12 Ocak 2010 Salı

Ne Olacak Batu'nun Hâli

18 yaşındaki bu çocuk, yalnız Beşiktaş taraftarının değil, tüm memleketin beklediği futbolculardan birisi. Hem Beşiktaş hem Milli Takım forvet sıkıntısı çekerken, Batuhan gibi kalıplı bir adamın harcanmasına ya da kendini harcatmasına hep beraber şahit oluyoruz. Gün geçmiyor ki Batu ile ilgili yeni bir vukuat duymayalım. Batuhan'ın kısa ama başarılı geçmişine bir bakış atmak istiyorum önce. Çok değil 2-3 sezon önce Beşiktaş altyapısındayken hiç bir sıkıntısı yoktu bu çocuğun. 15 yaş altı milli takımda da oynarken Beşiktaş forması altında 25 maça çıkmış ve 81 gol atmış. Bu her maçta 3 golden fazlasına tekabül eder ki insan mısın? sorularını sorduracak cinsten bir istatistiktir. Batuhan için yeni Hakan Şükür dendi uzun süre. Tabii Koller ve Crouch ile de kıyaslandığı zamanlar oldu. Uzun boyu ile hava toplarına hakim olmasının yanı sıra, hantal olmaması da {en azından o dönem için} çok önemli artılar getiriyordu Batu için. Sonra gel zaman git zaman Batuhan büyüdükçe sorunları da büyüdü. Transfer teklifleri, bazı sorumsuz ve disiplinsiz davranışları Batu'nun önünü tıkadı.

Tüm olumsuzluklarına rağmen Fatih Terim kendisine güvenerek a milli takıma çağırdı. Şanssızlık burada yakasını bırakmadı malesef. İlk defa milli olduğu Bosna Hersek maçında omzu çıkmıştı. Gerçekten çok büyük hayal kırıklığı oldu bu çoğu insan için. Çünkü dönemin teknik direktörü Tigana, Batu'yu A takıma alarak forma şansı vermeye başlamıştı. Batu da gerek Beşiktaş'lılığı ile gerekse attığı gollerle taraftarın gönlünde yer etti. Aralarındaki tek benzerlik ikisine de forvet denmesine rağmen, ben Batuhan'ı karakteri ve özellikleriyle İlhan'a benzetirim hep. Beşiktaş taraftarı olsaydım, İlhan'dan boşalan ilahlık tahtına gözüm kapalı getirirdim 2 sene öncesindeki Batuhan'ı. Gençmiş, yolun başındaymış vız gelir. Rahmetli Gündüz Tekin Onay bile "çok başarılı olacak" dedikten sonra, bize arkasında durmak düşer. Önceki sene Batuhan, ilerleyişini kendisi de şu sözlerle açıklar;
"Bir sene önce Galatasaray-Beşiktaş derbisini dışarıda bir yerde izlemem gerekiyordu. Dev ekranda maç izlemek için 5 ytl lazımdı. Ama benim cebimde 4 ytl vardı. Adama 1 ytlyi sonra getiririm, içeri girmeme izin ver dedim ama müsaade etmedi. Televizyondan bile izleyemediğim derbide bir yıl sonra oynamak gözlerimi yaşarttı."

İşte bu Batuhan'ın akîbeti ile ilgili şimdi çeşitli fikirler ortaya atılmakta. En son gelen haber Mustafa Denizli'nin kendisinden dert yanması. Daha önce aralarında çeşitli sürtüşmelerin yaşandığı söylenmişti de sık sık yalanlanmıştı bu haberler. Ama LigTv'nin haberine göre Denizli; "Kampa katılıp katılmama konusunda bir yol ayrımındaydı. O katılmamayı tercih etti. Bize bu konuda bir bilgi vermedi. Batuhan sezon başında bir sakatlık yaşadı. Kendisine gerekli toleransı gösterdik. Ancak bu sefer de ‘kendisine göre’ sağlık sorunları olduğu bilgisi bize ulaştı. En doğru kararı verebilmek için sağlık kontrolüne gitmesini istedim. Dört kere hastaneden randevu aldık ama gitmedi." demiş. Denizli'nin sözlerinden suçlunun Batu olduğu görünüyor, ama adama demezler mi yahu bacak kadar çocuğa {yaşı itibariyle tabii} sahip çıkıp yola sokamıyorsanız ne demeye teknik direktörcülük oynuyorsunuz? Batu, Galatasaray'a gelsin adam edilsin bu benim taraftar olarak fikrim. Ama fanatizmi bir kenara bırakmam gerekirse bu çocuk Beşiktaş'ta oynasın, Eskişehir'de, Bursa'da, Konya'da oynasın, isterse yurt dışına gitsin. Ama oynasın artık yahu.. Kaybolup gitmesin.

6 yorum:

  1. Oynamadan yıldız olan oyunculardan dedi birisi. O kadar doğru ki. Bir haltını göremeden göklere çıkardık, yok ortalıkta işte. Kaldıramadı bu kadar ilgiyi.

    YanıtlaSil
  2. batuhan ilk oynadığında teknik direktör ertuğrul sağlam dı.

    YanıtlaSil
  3. oynasın gerçekten,nerde olursa olsun oynasın...Ne Ertuğrul,ne Denizli yemek yapmayı bilmeyen adamlardır,hazır yer onlar!Batuhan biraz şanslıysa karşısına adam gibi bir hoca çıkar.Kimse Batu şımarık falan demesin,25 maçta 81 gol atan adam şımarır onu yola getirmek hocasının,başkanının,idari menajerinin işidir...

    YanıtlaSil
  4. benimde dikkatimi fotoğrafta yerde Bosnalı oyuncu çekti yha adamın yuzune nolmuş oyle.Batuhanda 2-3 sene önce haberle filan çıkmıştı "15 yasindaki Türk Manchestere" diye ama olmadi,bundan sonrada bence biraz zor.
    :ultrAslan bulgAristandan selamlarla

    YanıtlaSil
  5. bu cocuk yetenekli cimboma gelse sevinirim ama adam olurmu orasıda mechul.

    YanıtlaSil
  6. Türk futbolunda gelmiş geçmiş futbolcular arasında gördüğüm kişilik olarak en bozuk futbolcu. Değil büyük takımlarda, geri kalan süper lig takımlarında bile oynamasın. 17 yaş altı milli takımdayken Fransa maçında yaptığı hareketler yüzünden asla görmek istemediğim insanlardan biridir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir