10 Aralık 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Son Hafta {İkinci Gün}

Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları dün resmen tamamlandı. Gruplardaki toplam 32 takım arasında en başarılı performans Bordeaux'tan gelirken, en başarısız takım ise Maccabi Haifa oldu. 16 takımın Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıktığını ve 8 takımın Avrupa Ligi'ne katıldığını söyleyebiliriz. 8 takım ise başarısız olarak ülkelerine döndüler. Şubata kadar Şampiyonlar Ligi maçlarından mahrumuz şimdi. Bu maçlar son maçlardı çünkü. Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam E, F, G ve H gruplarında oynanan 8 karşılaşma sonucunda, gruplardaki puan durumu ve üst tura yükselen takımlar ise şu şekilde sıralandı;

E Grubu;

Fiorentina bu sene gerçekten en başarılı takımlardan birisi oldu Şampiyonlar Ligi'nde. Liverpool'un, Lyon'un olduğu gruptan lider olarak çıkmak, hem de son maçta Anfield Road'da galip gelerek lider olmak her takımın harcı değildir. Fiorentina; dün akşam Liverpool'u 2-1 yenerek grubunda 15 puan ile lider oldu ve Bordeaux'nun ardından en başarılı takımlar arasına girdi. Grup ikincisi ise Lyon oldu. Lyon son maçta Debrecen'i yenerek 13 puan ile Şampiyonlar Ligi'nde yola devam eden takımlardan birisi oldu. Grubun sürprizi ise şüphesiz Liverpool oldu. Zaten Liverpool bu sene bize bol bol sürpriz yaptı. Liverpool grupta topladığı 7 puan ile Avrupa Ligi'ne katılacak. Grubun averaj takımı olması beklenen Debrecen ise puan alamamasına rağmen rakiplerine kafa tutarcasına sergilediği performans ile unutulmazlar arasına girdi şüphesiz. E grubu da sürprizlerin en yoğun yaşandığı grup olarak 2009-2010 Şampiyonlar Ligi sezonuna damgasını vurdu.

F Grubu;

Benim grup.. Ne maçlar izledik, nasıl nefesimiz kesildi, neler düşündük şu grupla ilgili.. Inter ve Barcelona'nın sezon başındaki takas vukuatından sonra bir de Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşması gerçekten çok dikkat çekiciydi. En müthiş grup bu olacak diye düşünülüyordu. Öyle de oldu. Son maça kadar kimin kalacağı, kimin gideceği belli değildi. Barça ve Inter dışında Dinamo Kiev ile Rubin Kazan da gruba renk katacak diğer iki takımdı. Barcelona grupta topladığı 11 puan ile Şampiyonlar Ligi grup birincileri arasında en az puanı toplayarak üst tura çıkan takım oldu. Grupta ikinci sırayı ise desteklediğim iki takımdan birisi olan Inter aldı 9 puanla, ki diğer takımın Manchester olduğunu söylememe sanırım gerek yok.. Gökdeniz ve Hasan'ın takımı Rubin Kazan ise 6 puanla grup üçüncüsü oldu. Bu sonuçla Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandılar. Dinamo Kiev ise grup sonuncusu olarak havlu atan takım oldu. Inter'in şu gruptan lider çıkamamasına yanarım bir tek. Hem de eline geçen şansa rağmen..

G Grubu;

Sevilla ile Stuttgart'ın ilk iki sırayı alarak üst tura yükseldikleri bu gruba dair yazacak çok bir şeyim yok aslında. Neredeyse hiç takip etmediğim 4 takım olan Sevilla, Stuttgart, Urziceni ve Glasgow vardı bu grupta. Sıralamanın bu şekilde olacağını grup kuraları çekildiğinde tahmin etmiştim fakat Glasgow'un elenmesi bana da sürpriz oldu. Sevilla'nın topladığı 13 puan ile grup lideri olarak çıkmasının ardından, Stuttgart 9 puan ile grup ikincisi oldu ve bir üst tura yükseldi. Urziceni 8 puanda kalarak Avrupa Ligi'nden yoluna devam etti. Son olarak Glasgow Rangers ise 2 puan aldı ve Avrupa defterini kapattı.

H Grubu;

H grubunda da beklenen oldu diyebiliriz. Arsenal'in 13 puan alarak gruptan lider çıkması son maçlardan önce garantilenmişti. Son olarak Olimpiakos ile maç yapacaklardı. Olimpiakos bu maçı kazanınca Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam eden ikinci takım oldu. Olimpiakos'un 10 puanı vardı son maçların ardından. Grupta UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde ise oldukça enteresan bir an yaşandı. Sahasında Hollanda temsilcisi Alkmaar ile 1-1 berabere kalan Standart Liege, bu golü son dakikada Milli kaleci Sinan Bolat ile buldu. Sinan'ın attığı bu gol, Standart Liege'nin grubu 5 puanla üçüncü sırada tamamlamasını ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmesini sağladı. Alkmaar ise Avrupa'ya veda etti. Sinan ile ilgili yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Grup liderleri; Bordeaux, Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Fiorentina, Barcelona, Sevilla ve Arsenal.
Grup ikincileri; Bayern Munih, CSKA, Milan, Porto, Lyon, Inter, Stuttgart ve Olimpiakos.
Avrupa Ligi'ne gidenler; Juventus, Wolfsburg, Marsilya, Atletico Madrid, Liverpool, Rubin Kazan, Unirea Urziceni ve Standart Liege

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir