5 Aralık 2009 Cumartesi

Kimi Rallici Oldu {Formula Gündemi}

Döndü, dönecek, McLaren ile anlaşıyor, Mercedes ile anlaşıyor, Red Bull'a gidiyor derken beklenen haber geldi. Hem de resmi açıklama ile. Kimi Raikkonen artık rallici. Citroen, Kimi Raikkonen'in Red Bull destekli Citroen Junior takımı ile Dünya Ralli Şampiyonasında yarışacağını duyurdu. 2007'de Formula 1'i şampiyon olarak tamamlayan Kimi, Ferrari'ye Fernando Alonso'nun alınmasıyla ayrılmış ve bir sene Formula pistlerinde olmayacağını açıklamıştı. Raikkonen geçtiğimiz sezon Finlandiya Rallisi'nde S2000 aracı ile gösterdiği performansla herkesin dikkatini üzerine çekmişti ve uzun zamandan beri rallide mücadele etmek istediğini saklamadı. Verdiği demeçte; "Kariyerimin belli bölümlerinde her zaman rallide, özellikle WRC'de mücadele etmek istedim. Red Bull sayesinde serinin en iyi aracı olan Citroen C4'ü kullanabilceğim. Bu yeni ancak heyecan veren bir mücadele olacak." dedi. Kimi'nin Ferrari'den kovulurcasına ayrılmasının ardından biraz kırgın olduğu görülen bir durumdu. Her ne kadar içine kapanık ve soğuk bir pilot olarak kendisini bilsek de bu anlaşılabiliyordu. Raikkonen, Citroen Junior ile olan anlaşmanın 1 senelik olduğunu doğruladı ve bu, Finlandiyalı sürücünün 2011'de Red Bull'la Formula 1'e dönebileceği spekülasyonlarını güçlendiriyor. Raikkonen ve takım arkadaşı Ogier, gelecek sene yapılacak 13 yarışın 12'sine katılacak.

2009 Grand Prix takviminde en çok aranan pist şüphesiz Kanada'ydı. Yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle anlaşma yapılmayan ve takvime giremeyen pist bence Formula'nın en kaliteli ve en güzel pistlerinden birisi. Son gelen haber ise Kanada'nın hükümet yardımı ile takvime gireceği. Aylardan beri süren belirsizliğin ardından, bu sene takvimde yer alamayan Kanada'nın gelecek sene takvime döneceği dünkü basın toplantısında duyuruldu. Kanada yetkilileri yarışa yardıjm için yıllık 8.5 milyon pound sözü verdiler. Bu anlaşmayla birlikte yarışa katkıda bulunacak yetkililer bilet satışlarının % 30'unu alacaklar. İstanbul Park'taki yarışın tarihini de etkileyecektir bu durum. Resmi takvimle ilgili açıklamayı bekleyeceğiz şimdi. Bir diğer muamma da açıklığa kavuştu. Tıpkı Kanada pisti gibi Sauber'in de Formula'ya dahil edilip edilmeyeceği konusunda değişik fikirler ortaya atılıyordu. Bu belirsizlik sonunda Fia, Sauber'in Formula'daki 13. takım olmasını kabul etti. Sauber 2005 sezonunda BMW'ye satılmasının ardından BMW Sauber olarak pistlere çıkmış ancak takım, BMW'nin ayrılacağını açıklaması ile belirsizliğin ortasında kalmıştı. 16 senedir Formula'da yarışan köklü bir takım olarak Sauber'in devam edecek olmasının yanı sıra takım sayısının 13 olması heyecanı artıracağa benziyor.

Son haber ise biraz magazinsel olsun. 2009'un şanssız pilotlarından Felipe Massa, Macaristan Grand Prix'inde ölümden dönmüştü hatırlarsınız. 2009 yılı onun için kâbus gibi geçmiş ve hatırlamak istemeyeceği bir sezon hâlini almıştı. Kasım ayının son günü ise 2009'a dair tüm kötü olayları bir çırpıda sildi. Çünkü Massa baba oldu. Bebeğin 3.370 kg ağırlığında ve 49 cm uzunluğunda olduğu açıklanmıştı. Hafta ortasına doğru ise bebeğin ilk fotoğraflarından birisi Dünya ile paylaşıldı. Felipe ve Rafaela Massa çiftinin bebeklerinin adı ise Felipinho :) Resmiyetten de vazgeçmemiş Massa ailesi. Felipinho'nun gömleği ve kazağına bakar mısınız? Ufaklığı babasına benzettim ama bu işlerde çok da iyi değilimdir itiraf etmek gerekirse. Neyse, sağlıklı uzun bir ömür dilerim.

1 yorum:

  1. Bu iş böyle "Kimi Rallici olur Kimi Formulacı" şeklinde küfür yiyerek uzaklaşırım bu yazıdan...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir