9 Aralık 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi Son Hafta {Birinci Gün}

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında son haftanın ilk günü dün akşam geride kaldı. A, B, C ve D gruplarındaki takımların akîbetleri belli oldu. Şampiyonlar Ligi'nde üst tura yükselenler, yoluna Avrupa Ligi'nden devam edecek olanlar ve kendi liglerine dönenlerle yine her seneki gibi çekişmeli bir Şampiyonlar Ligi grup maçlarını daha geride bıraktık. Hangi takımların yükselip hangi takımların düştüğünü tek tek yazmak için gruplara bakalım.

A Grubu;

Bordeaux ve Bayern Münih'in üst tura çıkması tahmin ediliyordu maçlardan önce. Tahminler doğru çıktı. Bordeux ile Bayern, Şampiyonlar Ligi'nde yola devam dediler. Aslında grubun ağır toplarından biri de Juventus'tu. Fakat Juve için işler pek iyi gitmedi. Son maçların ardından Bordeaux topladığı 16 puan ile grubu lider tamamladı ve üst tura yükseldi. Zaten son maçlardan önce gruptan çıkmayı garantilemişti. Grup ikincisi Bayern'in ise 11 puanı bulunuyor. Bayern grup ikincisi olarak Şampiyonlar Ligi'nde yola devam edecek. Juventus ile topladığı 8 puan ile Avrupa Ligi'ne düşecek. Grup sonuncusu Maccabi Haifa'ya dönecek olursak; bu sene Şampiyonlar Ligi'nde çizdikleri performans ile tarihe geçtiklerini söyleyebiliriz. Tam tabirle averaj takımı oldular bu üç güçlü takımın arasında. Hiç puan kazanamadıkları gibi hiç gol atamayarak bu konuda bir ilke imza attılar.

B Grubu;

Bu grup bir nevi hayallerimizin yıkıldığı grup olarak adlandırılabilir. Beşiktaş'ın adı bu gruba ilk düştüğünde aslında çıkabileceğini düşünmüştük. Evet grubu Manchester domine edecekti. Ama ne Cska ne Wolfsburg, Beşiktaş'tan çok üst düzey takımlar değillerdi. Beşiktaş'ın grup ikincisi olarak Şampiyonlar Ligi'ne, en azından grup üçüncüsü olarak Avrupa Ligi'ne devam edebilme şansını çok yüksek görüyorduk. Dün akşam oynanan karşılaşmalarda Manchester Wolfsburg'u 3-1 yendi, Beşiktaş da Cska'ya yenilince son durum Manchester United'ın lider olarak, 13 puanla Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam ediyor. Cska ise topladığı 10 puan ile grup ikincisi olarak yine yoluna Şampiyonlar Ligi'nden devam edecek. Wolfsburg ise 7 puan ile Avrupa Ligi'ne döndü. Aslında futbolun adaleti olsaydı Beşiktaş'ın Wolfsburg'a nazaran Avrupa'da yola devam etmesinin daha doğru olabileceğini söyleyebiliriz. Old Trafford'da Manchester'ı yenmeyi başardılar sonuçta. Yada biz çok duygusal bakıyoruz belki de. Neyse, Beşiktaş biraz daha arzulu olabilseydi keşke diyerek diğer gruba dönelim.

C Grubu;

En zor gruplardan biriydi bu grup. Real Madrid ile Milan arasındaki rekabetin tarihine yeni yapraklar eklenecekti zira. Bu gruptaki diğer güçlü ekip ise Marsilya'ydı. Eric Gerets ile geçtiğimiz sene şampiyonluğun eşiğinden dönen Fransızlar bu sene Şampiyonlar Ligi'ne katılarak başarılı bir performans çizmek istiyorlardı. Ama grup kuralarında beklenen son maçların ardından ortaya çıktı. Real Madrid topladığı 13 puan ile grup lideri olarak yoluna devam ediyor. Grup ikincisi Milan'ın ise son maçından aldığı beraberlikle 9 puan topladığını ve üst tura yükselen ikinci takım olduğunu söylemek mümkün. Grubun diğer önemli ekibi Marsilya ise son maçında Real Madrid'e yenilerek 7 puanda kaldı ve Avrupa Ligi'nden yoluna devam etme şansı yakaladı. Grubun sonuncu olan takımı ise Zürih oldu. Zürih 6 maçta topladığı 4 puan ile gruptan çıkamadı.

D Grubu;

Dün geceki son maçlar ise D grubundan geldi. Chelsea'nin domine ettiği grupta Porto, Atletico Madrid ve Apoel bulunuyordu. Açıkçası ben sezon başı performansından, gruplar ilk belli olduğunda, Atletico Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etme açısından daha şanslı olduğunu düşünüyordum. Fakat Porto oynadığı başarılı maçlarla Şampiyonlar Ligi'ne Chelsea ile devam eden ikinci takım oldu. Avrupa Ligi'ne devam eden takım ise hiç galibiyet almamasına rağmen Atletico Madrid. Apoel ile birlikte 3 puan toplayan İspanya temsilcisi Chelsea'nin son maçında Apoel'i yenmesiyle yoluna Avrupa Ligi'nden devam etme şansını elde etti. Oynanan son maçların ardından Chelsea'nin 14 puanı, Porto'nun ise 11 puanı bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir