18 Şubat 2010 Perşembe

Guiza Böyle İstedi {Lille:2-1:Fenerbahçe}

Lille'nin hızlı bir futbol oynayacağı, maçın geneline hakim olacağı beklenen bir durumdu. Oyunun geneli benim çoğumuzum beklentileri çerçevesinde gerçekleşti. Ama bu hızlı futbol karşısında Lugano gibi bir kayba rağmen yine iyi mücadele ettiler ve daha önemlisi Fenerbahçe bu maçta yakalayabileceği bütün pozisyonları buldu. Vederson'un jeneriklik golünden sonra rakibin hızla Fenerbahçe kalesine yüklendiği dakikalarda Alex'in organizasyonlarında Fenerbahçe kontra şansları buldu. Ama Güiza'nın ikramları son iki sezon sunduğu ikramları geçince kazanabileceğimiz bir maçtan 2-1 mağlup ayrıldık. Buna rağmen skor avantajlı, deplasmanda gol atmak büyük bir avantaj gibi görünüyor. Rövanşa dair korkularım Lille'nin de tıpkı Atletico Madrid gibi deplasmanlarda çok etkili olabilmesidir. Özellikle Lugano'nun durumu çok önemli. Çünkü Bilica'nın yanında kim oynarsa oynasın Lugano'nun yerini tutmuyor ve bazen rakibe yapılan asist kalenizde golle sonuçlanabiliyor.

Fenerbahçe'de son maçlarda gözlemlediğim kadarıyla çok övdüğümüz Emre Belözoğlu ve Cristian'ın formsuz günler geçirmeye başlamasıdır. Fenerbahçe orta sahası artık rakibi eskisi kadar fazla ısırmıyor ve bu takım savunmasında büyük bir handikap oluşturdu. Lille topu ayağına aldığında hızlı futbolcularla Fenerbahçe orta sahasını her seferinde çok rahatlıkla geçti ve rakip ceza sahasına kadar çok rahat geldi. Bilica'nın insan üstü çabaları olmasaydı bu maç çok farklı bitebilirdi. Buna rağmen Lille'nin kaçırdığı çok net pozisyonlar var ve gerek kanatlardan, gerek ortadan çok rahat oynadılar. Gökhan Gönül ve Andre Santos maç boyunca rakibin kanatları iyi kullanması neticesinde ileri çıkıp, hücum bile yapamadılar. Özellikle Andre Santos ileri çıktığı her pozisyonda büyük hatalar yaptı. Aynı şekilde hücum kanatlarında oynayan Özer Hurmacı ve Vederson'da bu maçta oldukça etkisizdi.

Bu maçta Fenerbahçe adına iyi olan şeyler, Bilica'nın insan üstü performansına ve Alex'in bazı dönemlerde sorumluluk almaya çalışmasıydı. Ama Güiza'nın bu etkisiz performansı arkasında oynayan ve ona pozisyon hazırlamaya çalışan futbolcuların da oldukça moralini bozuyor. Lille'nin savunması öyle çok övülecek bir savunma değil. İyi bir santrafora biraz da takımın mücadelesini eklediğimizde Fenerbahçe bu turu bence geçebilir. İkinci maçta mutlaka ama mutlaka Semih'in oynaması gerekiyor. Güiza'nın artık kafasında bu olayı bitirdiğine Lille maçında şahit olduk. Bu maçta Semih'in oynadığını düşünüyorumda Alex'le uyumuyla ve mücadelesiyle rakip savunmayı yıpratması Fenerbahçe'nin işine gelecekti. Buna rağmen Fenerbahçe bir gol yerine 2, 3 gol atabilirdi veya Deniz o asisti yapmasa 1-1 süper skor olacaktı. Neyse diyelim benim Fenerbahçe'nin turu geçeceğine dair inancım tam.

LİLLE: 1 - FENERBAHÇE: 1

Stat:
Metropolle
Hakemler: Eduardo Gonzales, Dias Peres Del Palomar, Nunez Fernandez
Lille: Landreau Mickael, Balmont, Ludovic, Emerson, Frau (Dk. 69 Gervinho), Beria Franck, Aurelien, Adil, Mavuba, Eden Hazard (Dk. 83 Toure), Dumont (Dk. 60 Cabaye)
Fenerbahçe: Volkan, Lugano (Dk. 10 Deniz), Emre, Vederson, Güiza, Alex (Dk 90+2 Selçuk), Chirstian, Özer (Dk. 73 Mehmet Topuz), Santos, Bilica, Gökhan Gönül
Goller: Dk. 3 Balmont, Dk. 52 Frau (Lille), Dk. 5 Vederson (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 6 Balmont, Dk. 79 Cabaye (Lille), Dk. 39 Emre, Dk. 70 Santos (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir