’ye çıkaran İBB liderliğini devam ettirirken, puan alamayan Galatasaray ise 11 puanla 8. sırada kaldı.

Gençler Ligi’nde oynanan maçta da Galatasaray Genç Erkek Voleybol Takımı rakibine 1-3 yenildi. Bu maçtan puan alamayan Galatasaray Genç Erkek Voleybol Takımı 10 puanla bir sıra geriledi ve 9.sıraya düştü. İBB Genç Erkek Voleybol Takımı ise 21 puanla 2.sıraya yükseldi.

Sevgili Voleybol Severler,

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun geçen sezon uygulamaya başladığı Gençler Ligi aslında oldukça önemli özelliklere de sahip. Türk Voleybolu’nun geleceği olan genç oyuncuların tecrübeleri arttırmaya ve A takımları ile aynı havayı soluyarak gençlerimizin ufkunu geliştirmeye yöneltmesinin yanında, deplasmanlı Gençler Ligi maçlarına 2 kez çıkmayan takım, A takımı ile birlikte küme düşme cezasına çarptırılıyor. Ayrıca sezon sonunda Genç Takımların bir sezon boyunca topladıkları puanın belli bir yüzdesi A takım puanlarına eklenerek sıralamanın değişmesine sebep olabiliyorlar. Bu da play off eşleşmeleri için önemli bir faktör oluşturmakta!

Aroma Voleybol Ligleri’nde bu hafta oynan maçlar ile oluşan puan durumları ise şu şekilde oluştu.



Voleybol Şubesi’nde Haftaya Bakış:

Bu haftanın önemli notları ile haftanın maçlarına gelecek olursak;

Erkeklerde Teledünya Türkiye Kupası Yarı Final, Bayanlarda ise 2.Tur 2. Etap kurası Salı günü Ankara’da çekildi. Çekilen kura sonunda eşleşmeler şu şekilde oluştu.

Erkeklerde, Bozkurt Belediyesi - Galatasaray ile Ziraat Bankası Halkbank Takımları ile eşleştiler.
Yarı Final maç tarihleri daha sonra belirlenecek.

Bayanlarda ise eşleşmeler şu şekilde oluştu.
Eczacıbaşı Zentiva - MKE Ankaragücü,
Nilüfer Belediye - İller Bankası,
Vakıfbank Güneş S. Türk Telekom - Yeşilyurt
Galatasaray-Fenerbahçe Acıbadem
Bayanlar Teledünya Türkiye Kupası ilk maçları 23 Aralıkta oynanacak. Rövanş maçları ise daha sonra belirlenecek.
Teledünya Türkiye Kupası maçlarında, iki maç sonunda set averajını yakalayan takım bir üst tura çıkacak. Bu turda da set eşitliği halinde Altın Set uygulaması geçerli olacak.

Haftaya yine bayanlarımızın Avrupa Kupası maçı ile giriş yapacağız. CEV GM Capital Challenge Cup 2.Tur ikinci maçında Azerbaycan temsilcisi İgtisadchi Bakü Takımına konuk olacak Galatasaray Bayan Takımının ilk maçta elde ettiği skor ve ultrAslan Azerbaycan üyelerinin desteği en büyük avantaj olacaktır. İki kardeş ülke arası takımları arasındaki bu maç, 10 Aralık Perşembe günü saat 16.00’da Bakü Sports Game Palace Hall’da oynanacak. Galatasaraylı Voleybol severler bu maçı
D Smart 145.Kanaldan yayın yapan Lider TV ile aynı kanalın Hotbird 12149 V 27500 Frekanslarından yararlanarak izleyebilirler.

Avrupa Kupası maçının ardından Galatasaray Bayan Voleybol Takımı ligde 9.hafta karşılaşması için Bursa’ya gidecek. Nilüfer Belediyesi Takımı ile Galatasaray Bayan Voleybol Takımları arasındaki maç 13 Aralık Pazar günü saat 13.00’ de başlayacak.

Ligde daha önce oynanan maçlarda Nilüfer Belediyesi 4 galibiyet ve 4 yenilgiye karşılık elde ettiği 11 puanla 7.sırada yer alıyor.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı ise oynadığı 8 maçta 5 galibiyet 3 yenilgi ile topladığı 14 puanla 4.sırada yer alıyor.

Her iki takım, Aroma Bayanlar Voleybol Ligi’nde geçen hafta oynadıkları maçlar galibiyet sevinci yaşayamadılar. Nilüfer Belediyesi Ankara deplasmanında İller Bankası’na 3-1, Galatasaray ise Eczacıbaşı Zentiva’ya aynı skor ile 1-3 yenildiler.

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı ise Ankara deplasmanında güçlü Halkbank takımına konuk olacak.
Halkbank - Galatasaray maçı 12 Aralık Cumartesi günü saat 15.00’ da Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda oynanacak.

Bilindiği gibi, Ankara temsilcisi Halkbank Erkek Voleybol Takımı ülkemizi CEV Challenge Kupası’nda temsil ediyor. Galatasaray ile oynayacağı lig maçı öncesinde, 9 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’ de geçtiğimiz hafta Hollanda deplasmanında 3-0 yenildiği rakibi Doetinchem Takımını konuk edecek.

Aroma Erkekler Voleybol 1.Ligi’nin son haftasında Galatasaray Erkek Voleybol Takımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 1 - 3 yenilmişti.

Halkbank Takımı ise yine Ankara’da oynadığı derbi niteliğindeki maçta Ziraat Bankası Takımı’na
3 - 0 yenilmişti.

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı Aroma Erkekler Voleybol Ligi’nde oynadığı 9 maçta 4 galibiyet, 5 yenilgi ile topladığı 11 puanla 8.sırada yer alıyor.

Halkbank Takımı ise 5 galibiyet, 4 yenilgi ile topladığı 16 puanla 5. sırada yer alıyor.

Sevgili Voleybol severler,

Bir sonraki yazımızda Galatasaray Bayan ve Erkek takımlarına ait daha başarılı haberler ve bilgiler ile buluşmak üzere.

Herkesin Sporu Voleybol’a olan ilginin artarak devam etmesi dileklerimle…

Savaş Eskigülek

Fotoğraflar: Ahmet Besler

5 yorum:

  1. Geçen hafta ile ilgili herşey güzel ve açıklayıcı bir şekilde yazılmış. Aslında geçtiğimiz hafta Galatasaray Spor klübü profesyonel takımlarının çoğu için çok da güzel geçmedi.
    Öncelikle, bugün bayan takımımızın, en kötü ihtimalle 1 set alması gereken bir maç var. Bu maçtan iyi bir sonuçla çıkacaklarına eminim.
    Erkek takımımız da Ankara'da zorlu Halkbank ile oynayacak , umarım bu maçı alabilirler.
    Teledünya Türkiye kupasında da bizleri zevkli, çekişmeli bir derbi bekliyor. Kızlarımızdan bu kez galibiyet bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Savaş Abi'den gayet güzel bir bilgi paylasımı.. Emeği geçenlerin ellerine sağlık..

    Can Mercan

    YanıtlaSil
  3. Emegi gecen herkese ve Savas abimize bilgi paylasimi icin tesekur ederiz :)

    YanıtlaSil
  4. Galatasaray Bayan Voleybol Takımı Bakü’ deki maçtan da 3-0 lık galibiyetle ayrıldı ve bir üst tura çıkan takım oldu.
    Setler: 14-25,23-25,14-25
    Süreler: 27’,27’,23’

    Savaş Eskigülek

    YanıtlaSil
  5. Bu arada Halkbank ülkemizi temcil ettiği CEV Cup’ta ilk maçında 3-0 yenildiği rakibini Ankara’da 3-0 yenerek maçı Altın Set oynamaya götürdüyse de AltınSetten 15-11 galip ayrılan rakibi Doetinchem Takımınının tur atlamasına engel olamadı.

    Savaş Eskigülek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir